günde 2 bira

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanılmıyorsam arkadaşımız "Bira yağ yakar mı?" diye değil, " bira içersem yağ yakımına olumsuz katkısı olur mu?" diye sormuş.

Bilimsel ve tecrübelerim dahilinde olmadan verebileceğim cevap; ben alkolü şekeri kesmeme, süper düzenli diyet ve spor yapmama rağmen göbeğim hala çok büyük. Ancak günde 5-6 biradan az içmeyen ve evde hazırlanan yağlı ev yemeklerini yiyip ortala düzende spor yaparak hem benden daha kaslı hemde göbeği olmayan arkadaşım var. Bünye ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
 
Kalori alımını iyi ayarlarsan olmaz... Aslında biraz hesap kitap meselesi... Günde 1 saat koşan birinin 2 bira içmesi fasa fiso iken spor yapmayan birinin çevrel çemberinin genişlemesi kaçınılmaz :)
 
Bu sporda alkol alımı tabii ki önerilmez ama içimizde hangimiz 1-2 biraya hayır diyebilir :) Geçen okuduğum bir yazıda eğer ki alkol alınacaksa bunun kırmızı şaraptan yana kullanılması konusunda bir öneri vardı. Bunun nedeni de içilebilecek toplam ml. içindeki alkol oranı ve kırmızı üzümün faydalarıdır. Biranın alkol oranı her ne kadar 4-5 % olarak gözükse de bu değerler 100 ml. için geçerlidir ve 2 şişe bira içtiğiniz zaman alacağınız alkol oranı oldukça yükseliyor. Ayrıca Arnold'un antremanlardan sonra tavuk kızartması ve birayla ilgili efsanelerini bilmeyen yoktur. Bu arada geçen hafta Mr. Olympia da 6. olan Johnnie Jackson KKTC deydi ve adam bir showdan sonra gidilen yemekte resmen Efes içti :))
 
Bu sporda alkol alımı tabii ki önerilmez ama içimizde hangimiz 1-2 biraya hayır diyebilir :) Geçen okuduğum bir yazıda eğer ki alkol alınacaksa bunun kırmızı şaraptan yana kullanılması konusunda bir öneri vardı. Bunun nedeni de içilebilecek toplam ml. içindeki alkol oranı ve kırmızı üzümün faydalarıdır. Biranın alkol oranı her ne kadar 4-5 % olarak gözükse de bu değerler 100 ml. için geçerlidir ve 2 şişe bira içtiğiniz zaman alacağınız alkol oranı oldukça yükseliyor. Ayrıca Arnold'un antremanlardan sonra tavuk kızartması ve birayla ilgili efsanelerini bilmeyen yoktur. Bu arada geçen hafta Mr. Olympia da 6. olan Johnnie Jackson KKTC deydi ve adam bir showdan sonra gidilen yemekte resmen Efes içti :))


Forumda sık karşılaştığım bir yanlışı düzelteyim...

%'li hesaplarda miktar büyüdükçe oranda değişme olmaz...100 ml. de %5 ise 1000000 litrede de %5 olacaktır. Yani ne kadar bira içerseniz %5 (bira çeşidine göre değişir) 'i alkol olacaktır. Bu 2 veya 10 kutu içince değişmez,%5 fixtir...

Birde önerim olacak; Efes Pilsen'den uzak durun.

Ne delikanlılığa, ne sağlığa nede damak tadına gelir Efes Pilsen... Kızmayın açıklıyorum...

Bira'nın tarifi bellidir, özellikle Almanya vs. gibi bira kültürü gelişmiş ülkelerde maddelerle belirlenir.
Bira %100 malt olmalıdır. Ancak Anadolu grup tüketiciyi enayi yerine koyarak biranın içinde yüksek fruktozlu mısır şurubu kullanmaktadır. Birim maliyeti düşürmek (parayı cukkalamak) adına yaptıkları bu affedilmez şeye rağmen deli gibi rağbet görmektedir. İçtiğiniz alsında ne pilsenerdir nede bira... Tüketiciyi aptal yerine koyarak yaptıkları bu şey damağa ve sağlığa inanılmaz zararlıdır.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu


Fruktoz şurubu çoğu bilim insanına göre sigara kadar zararlıdır. Abur cubur ve meşrubatların tatlandırılmasında da kullanılan bu madde Avrupada yasaklanmış ve Abd'de %1-2 ile kullanımı sınırlandırılmışken bizde bu miktar %10-15 lere yükselmiştir.


"Bira ile yemekmi yenilirmiş???"

Efes Pilsen'in yıllardır dayattığı, ağızda kuruluk, midede şişkinlik yaratan içeceğinin yemeklerle olan uyumsuzluğu ve bizi "Bira Cahili" konumuna düşürdüğü için sık yapılan bir hatadır. Güzel bir bira ile her yemek uyumludur. Yemekle bira içilir, cola kadar normaldir hemde... Ben size et yemekleri ile Anadolu Grubun bir diğer birası olan (Nasıl oluyorsa bunu %100 malttan yapıyorlar- eski tekel birası) Bomonti'yi öneriyorum. İçimi gayet hoş ve sulu bir biftek ile enfes gidiyor.
Normal zamanlarda ise Tuborg Gold içiyorum. Hakkını veriyor bence...

 
Forumda sık karşılaştığım bir yanlışı düzelteyim...

%'li hesaplarda miktar büyüdükçe oranda değişme olmaz...100 ml. de %5 ise 1000000 litrede de %5 olacaktır. Yani ne kadar bira içerseniz %5 (bira çeşidine göre değişir) 'i alkol olacaktır. Bu 2 veya 10 kutu içince değişmez,%5 fixtir...

Birde önerim olacak; Efes Pilsen'den uzak durun.

Ne delikanlılığa, ne sağlığa nede damak tadına gelir Efes Pilsen... Kızmayın açıklıyorum...

Bira'nın tarifi bellidir, özellikle Almanya vs. gibi bira kültürü gelişmiş ülkelerde maddelerle belirlenir.
Bira %100 malt olmalıdır. Ancak Anadolu grup tüketiciyi enayi yerine koyarak biranın içinde yüksek fruktozlu mısır şurubu kullanmaktadır. Birim maliyeti düşürmek (parayı cukkalamak) adına yaptıkları bu affedilmez şeye rağmen deli gibi rağbet görmektedir. İçtiğiniz alsında ne pilsenerdir nede bira... Tüketiciyi aptal yerine koyarak yaptıkları bu şey damağa ve sağlığa inanılmaz zararlıdır.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu


Fruktoz şurubu çoğu bilim insanına göre sigara kadar zararlıdır. Abur cubur ve meşrubatların tatlandırılmasında da kullanılan bu madde Avrupada yasaklanmış ve Abd'de %1-2 ile kullanımı sınırlandırılmışken bizde bu miktar %10-15 lere yükselmiştir.


"Bira ile yemekmi yenilirmiş???"

Efes Pilsen'in yıllardır dayattığı, ağızda kuruluk, midede şişkinlik yaratan içeceğinin yemeklerle olan uyumsuzluğu ve bizi "Bira Cahili" konumuna düşürdüğü için sık yapılan bir hatadır. Güzel bir bira ile her yemek uyumludur. Yemekle bira içilir, cola kadar normaldir hemde... Ben size et yemekleri ile Anadolu Grubun bir diğer birası olan (Nasıl oluyorsa bunu %100 malttan yapıyorlar- eski tekel birası) Bomonti'yi öneriyorum. İçimi gayet hoş ve sulu bir biftek ile enfes gidiyor.
Normal zamanlarda ise Tuborg Gold içiyorum. Hakkını veriyor bence...


Efes konusunda kesinlikle katılıyorum. Avusturya'da yaşamış ve orada üretilen gerçek biraları tatmış biri olarak diyebilirim ki Efes'in hem tat hem de içerik olarak bira ismiyle adlandırılması bile bence yanlış.

Bira dan alınan alkol oranının artmasıyla ilgili olarak benim aslında anlatmak istediğim her içilen şişe birada vücuda giren alkolün artmasıydı. 1 şişe bira içindeki alkol ile 1 kadeh şarap içindeki alkol oranını hesaplarsan sen de ne demek istediğimi anlarsın. Birisi 300 ml. lik bir içecek iken diğeri 70 - 100 ml arasındadır.
 
bu işte beni en cok yakan durum alkol alıskanlığımdır bunu her zmaan söylerim
ama ben bunu minmimuma haftasonuna indirgiyorum ama gerciş ben oturduğum zaman 2 bira icip kalkan biride değilim baya abartı gider icki sofralarımız haftasonu cmrt gecesi mümkünse hic icmesem daha süğper olur
diet döneminde birisi icin tabiiki alkol önerilmez
deli gibi kalori vardır alkolde zaten dayan 2-3 hatta tamamen kes alkolü farkı kendin göreceksin zaten
 
sirozun en sık nedeni ülkemizde hepatit yurt dısında alkol alımıdır..(musluman ülke oldugundandır) ama giderek alkol alımı hepatitin önüne geciyor... siroz olmak isteyenler devam devam(ya içen herkes siroz mu oluyor? yok olmuyor ama sen olursan olasılıgın %100 e cıkar.. artı siroz olmasan bile karacigere verecegin zarar tartısılmaz..)
 
Forumda sık karşılaştığım bir yanlışı düzelteyim...

%'li hesaplarda miktar büyüdükçe oranda değişme olmaz...100 ml. de %5 ise 1000000 litrede de %5 olacaktır. Yani ne kadar bira içerseniz %5 (bira çeşidine göre değişir) 'i alkol olacaktır. Bu 2 veya 10 kutu içince değişmez,%5 fixtir...

Birde önerim olacak; Efes Pilsen'den uzak durun.

Ne delikanlılığa, ne sağlığa nede damak tadına gelir Efes Pilsen... Kızmayın açıklıyorum...

Bira'nın tarifi bellidir, özellikle Almanya vs. gibi bira kültürü gelişmiş ülkelerde maddelerle belirlenir.
Bira %100 malt olmalıdır. Ancak Anadolu grup tüketiciyi enayi yerine koyarak biranın içinde yüksek fruktozlu mısır şurubu kullanmaktadır. Birim maliyeti düşürmek (parayı cukkalamak) adına yaptıkları bu affedilmez şeye rağmen deli gibi rağbet görmektedir. İçtiğiniz alsında ne pilsenerdir nede bira... Tüketiciyi aptal yerine koyarak yaptıkları bu şey damağa ve sağlığa inanılmaz zararlıdır.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu


Fruktoz şurubu çoğu bilim insanına göre sigara kadar zararlıdır. Abur cubur ve meşrubatların tatlandırılmasında da kullanılan bu madde Avrupada yasaklanmış ve Abd'de %1-2 ile kullanımı sınırlandırılmışken bizde bu miktar %10-15 lere yükselmiştir.


"Bira ile yemekmi yenilirmiş???"

Efes Pilsen'in yıllardır dayattığı, ağızda kuruluk, midede şişkinlik yaratan içeceğinin yemeklerle olan uyumsuzluğu ve bizi "Bira Cahili" konumuna düşürdüğü için sık yapılan bir hatadır. Güzel bir bira ile her yemek uyumludur. Yemekle bira içilir, cola kadar normaldir hemde... Ben size et yemekleri ile Anadolu Grubun bir diğer birası olan (Nasıl oluyorsa bunu %100 malttan yapıyorlar- eski tekel birası) Bomonti'yi öneriyorum. İçimi gayet hoş ve sulu bir biftek ile enfes gidiyor.
Normal zamanlarda ise Tuborg Gold içiyorum. Hakkını veriyor bence...


çok yerinde bir konuya değinmişsin
adamlar yıllardır damak zevkimizi çürütmekle kalmamış bir de dediğin gibi nişastayı dayamışlar insanımıza...

yalnız bir önceki mesajda belirttiğin bira içip de yağlanmayan arkadaşların hangi birayı içmişler onu da belirt istersen

ben bir süre Londra'da yaşamıştım. orada haftada 10-15 şişe bira içen sırım gibi tipler vardı. bunun sırrını sonradan anladım
bizde biracıların fizikleri malum kafa_
 
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kinizde-ka-kalori-var-t13421.html?t=13421
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/alkoll-kiler-t6958.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bir-bira-g-bek-yaparm-t21086.html?p=214151
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/az-bira-yada-alkolun-faydas-t3816.html

Arama Kelimeleri : bira, alkol

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı