futbolda sert şut

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okankut
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

okankut

Üye
futbolda sert şut atabilmek için bacakların hangi bölgelerinin çalıştırılması gerekir..kondisyonda önemli sanırım ama böyle füze gibi şutlar çıkarmak için neler yapmak gerekir.

kalf çalışman gerekecek. roberto carlos o sert şutlarını kalflarına borçludur. zaten adamn kalflara bakarsan kocaman.

ayrıca üst tarafınında güçlü olması gerekir.yalnız bacakların güçlü göğüs,kol vb. kasların zayıfsa sert şut atabilmene imkan yok.

peki bacakları nasıl bir sistemle çalıştırmalı..ağır kilolar mı yoksa trekrarı fazla tutarak mı..futbolcuların idman sistemi nasıl acaba.

bacaklar her zaman ağır kilolarla ççalışılır. ama sen sert şut çekmek istiyorsan öncelik kalf sonrada bacağa önem vermelisin. kalf için ağır kilolar kullanarak çalıştırırsan sonuçlarını alırsn.örneğin bn elime 50 kg. ağrlık alıp kalf çalışıyorum. çok zevkli oluyo.kalf için yapılacak hareketler burada mevcut.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/baldir-t1555.html

arkadaslar bu ıs kaslarla alakalı oldugu kadar.vurus teknıgı ve dogustan gelme bır yetenek ısıdır aynı zamanda.aynı takımda oynadıgım bır arkadasım var boyu 165 kılosuda 64 .bır fuze gıbı sutlar atıyor.o ıncecık bacaklardanmı cıkıyor dıye herkes bakakalıyor.

ama genel olarak ıyı ıdman .ve genel saglam bır bacak kas yapısı ıster saygılar.

bacaklar her zaman ağır kilolarla ççalışılır. ama sen sert şut çekmek istiyorsan öncelik kalf sonrada bacağa önem vermelisin. kalf için ağır kilolar kullanarak çalıştırırsan sonuçlarını alırsn.örneğin bn elime 50 kg. ağrlık alıp kalf çalışıyorum. çok zevkli oluyo.kalf için yapılacak hareketler burada mevcut.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/baldir-t1555.html

yanlışın var kalf yapısı bakımında uzun süreli gerilimlere ihtiyaç duyar,ağır kilolarla pek verim alamazsın,hafif kilo çok tekrar yapmalısın.

yanlışın var kalf yapısı bakımında uzun süreli gerilimlere ihtiyaç duyar,ağır kilolarla pek verim alamazsın,hafif kilo çok tekrar yapmalısın.

benim bildiğim kadarıyla kalfa ağır girmediğin sürece geliştiremezsin. kalfa ağr kilo ile girilmesinden yanayım. hocalarımızda bu konuyla ilgili yorum yazarlarsa bilgilenirz. saygılar.

okankut;
futbol başlıkları var lütfen öncelikle bu başlıkları inceleyin..

kalfdeki ağır girilemeyecek kadar farklı yapıyı açarmısınız..?
ağır girerek sonuç alanlar yok mudur sizce?

kalfdeki ağır girilemeyecek kadar farklı yapıyı açarmısınız..?
ağır girerek sonuç alanlar yok mudur sizce?

ben kalfların yüksek tekrarlarla çalışılmasına değindim bunda herkes hemfikirdir sanırım.Örneğin 20-12 arasındaki tekrarlarda ne kadar yüksek kilolarla çalışmayı bekleyebiliriz ki?Elbetteki yüksek olacak ama 6-8 tekrarlardaki kilolara çıkmamız mümkün değil.O yüzden hafif kilolar dedim kusra bakmayın tam olarak anlatamadıysam:o

Son düzenleme:
Ya iide abicim şimdi sert şut çekmek için patlayıcılık gerekli yani o iş ağırlık çalışarak olmaz, atletik çalışcaksın, işte seri çöküp kalkma seri zıplama hızlı koşma seri karın kasları sayesinde olabilir diye düşünüyorum, bide tekniği vardır heralde birazda :D

biz burda ne kadar sert şut için kalf vs. gerekio desekte adamn tekniği olmadıktan sonra kocaman kalf ve bacakları olsa ne olur...
örneğin ronnie colemanın futbol oynadığını düşünsenize.
ama istisna olarak markus ruhl un eski bi futbolcu olduğunu biliorz.
uzun lafın kısası herşey teknik ve beceri.saygılar.....

sert şut çekmek için gidin bi sağlık topu bulun 3-5kiloluklardan,tekmeleyin durun:)Bizim hoca antremanda kale vurusu yaparken topu orta sahayı geçiremeyenlere veriyodu sağlık toplarını onlarla şut çektiriyodu sürekli.Bayağda etkiliydi.

Bu konu ile ilgili Ozer Baysalingin "Herkes Icin Spor" kitabinda futbolcular icin ornek antreman programlari mevcut. Herhangi bir kitapcidan temin edebilirsiniz.

Bir de sanki futbolcular VG yapmiyormus gibi bir izlenim olmasin sakin. Haftada en az iki defa cok saglam bacak calisiyorlar profesyoneller. Mahalle topcularini bilemeyecegim tabi, imkansizliklardan yapmiyor olabilirler :)

Genel olarak yetenekle ilgili bi durum bence bende futbol oynuyorum amatörcede olsa şurtlarım serttir.Bi arkadaşım vardı ne kalf ne baldır incecik füze gibi şutları vardı bide Prekaziyi hatırlayın oda öyleydi.Yani extra çalışma nın katkısı doğuştan gelen yeteneğe extra %5 ten fazla etki etmez bence.

teknıgını ogrendıkden sonra her turlu vurursun ama daha sert ıstıyosan calf derım oraya agırlık ver ama bır daha soylıyım teknıgın yoksa gucun hıc bıseyı ıfade etmez

bence ağırlıktan daha çok tekniğini geliştirmelisin ama ağırlık çalışmandada fayda var tabi benim sutlarımda efsaneydi sana bi kaç öneri verebilirim duran topa vuruken vucudunu biraz yatırmalısın ve kendini motive etmelisin vurmadan önce:) hareket halindeykende top yere çarptığı gibi vurursan daha etkili olacaktır tabi bunları tekrarlarla geliştirebilirsin. zamanlama önemli

konuyla pek alakası yok gibi ama
bizim türk futbolunda şut sorunu var...
doğru dürüst şut çekemiyoruz...
çok mu geriliyoruz nedir..
carlos ve hagiden ders alma lazımdır..

Back
Yukarı