CEW!Q
Yeni Üye
Ona bakma, şuna bakma, buna bakma demedim. Televizyonda konuşan herkese otorite gözüyle bakmayın sorgulayın araştırın dedim, bakmamakla otorite gözüyle bakmamak farklı şeyler. Son paragrafında yine benim söylediğimi destekliyorsun farkında olmadan.
Tam tahıldan üretilen ekmek karbonhidrat haricinde E D B2 B6 vitaminleri, iyot, omega 3 ve 6, çinko, protein ve lif gibi şeyler içerir. Kan şekerini hızlıca yükseltmek yerine daha dengeli olmasına yardımcı olur. Fakat günümüzde fırınlarda üretilen ekmek bu türden değildir. Vitamin ve minerallerden yoksundur, kan şekerinde dalgalanmalara yol açar, posa içermez ve uzun vadede obeziteye yol açabilir, ayrıca içerisindeki yağları ve ekstra maddeleri de bilmiyoruz. Doktorların ekmekten uzak durun tavsiyesi de bu yüzdendir. Hal böyleyken beyaz ekmekle diğer kompleks karbonhidratların kıyaslanması bile abes.
Yazıyı beslenmeyle ilgili fikri olmayan biri okuduğunda ekmekle ilgili olumlu düşünceler geliştirmeye başlayacaktır ki bu da yanlış yönlendirme olur.
Mesela bu bilgileri nasıl öğrendin sen? Ya okuyarak, araştırarak, zamanla tecrübe kazanarak, yada başka sitelerden. Benimde demek istediğim bu, bu işe yeni başlayanlar bir takım uzmanlardan bilgi aldığı zaman, başka kişiler tarafından kınanıyorlar, elbetteki her uzmanın söylediği doğru olucak diye bir kaide yok. Bizde araştırcaz ki, bizde az buçuk tecrübe kazanalım bu konularda.