KARIN ANTRENMANLARI
Başlangıç olarak bir haftalık karın çalışması için üç antrenman spliti uygulayın. Bunları kendi antrenmanlarınıza model olarak kullanın. Antrenmanları birbirlerini takip etmeyen günlerde yapın. Örneğin ; Pazartesi - Çarşamba - Cuma ve hafta sonu da dinlenme.
1. GÜN
Egzersiz Set Tekrar Dinlenme
Hanging leg raise 3 tükenene kadar 1 dakika
Standing cable crunch 3 8-10 1 dakika
Cable oblique crunch 3 12-15 *
Cable woodchopper 3 15-20 *
* Her yan için üç seti tamamlayana kadar yanlar arasında minimum dinlenme süresi kullanın.
2. GÜN
Hip thrust(dev set) 3 tükenene kadar -
Crossover crunch 3 tükenene kadar -
Oblique crunch 3 tükenene kadar -
Plank 3 1 dakika 1 dakika*
* Plank'dan sonra 1 dakika dinlenin ardından toplamda üç kez yapacak şekilde tekrar dev sete başlayın.
3. GÜN
Reverse crunch 3 tükenene kadar 30 saniye
Decline crunch 3 tükenene kadar 30 saniye
Dumbbell side bend 3 20 *
Side plank 3 30 saniye *
* Her yan için üç seti tamamlayana kadar yanlar arasında minimum dinlenme süresi kullanın.
İPUCU
Ekstra ağırlık kullanmalı mıyım?
*Evet. Kasları zorlamak için yeterli ağırlığı/direnci sağlamanız şarttır. Bazı egzersizlerde etkili olması için çok fazla tekrar yapmak zorunda kalabilirsiniz. İşte ağırlık bu noktada devreye girer. Siz sormadan söyleyelim:Hayır, ağırlık kaldırmak karın kaslarınızı kocaman yapmaz; karın kaslarının büyümek için kısıtlı bir yeteneği vardır. Aksine, elde edeceğiniz şey zaten amacınız olan daha belirgin kaslardır.
KAYNAK: Muscle & Fitness Türkiye Temmuz 2012 sayı : 27
Dipnot: Günlüğünüzü takip ederken gözüma çarpan bir nokta karın antrenmanlarına bir türlü karar verememeniz ve sonunda bulduğunuzu düşünüyorum

Sizin de dediğiniz gibi ağırlıkla yapılması daha fazla direnç sağlayarak gelişmesine büyük ölçüde katkıda bulunuyor. Kendimden örnek vermek gerekirse çok çabuk yağlanan biri olarak bir türlü eritemediğim göbeğimi biraz kardiyo, düzenli bir diyet ve bu 3 splitli programı uygulayarak
(bazı çıkardığım hareketler oldu) güzel bir sonuç aldım. Sizinde ulaşmak istediğiniz sonuçları alacağınıza inanıyorum ve günlüğü takip eden arkadaşlarındathums: