defance04
Üye
selamlar. daha iyi antreman ve fizik için günlük tutmaya karar verdim. elimden geldiğince güncel tutacağım. bu forum sayesinde çok şey öğrendim ve fikir alışverişi yaparak daha fazla bilgi edinebiliceğime eminim.
hedefim: yağsız olarak önümüzdeki sezonu olabildiğince verimli geçirip kas kütlesi kazanmak. bu sene kpss' ye hazırlanacağım için baya yoğun geçecek, ayrıca ingilizce kursu ve okul devam edicek aynı anda. Umarım benim için verimli bir sene olur her anlamda.
ölçülerim:
boy: 1.81
kilo: 85
diğer vücut ölçülerimi spor salonunda ölçtürüp yazacağım.
beslenme: günlük 140-150 gr arası protein, 250-300 gr karbonhidrat şeklinde beslenmeye çalışacağım. sabah kalkar kalkmaz 4-5 çay kaşığı, 20-25 gr çökelek yerim. kahvaltıda 2 tam 2 beyaz yumurta, 100 gr çökelek, 100 gr yulaf, 250 ml süt ve 1 dilim ekmek yerim. kahvaltıdan sonra balık yağı içerim. ara öğün olarak 35-50 gr kuruyemiş yerim. öğlen yemeğinde 150 gr tavuk ya da dana eti, 250 gr bulgur pilavı ve 250 gr yoğurt yerim. antremana deneyimlerim sonucu aç gitmeye karar verdim bu ara, daha enerjik hissediyorum kendimi antremanda. antremandan 3 saat önce 50 gr yulaf ve 200 gr süt alırım. antremandan 15-20 dk önce koyu bir kahve içerim. antremandan sonra elma, muz ya da vişne suyu içerim. eve gelince 50 gr çökelek yerim. duş aldıktan sonra 200 gr et, 250 gr bulgur pilavı yerim. yatmadan 20-30 gr çökelek yerim.
antreman: 1 seneden beri yarım yamalak, beslenme olmadan spora gittim geldim. artık düzenli bir programım olacak. haftada 4 gün, günde 2 bölge ve antremanların sonunda karın çalışacağım. antremanlarım 60-75 dk arasında sürüyor genelde. antreman sistemim ilk kez uygulayacağım piramit sistem şeklinde olacak. set aralarını kısa tutmaya çalışıyorum genelde 1-1.30 saniye arası daha da düşürmeye çalışacağım.
pazartesi: göğüs-biceps
barbell bench press 4 set
dumbell flys 4 set
incline bench press(makine) 4 set
incline dumbell flys 4 set
dips 3x10
biceps curl 4 set
single arm scott curl 3 set
hummer curl(rope) daha önce dumbella yaptım pek hissedemedim onun için yarın ipte deneyeceğim.
salı: bacak-ön kol
leg extension 4 set
leg press 4 set
SM squad 4 set
lying leg curl 4 set.
bacak hareketlerinde bazen dropset uyguluyorum.
wrist curl 3x12-14
reverse wrist curl 3x12-14
çarşamba: off. bazen kardio ve karın çalışabilirim.
perşembe: sırt-calf
enseye çekiş 4 set
göğüse çekiş 4 set
t-bar rowing 4 set
seated cable row 3 set
deadlift 4 set
seated calf raise 3x12-15
standing calf raise 3x12-15 bu hareket yerine başka hareketler arıyorum. leg press makinasında denedim daha iyi vurdu gibi.
cuma: omuz-triceps
behind the neck press 4 set
military press 2 set
lateral raise 4 set
geniş tutuş upright row 3 set
rear delt raise 4 set
close grip bench press 4 set
pushdown 3 set
skullcrusher 3 set.
dropseti genelde biceps, bacak ve omuzda kullanıyorum.
supplement: carlson labs balık yağı kullanıyorum. optimum protein tozu ve kreatin almayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde. belki vitamin olarak supradynde alabilirim.
hedefim: yağsız olarak önümüzdeki sezonu olabildiğince verimli geçirip kas kütlesi kazanmak. bu sene kpss' ye hazırlanacağım için baya yoğun geçecek, ayrıca ingilizce kursu ve okul devam edicek aynı anda. Umarım benim için verimli bir sene olur her anlamda.
ölçülerim:
boy: 1.81
kilo: 85
diğer vücut ölçülerimi spor salonunda ölçtürüp yazacağım.
beslenme: günlük 140-150 gr arası protein, 250-300 gr karbonhidrat şeklinde beslenmeye çalışacağım. sabah kalkar kalkmaz 4-5 çay kaşığı, 20-25 gr çökelek yerim. kahvaltıda 2 tam 2 beyaz yumurta, 100 gr çökelek, 100 gr yulaf, 250 ml süt ve 1 dilim ekmek yerim. kahvaltıdan sonra balık yağı içerim. ara öğün olarak 35-50 gr kuruyemiş yerim. öğlen yemeğinde 150 gr tavuk ya da dana eti, 250 gr bulgur pilavı ve 250 gr yoğurt yerim. antremana deneyimlerim sonucu aç gitmeye karar verdim bu ara, daha enerjik hissediyorum kendimi antremanda. antremandan 3 saat önce 50 gr yulaf ve 200 gr süt alırım. antremandan 15-20 dk önce koyu bir kahve içerim. antremandan sonra elma, muz ya da vişne suyu içerim. eve gelince 50 gr çökelek yerim. duş aldıktan sonra 200 gr et, 250 gr bulgur pilavı yerim. yatmadan 20-30 gr çökelek yerim.
antreman: 1 seneden beri yarım yamalak, beslenme olmadan spora gittim geldim. artık düzenli bir programım olacak. haftada 4 gün, günde 2 bölge ve antremanların sonunda karın çalışacağım. antremanlarım 60-75 dk arasında sürüyor genelde. antreman sistemim ilk kez uygulayacağım piramit sistem şeklinde olacak. set aralarını kısa tutmaya çalışıyorum genelde 1-1.30 saniye arası daha da düşürmeye çalışacağım.
pazartesi: göğüs-biceps
barbell bench press 4 set
dumbell flys 4 set
incline bench press(makine) 4 set
incline dumbell flys 4 set
dips 3x10
biceps curl 4 set
single arm scott curl 3 set
hummer curl(rope) daha önce dumbella yaptım pek hissedemedim onun için yarın ipte deneyeceğim.
salı: bacak-ön kol
leg extension 4 set
leg press 4 set
SM squad 4 set
lying leg curl 4 set.
bacak hareketlerinde bazen dropset uyguluyorum.
wrist curl 3x12-14
reverse wrist curl 3x12-14
çarşamba: off. bazen kardio ve karın çalışabilirim.
perşembe: sırt-calf
enseye çekiş 4 set
göğüse çekiş 4 set
t-bar rowing 4 set
seated cable row 3 set
deadlift 4 set
seated calf raise 3x12-15
standing calf raise 3x12-15 bu hareket yerine başka hareketler arıyorum. leg press makinasında denedim daha iyi vurdu gibi.
cuma: omuz-triceps
behind the neck press 4 set
military press 2 set
lateral raise 4 set
geniş tutuş upright row 3 set
rear delt raise 4 set
close grip bench press 4 set
pushdown 3 set
skullcrusher 3 set.
dropseti genelde biceps, bacak ve omuzda kullanıyorum.
supplement: carlson labs balık yağı kullanıyorum. optimum protein tozu ve kreatin almayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde. belki vitamin olarak supradynde alabilirim.