Daha Hızlı Eskiv İçin Nasıl Çalışılmalı?

dostum onun adı eksiv değil eskiv dir.10 mt uzunlukta herhangi bir yere uzunlamasına göğüs hizana gelecek şekilde ip bağla ve sağ sol geçişler yap bunu yaparken yumruk atarsan tekniğinde gelişir...

başlık editlenmiştir..

eskivde core muscle denilen merkez kaslar bence en önemlisi..
karın, alt sırt, glutes vs..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=174537&postcount=8

ayrıca eskivde dizlerde kırıldığına göre bacak kaslarınızında çalışılması lazım..bunun için çok tekrar kısmen az ağırlık kullanılabilir..ayrıca yoğun bir antreman benim ilk tercihim olurdu..

boks eskivlerine geçmeden önce "belinin ,kalçalarının ,bacaklarının " yeterli esneklik ve hıza sahip olması gerekir...

önce, "kalça, basen ,sırt vb" güçlendirme yanısıra esenklik sağlayacak "çevirme, germe vb fazlarını "geçmeniz gerekir...örneğin "bel çevirme, ayakları açıp daire şeklinde üst gövde çevirmeleri, öne eğilme doğrulmalar "vb...

daha sonra "eskiv türleri " öne ,geriye ,dairesel, yarı dairesel, eğilme-yğselme ,yana yatma vb vb" ...)

Double End Ball,Türkiyede çift askılı pencikbol diye bilinir,profesyonellerin ilk tercihi budur genelde,çeşitli çalışma şekilleride youtube da mevcut,yaptığınız atağın hızına göre,size dönüş hızıda değişiyor,sürekli git gel yapmasını sağlayacak iki uçtan yaylarla bağlı olmasıda,ezbere çalışmamayı sağlamakta büyük avantaj.

yineliyorum: belli alt yapı yani kas ,eklem, tendon esnekliği, dayanımı sağlanmadan "yoğun eskiv hareketlerine "girmek son derece yanlış bir olay olur...

eskiv hareketleri "kompleks,egzantrik hareketlerdir" yani kas grupları çok yönlü çalışıır ,bu nedenle vücut çok yönlü hareketleri yapabilme direnci,esnekliği,mukavemeti vb olmadan bu işe başlanması uygun olmaz...(((

önce bir 6 ay ,ana alt yapınızı talim edin, sonra bu tip detaylara geçersiniz...

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederiz.Peki bu çalışma şekillerinden hariç önerebileceğiniz bir kaç tane daha "doğru eskiv yapma,eskiv hızlandırma" ile ilgili çalışma şekli var mı?

Back
Yukarı