CREATIN + CARNITIN + CLA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan drteo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

drteo

Üye
SELAM ARKADAŞLAR BEN BU 3 ÜNÜ KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM SPORLLA BİRLİKTE CARNİTİN VE CLA İLE FORUMDA YAZILANLLARI OKUDUM AMA 3 ÜNÜ İÇEREN BİR BAŞLIK GÖREMEDİM VARSA DA KUSURUMA BAKMAZSINIZ YENİ BİR ÜYEYİM FORUMU BAYA BİR KURCALADIKTAN SONRA BU BAŞLIĞI AÇMA GEREKSİNİMİ DUYDUM VE GEÇREKTEN FORUMU BAYA BİR BEĞENDİM İŞİNİ BİLENLERİN ARAŞTIRAN KİŞİLERİN VE BİLENLERİN YER ALDIĞI BİR FORUM NEYSE FORUMA VE ÜYELERE ÖVGÜM BİTMEZ ( YANLIŞ ANLMAYIN YAĞ YAPMA AMAÇLI DEĞİL BU ÖVGÜLERİM İÇİMDEN GELDİ)
BEN BU ÜÇÜNÜ NSL KULLANABİLİRİM 3 ÜNÜ KULLANMAMIM BANA BİR ZARARI OLUEMU BİRBİRLERİ İLE ETKİLEŞİMLERİ VARMI BERABER KULLANIMLARININ GETİİRECEĞİ SORUNLAR VARMI
NE TÜR PROGRAMLA HANGİ VAKİTLERDE KAÇAR MG KULLANMAM GEREKİR DİYETTE NELERE DİKKAT ETMELİYİM YEMEKLERDEN ÖNCEMİ SONRAMI SPORDAN NE KADAR ÖNCE VEYA SONRA ALMALIYIM BUNLARI
ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜRLER

mrb...

*öncelikle, ilgin güzel... :)
*onun dışında, carnitin ve cla ile, creatin başlığı bir arada olmasa bile sen gene biribirine bağlayabilirdin...
aldığın ürünlerin, üstünde yazan, 1-2 porsiyon kullansan yeter...
*creatin: 1por.=5gr=1 tatlı kaşığı, mevye suyu ile, aç karnına ve spor öncesi...
*carnitin: 1por.=500mg=1 tablet, su ile, 2-3 porsiyon, aç karnına /////
*cla: 1por.=1 tablet, su ile, 2-3 porsiyon, yemekle beraber, yanında, Chitosan ürünü kullanmayacan... ok?...
saygılar... ;)

Benim görüşüme göre madem yağ yakıcaksan creatine seni şaşırtabilir, su topluyor malum, yani sen kilo kaybetmeyi beklerken yerinde sayarsın..

arkadaşlar benim göbek bölgemde biraz yaglanma var spor yapıyorum zaten karnitin kullansam ne kadar zamanda karın kaslarım meydana çıkar....şimdiden teşekkürler.....

Bence L-Carnitine ve CLA'yı birlikte kullanmamalısın.Creatine ise gereksiz.L-Carnitine ve CLA'yı dönüşümlü olarak (1 ay-1ay) kullanmalısın.Böylece daha iyi sonuç alabilirsin.

cla creatin berabermi alınsın yoksa dönüşümlümü kullanılsın sorusuna net bi cvp bulamadım arkadaşlara hocalara danıştım bide burada tekrar sormak istiyorum bunların ikisini aynı anda kullanıpta yarar sağlayan arkadaşlar varmı öncelikle.... bide 1 ay biri bir ay biri bunu benim arkadaş yaptı 2 ayda 8 kilo civarında bi kilo kaybı oldu bunları beraber kullansada 8 kilo verebilirmiydi 1 ayda önemli olan bu kullanan arkadaşlardan cvp bekliyorum

ben carnitin lıkıt olanı aldım bunu suylamı meyve suyu ılemı yada dırek mı alsam ant once 30 dak dogrumu dur

Mıde kasının ortaya cıkması ıcın l-carnitin sart bence ama % 15 yag oranım war 86 kılo oldum moralım bozuk :cry: benım baya kullanmam lazım anlasılan cla + l carnıtın yararlı

Horrible dedi:
Mıde kasının ortaya cıkması ıcın l-carnitin sart bence ama % 15 yag oranım war 86 kılo oldum moralım bozuk :cry: benım baya kullanmam lazım anlasılan cla + l carnıtın yararlı

Hergün en az yarım saat tempolu yürüyüş yap bak o zaman vucudunda yağ vs kalıyormu...

arkadqasaım ilk ay weiderin 1500 mg likit L-carnıtınını kullan dfiğer ay CLA ile devam et ama yanlız koşu yuruyuş ve bısıkletle cardıo çalışmalarıyla sınırlı kalma.. eğer cardıo ıle sınırlı kalırsan senın olayın bır mermercinin sutuna şekılvermesi ama aletli çalışmalarla egzesizlerle desteklersen bir heykel traşın mermere şekıl vermesı gıbı butun hatların belırgın ve kas+kemık yapın güçlenmiş olur...vede kalori yakımın daha ust sevıyelerde gercekleşir..

rechas dedi:
arkadqasaım ilk ay weiderin 1500 mg likit L-carnıtınını kullan dfiğer ay CLA ile devam et ama yanlız koşu yuruyuş ve bısıkletle cardıo çalışmalarıyla sınırlı kalma.. eğer cardıo ıle sınırlı kalırsan senın olayın bır mermercinin sutuna şekılvermesi ama aletli çalışmalarla egzesizlerle desteklersen bir heykel traşın mermere şekıl vermesı gıbı butun hatların belırgın ve kas+kemık yapın güçlenmiş olur...vede kalori yakımın daha ust sevıyelerde gercekleşir..
cevap okey bende aldım tşkür :)

CLA konusunda yabancı bazı kaynaklarda biraz araştırma yaptım. CLA Conjugated Linoleic Acid'in kısaltılması. Daha çok Aspir çiçeğinin yağında bulunuyor. Bir grup insan üzerinde yapılan deneylerde; 12 hafta boyunca bir grup insana zeytin yağı, diğer gruba cla veriliyor. CLA verilen grup %3.8 yağ kaybına uğruyor. Ayrıca CLA'nın bir çeşit trans yağ olduğu yazıyordu.

CLA'nın asıl etkisinin yağların yakımı ile ilgili olmayıp, vucütta yağların depolanmasını sağlayan Lipoprotein-lipaz enzimini engellemesi. O nedenle diyet sonrası tekrar yağ depolanmasını önlemek amacıyla yararlı olacağını düşünmekteyim.

L-carnitine'nin ise daha farklı bir fonksiyonu olup yağları mitekondriye taşıyıcı görevi var.

slm benim kreatin+karnitin ve CLA içeren bir bir programım var şöyle ki:
kreatin malum...
karnitin antrenmandan 1 saat önce (1 saat...30 dakika arası) uzun yağ asitlerini parçalayıp enerjiye cevirmek için ... sadece koşu/çoşu günleri!!!
CLA ise vucutdaki depo yağları azaltmak ve ögün sonrası yağların depolanmasını engellemek için... maddi olarak müsaitsen Allah'ın her günü...(akşam yemeğinden sonra/gönül ister günde 2 sabah-akşam )
Teori : karnitin için antrenman şart (kısa sürede zayıflama) lakin uzun süreli bir CLA terapisi ile sıkı diyet (antremansız/az antrenmanlı ortam) görece yağ dokundan kurtulman mümkün...
Ancak bu ürünler sadece katalizör (para tuzağı?) ve sen birşeyler yaparsan süreci etkiler...O yüzden dostum haftada 1saat x 3gün koşu/çoşu ardışık olmayan günler lütfen(minimum program) takviyeye ihtiyaç yok...olursa iyi olur, hoş olur ...
KOLAY GELSİN/İYİ ANTRENMANLAR

CLA 1-2 aylık kullanımla hiç bir etki sağlamaz.o gördüğünüz araştırmalar genellikle en az 6 aylık,9 aylık,1 senelik araştırmlardır.

1-2 ay CLA kullanıp fayda göremezsiniz."param var 1 sene düzenli kullanacağım" diyorsanız o zaman çok güzel etkileri vardır.

ben bu güne kadar su tutmayan kreatin görmedim.var diyorlar ama inanmıyorum.bir sürü kreatin ürünü kullandım.hepsi de bana 2 hafta içinde 2-3 kilo aldırmıştır.definasyon döneminde creatin kullanılmasını mantıklı bulmuyorum.

l-carnitine,yağ yakımına ne kadar etkisi vardır bilemiyorum fakat benim gözümde her zaman güzel bir üründür.her zaman az ve ya çok fayda görmüşümdür.

saygılar.

l-carnitin liquid kullanıorum ben. 2 ayda etkisini gösterio yani gözle görülür bi yağ yakımı 2 ay içinde

herkese selam,
ben uzun bir aradan sonra gecen hafta düzenli olarak tekrar başladım spora. ve ultimate pro star protein ve yine ultimate liquid amino acid aldım. 2. ay da amino asiti bırakıp karın bölgemdeki yağları yakmak için l-carnitin ve cla almayı dusunuyorum. antrenmandan önce amino sonra ise proteini içiyorum. l-carnitin ve cla yı bereber mi kullanmalıyım? nasıl ve ne kadar tüketmeliyim? haftada 4 gün gün çalışıyorum. önerilerinizi bekliyorum. tesekkurler..

Back
Yukarı