CLENBUTEROL: Broncodil, Bronceterol, Cesbron, Clenasma, Contrasmina, Monores, Novegam, Prontovent, Spiropent, Ventolase, v.s. gibi isimler altında, Arzneimittel Werk, Valeas, Chinoin Mexico, Thomae firmaları tarafından 0.01 mg ve 0.02mg tabletler halinde üretilmektedir. Bunlar oral çeşitlernin ismi olup ayrıca, şurup, damla, iğne v.s. şeklinde de üretilmektedir. Veterinerlikte ise, Ventipulmin 0.016mg/gr olarak Richter A firması tarafından imal edilmektedir.
Son zamanlarda özellikle vücutçular tarafından ilgi görmektedir. Senelerce Asthma (astım) hastalan için keşfedilip onların yardımına hizmet eden bu ilacın, doping alanına girmesi de tipik bir olay olup çok da üzücüdür. Steroid hormon olmadığı halde, kas gelişimini, yağ kaybettirerek temin ettiği ifade edilmektedir. Özellikle İngiltere'de senelerce elit aletler tarafından kullanılmıştır. Son zamanlarda Amerika'da ve dünyada da rağbet görmektedir.
Anabolik steroidlere, ergogenik yardımcı olarak kullanılmaktadır. Winstrol ve Oxandrolone ile birlikte iyi kombine edilebilmektedir. Growth hormonunu çalıştırdığı yağ yakarak kasları geliştirdiği gözlenmiştir. Bu şekilde kullanıldığı zaman. Son derece büyük kuvvet ve adele ölçüsü aldırdığı gözlenmiştir. Özellikle, müsabakaya yaklaşan günlerde doping ilaçları kesildiği zaman da kullanılır. Henüz doping testinde tam olarak tanımı ve tesbiti şüphelidir. Bu sebeple yarışma öncesi ve son günlere kadar kullanılmaktadır. Yağ yakıcı özelliği olması da, yarışmaya yakın günlerde kullanım cazibesini arttırmaktadır. Sporcular belirtilen sebeplerden, çok rağbet etmektedirler. Kadın sporcular da bu yüzden çok kullanmaktadır.
Yan etkisinin diğer steroid ilaçlara nazaran az olduğu, etkisinin ise onlar kadar kuvvetli olduğu gözlenmektedir. Ancak, uykusuzluk, huzursuzluk, başağrısı, kas spazmları, parmak titremesi, ateş yüksek tansiyon v.s. gibi yan etkiler göstermektedir.
60-120mcgs miktarında, bir gün içine bölünmüş dozlar halinde alınır. Bu doz iki günde bir olarak 6-12 hafta süreli kullanılmaktadır. Baş ağrısı, uykusuzluk ve sinire yol açmaktadır. Genelde 20mcg'lik 100 tabletin fıatı 100 Dolar civarıdır.
arnold 28 işte sana clenbuterol ama kullanmanı tavsiye etmiyorum sadece benden istediğin bilgileri veriyorum eğer kullanacaksan doktor gözetiminde ol testlerini yaptır öncesinde ve sonrasında