87,4 Kg. Carb Back i ilk ay bıraktım (hemoroidim azdı). Bana göre
Dezavantajları
1- Karb yüklemesi esnasında 200-400gr arası yüksek glisemikli karb almak gerekiyor, bu yaklaşık 10 adet muza tekabül ediyor

bunun gibi nedenlerle ister istemez jelibon, dondurma, pizza benzeri junk food tüketmek zorunda kalınıyor. Sağlıklı beslenme kavramına ters düşüyor.
2- Antrenmanlar kesinlikle daha verimsiz geçiyor çünkü karb yüklemesi ile glikojen depolarını tam dolduramıyorsunuz. Tam doldurursanız vücudunuz normal beslenmede ki gibi su topluyor ve şişiyor.
3- Kova kova maydonoz ıspanak fln yemezseniz lifli gıda sıkıntısı ve bağırsak sorunları yaşayabiliyorsunuz.
4- Vücudunuzda ki glikojen miktarı azaldığı için tutulan su da azalıyor. Göbek inceliyor ancak kollar omuzlar da küçülüyor.
5- Karb yemediğiniz öğünlerde bu sefer yağlı beslenmek ve kaloriyi tamamlamak sıkıntı oluyor. Bu nedenle fındık fıstığa gömülüp, zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı içmek zorunda kalabilirsiniz. (ben 3000-4000 kcal lik bir beslenmenin bu şekilde yapılacağına kesinlikle inanmıyorum.)
Avantajları
1- Fazla miktarda suyu hızlıca attığınız için balo, havuz vb.. acil durumlar için incelmeniz gerekiyorsa kullanılabilir. (4-5 kg gitti ilk haftada)
2- Ketojenik beslenme inatçı yağları ( Layle Norton Stubborn Fat) (hani baklavanız olsa bile göbek kenarında sarkan ve bir türlü gitmeyen yağlar) yok etmede etkili olabiliyor. Denemek lazım ben daha baklava safhasına geçemedim.
Açıkçası maceraya gerek yok, düzenli 150-200gr karb alarak güzel güzel yağ da yakılıyor, kaslar dolu gözüküyor. Antrenmanlar iyi çıkıyor. Yok illa ketojenik yapılacaksa haftada 1-2 gün karb yüklemesi (ckd) yapmak daha mantıklı (gün boyunca komplex karb alınarak yapılıyor yükleme)