%100 katiliyorum, maddenin kendisimi kotu yoksa kotumu uretiliyor? Bu soruya tatmn edici bir cevap verilmedigi surece ayni tartismalar devam edip gidecek bence de...O böcekten elde edilen boyanın bir zararı yok diye biliyorum meselaBunun zaralı olduğuyla ilgili elimizde veri var mı? Ne kadar dozda ne kadar süre kullanılırsa hangi hastalığa yol açıyor mesela?
Objektifin yaptığı baskındaki maddelerde eğer sorun varsa o zaman fabrikada üretilmesi değil de kullanılan malzemeler sorunlu diye anlıyorum ben. Bir zararı olmayan maddelerle yapılamıyor mu salça? Ya da salça değil de başka bir şey? Canan Karatay'ın ve ondan etkilenen pek çok kişinin söylediği şey şu, "o fabrikasyon" . Tamam bunu biliyorum ama Canan Karatay şunu demiyor, "o protein tozunuun yapımında kullanılan şu madde, şu dozda ve şu sürede kullanıldığında şu hastalığın görülme riskini arttırıyor, aha da şu, şu, şu araştırmalarda bu ortaya kondu". Bunu ben istiyorum çünkü bunu bilmiyorum. Sadece "fabrikada üretildi, o yüzden zararlı" denilmesi beni bu konuda tatmin edecek yeterli bilgi vermiyor. Fabrikada ne yapılıyorda ölümüne kaçınmamız gereken zehirlere dönüşüyor bunlar?
hatırlıyorum, sizler gibi deneyimli insanlar bir daha yazsın diye, bir daha soruyorum, ki herkes okusunYaver Bey daha oncede bir konu basliginda bununla ilgili birseyler karalamistik hatirlarsaniz insan vucudu toz icin yaratilmadi yemek icin yaratildi, kullanilmasinin gerekli olduguna inanmadim hicbirzaman ama istisnai durumlarda da (isten cikilamayan bir aksamda bir olcek) zararli oldugunu sanmiyorum, bana gore cozumu bunlarda arayan insanlar usengec insanlardir ve dogar dogmaz edindigin yemek yeme ihtiyaci sana zor geliyorsa v.g gibi bir spordan basariyi nasil beklersin...
Sic Semper Tyrannis
Hah, bu çok önemli işte. Burada protein tozu savunucusu gibi gözükmek de istemem. Senin dediğin gibi beslenen birisinin kesinlikle takviyeye ihtiyacı yoktur. Daha fazla proteine de profesyonel olmayan birisinin ihtiyacı olmaz. Ancak supplement endüstrisi sağolsun öyle bir reklam yapıyor ki o dergilerde, soyunma odası shaker sallayan bir deri bir kemik ergen doluyor. 2 tavuk göğsü yese protein ihtiyacını fazlasıyla dolduracak haberi yok ama antrenmandan sonra soyunma odasında shakerını shake eylemezse kaslarının puf diye söneceğini zannediyor. "Sabah kalkınca kasların erimesini durdurmak için shake, aman antrenmandan önce al ki antrenman sırasında kanda aminoasit olsun, aman antrenmandan sonra al ki vücudun kaslarını yemesin, aman ha yatmadan da casein al yoksa gece kasların söner" vs...Sanki kaslara parazit yerleşmiş bulduğu fırsatta yumulup kas yiyor, yok böyle bir şey. Protein tozunu alırsın, akşam evde pırasadan başka yiyecek bir şey yoktur, yemek yapmaya da üşeniyorsundur, 30 gr protein içerecek dozda çakarsın, bu kadar. Sabah kalktın yumurtan bitmiştir, markete gidip almaya üşenirsin, çakarsın tozu. İlk çıktığında da yumurtanı alırsın. Bu tozların kullanımı budur, gerisi yalan dolan.tabi cevaplanması gereken sorulardan biri de şu, protein tozu zararlı mı, yoksa gereksiz mi. bu da protein tozuna bakışımızı etkiler diye düşünüyorum. misal;
sabah uyandım, 5 yumurta yedim, öğlen 200 gr tavuk yedim, akşam 200 gr balık yedim, sonra peynir falan atıştırdım lor yedim, bu şekilde 160 gr protein aldım gün içinde.
diğer taraftan, sabah uyandım, 2 ölçek protein tozu içtim, 1 yumurta yedim, öğlen 2 ölçek toz, 200 gram makarna, antrenmandan sonra 2 ölçek toz, akşam yemeğinde 200 gr tavuk. gece yatarken de 1 ölçek toz içtim. bu da yaklaşık 160 gr protein eder. işte bu noktada, acaba vücuduma zarar mı veriyorum. yoksa alternatifi dururken gereksiz bir takviye ile midemi gereksiz yere mi zorlamış oluyorum.
tabi marketten zeytinyağı alırken "riviera" ve "sızma" olmasına dikkat etmek gerek. sızma 5 litrede 15 lira pahalı oluyor ama, diğer türlüsünden iyidir. riviera kalitesiz zeytinlerin yüksek ısı altında işlenmesiyle yapılıyor. aslında en güzeli eski usül ahşap preslerden geçşirilen yağ ama, onun da kilosu 100 liradan aşağı değildirSunuda soyliyim 500-600 yil once artik neysee yedigimiz pirinc ekmek bugday irmik yok hepsi degisti gluten
Hastaligi basladi niye bi dusunun simdi bi dusunun bakaliim ee kolestrol hastaligi yokmu diceksiniz onlar evet var dandik yagdan oluyo margarin fastfood miisir yagi aycicek yagi vs. Zeytin yagi kuruyemis bunlardan hic bir sey olmaz saglik deposudur yasamdir ege bolgeside bunun kaniti.
Valla ben pazardan aliyom sizma zeytinyagi rengi cok guzel tadida ger gun kafaya dikerim bi bardaga koyar shot atarim yaninda yesil cay kahve vs. Sonra bi pump gelir ammaaantabi marketten zeytinyağı alırken "riviera" ve "sızma" olmasına dikkat etmek gerek. sızma 5 litrede 15 lira pahalı oluyor ama, diğer türlüsünden iyidir. riviera kalitesiz zeytinlerin yüksek ısı altında işlenmesiyle yapılıyor. aslında en güzeli eski usül ahşap preslerden geçşirilen yağ ama, onun da kilosu 100 liradan aşağı değildir![]()
ben sık takip ederim. bir çok hastanın sorusuna, "bu benim uzmanlık alanım değil" yahut, "bi doktora git" diye cevap verir. canan karatay tvde daha ziyade genel konuşur. örneğin sütüm gelmiyor diyen anneye, şunu yersen süt artar, der. ya da şişmanım diye, şekeri karbonhidratı kes, der. toz konusu açılınca da, toz içmeyin, yumurta tavuk yiyin, der. tabi her söylenilene inanılmaması gerektiği konusunda haklısın. mesela geçtiğimiz günlerde bizim sağlık bakanlığı, bak sağlık bakanlığı diyorum, öyle doktor değil, bakanlık. bir broşür bastırdı. "obeziteye karşı makarna yiyin" diye. şimdi dünya üzerindeki 1 milyon doktora sorsan, 1 tanesi bile obez adama makarna tavsiye etmez. makarnanın da obezitenin önüne geçtiğine inanmaz. ama bizim bakanlık bunu söyledi. çünkü aynı broşürde, kendisine yakın bir işadamına ait firmanın makarna reklamı vardı. sağlığımlaz oynayan kişileri iyi tespit edip, ona göre mantık çerçevesinde hareket emek lazım.Arkadaşlar inanmayın şu kadına . Hastanın sağlık değerlerini bilmeden onu ye bunu ye diyor . Tv ye çıkan çoğu insana intiba etmeyin . Para verince istediğinizi söylerler
Sigara ya da icki iciyor musun delikanli gibi soyle.Dava açılmış olması Canan Karatay ı haksız çıkarmaz ki.Bugün herkes her istediğine dava açabilir.Sonuç ne? Yok.Kaldı ki sadece Canan Karatay demiyor bunları elinde Avrupalı birçok profesörün kitabı var ve kaynak gösteriyor.İkincisi Avrupa da bu kadar sağlıksız olan bir şeye izin verilmez demiş bir arkadaş.Fast food da zararlı ama adamlar gece gündüz tüketiyor.Ses eden yok.
ben sık takip ederim. bir çok hastanın sorusuna, "bu benim uzmanlık alanım değil" yahut, "bi doktora git" diye cevap verir. canan karatay tvde daha ziyade genel konuşur. örneğin sütüm gelmiyor diyen anneye, şunu yersen süt artar, der. ya da şişmanım diye, şekeri karbonhidratı kes, der. toz konusu açılınca da, toz içmeyin, yumurta tavuk yiyin, der. tabi her söylenilene inanılmaması gerektiği konusunda haklısın. mesela geçtiğimiz günlerde bizim sağlık bakanlığı, bak sağlık bakanlığı diyorum, öyle doktor değil, bakanlık. bir broşür bastırdı. "obeziteye karşı makarna yiyin" diye. şimdi dünya üzerindeki 1 milyon doktora sorsan, 1 tanesi bile obez adama makarna tavsiye etmez. makarnanın da obezitenin önüne geçtiğine inanmaz. ama bizim bakanlık bunu söyledi. çünkü aynı broşürde, kendisine yakın bir işadamına ait firmanın makarna reklamı vardı. sağlığımlaz oynayan kişileri iyi tespit edip, ona göre mantık çerçevesinde hareket emek lazım.