Buğday glüteni (%75-82protein)

Buğday glüteni hakkında çok bi bilgim yok ama acaba buğday glüteni alıp bcaa takviyesiyle çok iyi iş görmez mi hem fiyatı da ucuz kilosu yaklaşık 10 tl
 
Alttaki yazıyı bi sitede okudum genellikle iyi bahsedilmiş sitelerde fakat burda böyle yazmasını anlayamadım

Gluten nedir?

Gluten tahıl buğday, arpa, çavdar ve yulaf içinde bulunan bir proteindir. Bu ürünlerde bulunan elastik yapısı ile gluten hamurlara benzersiz dayanaklılık veren proteindir. Yüz yıllar boyunca gluten içeren tahıllardan yapılan unlu gıdalar sofralarda büyük oranda tüketilmektedir.

Gluten doğal bir gıda maddesi midir? Zararları nelerdir?
Birincisi gluten içeren tahıllarla yapılan tüm yemeklerde gluten etkisi görülecektir. Dicle – Fırat havzasında keşfedilen endemik yabani otların melezleştirilmesi ile glutenle tahıllar elde edilmiştir. Oldukça yüksek kalori kaynağı olan glutenle tahıllar tarıma dayalı toplumlarda daha fazla tüketilmektedir. Doğa bir gıda maddesidir ancak zararları bulunmaktadır. Glutenle doğal yiyecekler bağırsak hastalıklarından metabolizmik sorunlara kadar genellikle sindirim ve dolaşım sistemi üzerinde değişken zararları bulunmaktadır. İçerdiği toksisite ile yabancı protein grubuna da girmektedir. Bağışıklık sisteminin genetik yapısını bozmakta ve vücuttaki doku sistemine zarar vermektedir. Alerji, astım ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini bozmakta ve zayıf düşürmektedir.
 
Ağzı Olan Konuşuyor Fakat Sende Kafana Göre Bir Sorun Olmayacağını Yazmışsın, :eek: Ben Buğday Gluteni Zararlımı Değilmi Bilmiyorum Araştırmadımda, Bana Kalırsa En Sağlıklı Yöntem Arkadaşın Bir Diyetisyene Sorması Gerekir, Sonuçta Bu Sporu Sağlık İçin Yapıyoruz Bu Sporda Gelişmek Adına Sağlığımızı Riske Atarsak Ne Anlamı Kalır Ki.
 
ben kafama göre değil edindiğim bilgelere göre yazdım alerji astım gibi bir rahatsızlık yoksa ciddi bir zararı olmaz burada günlük yediğimiz ekmeklerde bile kullanılan glütende bahsediyoruz ilaçlardan değil..
 
Bende Biliyorum Ekmeklerde Olan Glutenden Bahsettiğimizi Fakat, Günde Ekmeğin İçinde Yediğimiz Oranla, Sadece Gluten'in Alınıp Yenilmesini Bir Tutamayız Herşeyin Fazlası Zararlı Olduğu Gibi Bununda Zararları Olacaktır Az Veya Çok Onu Ben Bilemem,
-Araştırdığın Kaynakları Verirsen Bizde Bilgi Edinirsek Güzel Olur.[DOUBLEPOST=1450988522][/DOUBLEPOST]Evet Araştırdım Ve Çoğu Sitede Aynıları Yazıyordu Bende Bir Siteninkini Burada Paylaşmak İstedim;
-ÖZETLEMEK GEREKİRSE ÖNCE SİNDİRİM SİSTEMİNİN GLUTENİ SİNDİRİP SİNDİREMEDİĞİNE BAKMAN GEREKİYOR(Tam Bilmiyorum Fakat Diyetisyenlerin Yaptığı Testler Sonucu Sindirip Sindiremediğin Ortaya Çıkar).. Devamını Aşagıdan Okuyunuz,
Çoğu insan gluteni normal sindirim yoluyla sindirebilmektedir. Ancak bazı insanlar gluteni sindiremez ve bu insanlarda alerjik bazı durumlar ortaya çıkar bu hastalığa çölyak hastalığı denilmektedir. Gluten bir seri farklı protein gurubu içeren karma bir sistemdir. Bu proteinler iki gurup olarak sınıflandırılır. Bunlar prolaminler ve glutelinlerdir. Prolaminler içerisinde bulunan gliadin çölyak hastalığının ve glüten hassasiyetine yol açan en önemli proteindir. Çölyak hastalarının kanında bu proteine karşı antikor oluşturulur.
Çölyak hastalığına sahip kişiler gluten içeren bir besin tükettiklerinde ince bağırsaklarında deformasyonlar meydana gelir. İnce bağırsakların içinde yer alan ve emilimi sağlayan küçük parmak benzeri villi denilen yapılar kaybolur. Sindirilen gıdalardan besin öğeleri bu villi denilen yapılar sayesinde kana geçer. Villiler kaybolunca insan tükettiği besinlerin besin öğelerinden faydalanamaz. Çölyak hastalığı bebeklik döneminde ilk tahıllı madde tüketimi ile görülebileceği gibi hayatın sonraki bir evresinde de gelişebilir. Glutene duyarlılık şu semptomlarla kendini belli edebilir; dışkıda yağ görünmesi, kansızlık, kolay kemik kırılmaları, kilo kaybı, kronik yorgunluk, vitaminsizlikten doğa bilecek komplikasyonlar, karın ağrısı, ishal, kabızlık, deride karıncalanma hissi, deride renk değişikliği.
Gluten hassasiyeti yani çölyak hastalığı herhangi bir tedaviyle iyileştirilemez. Bu hastalıkla baş etmenin en etkili yolu glutensiz diyete uymaktır. Bu da buğday, arpa, çavdar gibi bazı tahıllardan kaçınmak demektir.
http://www.zararlar.com/glutenin-zararlari.html
 
Son düzenleme:
Kalbimde ufak bi problem var o da spor la filan alakalı değil saadece yüksek ateşle alakalı başka da rahatsızlığım yok sanırım
Kısaca Yalan Yanlış Herşeye İnanma Arkadaş Astım Veya Alerji Yoksa Sıkıntı Olmaz Diyor Fakat Sindirimlede Alakası Varmış Demekki, Sen Alerjim,Astım'ım Yok Diye Kullanmaya Başlasaydın ALLAH Korusun Gluteni Sindiremiyor Olsaydın Başına İş Alırdın, İlk Başta Dediğim Gibi Doktora Danış.. ;)[DOUBLEPOST=1450988760][/DOUBLEPOST]
Yarın bilgisayardan atıyım linkleri tabletteyim suan ilginiz icin de tesekkür ederim
Ben Sana Demedimki Dostum, özçelik44 Arkadaşımıza Sordum Araştıran Oymuş.
 
Bende Biliyorum Ekmeklerde Olan Glutenden Bahsettiğimizi Fakat, Günde Ekmeğin İçinde Yediğimiz Oranla, Sadece Gluten'in Alınıp Yenilmesini Bir Tutamayız Herşeyin Fazlası Zararlı Olduğu Gibi Bununda Zararları Olacaktır Az Veya Çok Onu Ben Bilemem,
-Araştırdığın Kaynakları Verirsen Bizde Bilgi Edinirsek Güzel Olur.[DOUBLEPOST=1450988522][/DOUBLEPOST]Evet Araştırdım Ve Çoğu Sitede Aynıları Yazıyordu Bende Bir Siteninkini Burada Paylaşmak İstedim;
-ÖZETLEMEK GEREKİRSE ÖNCE SİNDİRİM SİSTEMİNİN GLUTENİ SİNDİRİP SİNDİREMEDİĞİNE BAKMAN GEREKİYOR(Tam Bilmiyorum Fakat Diyetisyenlerin Yaptığı Testler Sonucu Sindirip Sindiremediğin Ortaya Çıkar).. Devamını Aşagıdan Okuyunuz,
Çoğu insan gluteni normal sindirim yoluyla sindirebilmektedir. Ancak bazı insanlar gluteni sindiremez ve bu insanlarda alerjik bazı durumlar ortaya çıkar bu hastalığa çölyak hastalığı denilmektedir. Gluten bir seri farklı protein gurubu içeren karma bir sistemdir. Bu proteinler iki gurup olarak sınıflandırılır. Bunlar prolaminler ve glutelinlerdir. Prolaminler içerisinde bulunan gliadin çölyak hastalığının ve glüten hassasiyetine yol açan en önemli proteindir. Çölyak hastalarının kanında bu proteine karşı antikor oluşturulur.
Çölyak hastalığına sahip kişiler gluten içeren bir besin tükettiklerinde ince bağırsaklarında deformasyonlar meydana gelir. İnce bağırsakların içinde yer alan ve emilimi sağlayan küçük parmak benzeri villi denilen yapılar kaybolur. Sindirilen gıdalardan besin öğeleri bu villi denilen yapılar sayesinde kana geçer. Villiler kaybolunca insan tükettiği besinlerin besin öğelerinden faydalanamaz. Çölyak hastalığı bebeklik döneminde ilk tahıllı madde tüketimi ile görülebileceği gibi hayatın sonraki bir evresinde de gelişebilir. Glutene duyarlılık şu semptomlarla kendini belli edebilir; dışkıda yağ görünmesi, kansızlık, kolay kemik kırılmaları, kilo kaybı, kronik yorgunluk, vitaminsizlikten doğa bilecek komplikasyonlar, karın ağrısı, ishal, kabızlık, deride karıncalanma hissi, deride renk değişikliği.
Gluten hassasiyeti yani çölyak hastalığı herhangi bir tedaviyle iyileştirilemez. Bu hastalıkla baş etmenin en etkili yolu glutensiz diyete uymaktır. Bu da buğday, arpa, çavdar gibi bazı tahıllardan kaçınmak demektir.
http://www.zararlar.com/glutenin-zararlari.html
bende biliyorum bunları ama duyarlılığı olmayan kişiye zarar vermez çünkü kullanan arkadaşlarımda var yıllardır bir sağlık problemi görülmedi bununla ilgili vejeteryan olduğu için glüten veya soya proteini gibi kaynaklara yöneldi . ayrıca beslnme sıkıntısı olmayan kişi için o kadar protein kaynakları dururkende buna yönelmek gereksiz.ayrıca terbiyesizlik de yapma yalan yanlış diyerek senin fikrin sana kalsın bir şey bilmesem burda arkadaşa laf olsun diye de bilgi veya yanlış yönlendirme yapmam zaten.
 
Back
Yukarı