Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bak bu kırmızı daire içine aldıklarımı düzenli olarak 2 günde 1 kesin yap imkanın varsa ki vardır İ.B.B. hemen hemen bütün parklarına fitness aletleri koymaya çalışıyo kendi çapında , bence denemende fayda var.Bide şöyle bişeyi sana söyliyim benim Babam:180 Annem:160 Dayımlarımda babamla aynı boyda Dedem:177 ama ben özelliklerimi kimseden almadım dedemin babasından aldım.Boyum +185 ve hiçde ilgilendirmiyo beni kısa olsamda farketmezdi ki kısada olmak istiyorum.Bu genetikle alakalı yani benim kulağımda hafiften yamukluk var gittim bütük sülalenin tek tek kulaklarına baktım.Annemin dedesinin kulağı benimkiyle aynı yani genetiği DNA yı nerden alacağın belli olmaz...
Daha yaşın 16 tam büyüme çağındasın kalsiyum magnezyum almaya bak bunun için "Süt" baş tacın olsun. Demire falanda asıl 1 dk diye sınırlama aklına geldikçe asıl
Boy uzaması genetik ama belli bir orandada beslenme ve spor etkenide yok sayamayız.
16 da 179cm sen 19 20 ye kadar olursun heralde 185
yani bilimsellikten bu kadar uzak bir konunun olması çok ilginç
lütfen google da kutu sütü savaşları yazısını aratıp okuyunuz( süt ve kalsiyum ile ilgili güzel bilgiler içeriyor)
Kardesim duzenli ve iyi beslenirsen 20 yasina kadar uzayabilirsin, boy uzamasida genetiginde onemli oldugu icin ailedeki bireylerin boylarida onemlidir. Orn babam 1.80 boyunda , bende 1.75dim sen son basketbol oynama imkanin varsa oynaman iyi olur. Bir yerde duymustum dogrulugunu arastir istersen kabak cekirdegi boy uzamasina yardimci oluyor diye duymustum.
yani bilimsellikten bu kadar uzak bir konunun olması çok ilginç
lütfen google da kutu sütü savaşları yazısını aratıp okuyunuz( süt ve kalsiyum ile ilgili güzel bilgiler içeriyor)
Kutu, paztorize ve uht li sütler hakkında bilgi aldım öncelikle bunun için sağol.
Ben süt için illaki kutu süt kullanımı diye ısrar etmedim yaşadığı bölgeye göre alternatifler olabilir ben ankarada yaşıyorum Atatürk orman çiftliğinin günlük sütleri bir çok marketde mevcut ayrıca mandıra ve benzeri yerden de günlük sütler bulunalabilir.
Süt dememin sebebi gerekli magnezyum alımıydı dediğin makaledede roka ve dereotunda daha fazla magnezyum var ama her gün süt içmek dereotu roka yemekden daha kolay olacağı düşüncesindeyim özellikle büyüme çağındaki gençlerde.
Bu yazıda dediğiniz makaleden alıntı;
Boy-Süt
Süt firmaları medyaya verdikleri reklamlarda sütün boyu uzattığını iddia etmekte ve uzun boylu olmaları için çocukları bol bol süt içmeye teşvik etmektedirler. Gerçekten de fazla süt içen çocukların boyunun daha uzun olduğu birçok araştırmada gösterilmiştir. Kısa boylu olan Japonların son bir yüzyılda ortalama boyda bariz artış göstermeleri, daha önce nerdeyse hiç tüketmedikleri sütü çok daha fazla içmeleri ile açıklanmaktadır.
Makalede birde şöyle birşeyden bahsediyor onu atlamıyım sütün içindeki maddelerin kanser riskini arttırdığı ve uzun boyluların kansere yakalanma oranın yüksek olduğunu ve Süt ve kanser arasındaki ilişkiyi değerlendirirken hastaların diğer yediği gıdaların araştırılmazsa elde edilen sonuçlar yanıltıcı olacağını. Sonuç da meyve sebze yiyerek bunun dengelenebilineceği vs. Günümüzde kanser hücrelerini aktif hale geçirecek o kadar çok etken varken(radyasyon, GDO lu gıdalar ,stres) sütün(kutu değil sadece bütün sütlerin) kanser riskini arttırması daha düşük bir oran.
Bu yüzden sütü hala tavsiye ediyorum nasıl aldığı arkadaşa kalmış son olarak tekrar makale hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.