1 yıldır bb yapıyorum. Bicepsleri geliştirmek benim için oldukça zor;aslında tüm kas grupları için öyle; sanırım genetik..
Bu nedenle bu ay farklı bir çalışma programı deniyorum. Biraz da kış ayları olması nedeniyle ters kas gruplarını ayı anda çalışıyorum. Yani biceps ve triceps aynı günde.
Ayrıca kasları biraz şaşırtmak için drop setleri deniyorum.
Bu başlık altında çok setli çalışmaların faydalı olamayabileceğinden bahsedilmş ama şu anda ben uyguladığım çalışmadan memnunum, uzun zamandır çakılı kalan kollarımda az da olsa bir gelişme kaydettim.
Program aşağıda tavsiye ve eleştirileriniz memnun eder.
Barbell curl 4*10
Incline dumbell Curl 3*10
Z-Bar Preacher Curl 3*12
Stand up cable curl (Drop set) 3*10 2 defa
-------------------------------------------
Pushdown 4*12
Close grip Bench Press 3*12
Two arms triceps extension 3*10
Rope pushdown (Drop Set) 3*10 - 2 defa
tricepsi bicepsten önce çalışmak gerekir.
tricepsi bicepsten önce çalışmak gerekir.
dumbbell la yapılan dumbbell curl concentration curl yada alternate dumbbell gibi hareketlerde bicepsi dışa doğru geliştirmek mümkün mü,sanki bar tutuyomuşuz gibi curl hareketlerinde birbirine yakın tutsak bi yararı olurmu yada ev için dışa dönük hareket önerecek olan varmı
forumu okumus olsan kucuk kas guruplarini kac hareket girmen gerektigini bilirsin ayrica triceps biceps onceligini de bende ilk defa duyuyorum sanirim aciklamasini aliriz.
Alternate dumbbell curl yapmayı deneyin..yani bir bi kolu bir diğer kolu çalışın set içinde..ozaman iki elinizde de dumbbell olacaktır..tek 10 kg luk dambılla ayakta hammer curl veya alternate curl yaparken dier elime iki tane 5 kg luk plastik dambılı alıyorm denge sağlansın diye ve iki kol arasında(tek tek çalışıyorum) 30 saniye ve set aralarında 45 saniye olacak şekilde 4 set yapıyorum bu hareketleri.sizce çalışmayan elimde de bir 10 kg nun olması zararlı olur mu yani kan çalışmayan kola da dağılacağı için verim azalır mı,bunun yerine duvara dayanmak daha mı iyi olur?
dediğine katılıyorm diez ama benim sorum o değil.bende birbirinden farklı iki tane dambıl var yani bi 10 kg luk var bide iki tane plastik 5kg luk var.ben o iki dambılı tek elimde tutmaya çalışıyorum ve 10 kg luk olan ayarlı olduğu için arada kg farkı oluyo çok az da olsa ve iki 5 liği tek elimde tutmaya çalıştığım için zor oluyor..