Bench Press'siz göğüs geliştirmek mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Salash
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Salash

Üye
Bench press makinasını sevmediğimden dolayı pullover, fly ve chest press makinaları ile göğsümü şişirebilir miyim? Bench press gibi bir etki alır mıyım?

Pullover_con_Manubrio.gif

man-at-fly-machine.jpg

Body-Solid-G1S-Chest-Press.jpg

aynı bölgeye basmıyor mu baskıyı zaten bu verdiğin resimlerdeki hareketler? ha chest press ha bench press, ne farkı var? pullover ama omuza daha çok yönelik bence... yaparken resmen omzuma baskı geliyor daha fazla!

bench press gögsün en temel hareketlerinden bence bir noktaya kadar bench presssiz gidilsede sonra bench press yapılmalı aksi halde gögüs eksik kalır.

aynı bölgeye basmıyor mu baskıyı zaten bu verdiğin resimlerdeki hareketler? ha chest press ha bench press, ne farkı var? pullover ama omuza daha çok yönelik bence... yaparken resmen omzuma baskı geliyor daha fazla!
omuz mu :D:D
konu hakkında şöyle söleyim ben bar ile flat bench press den nefret ederim hyper_
uzun süredirde yapmıyorum memnunum dumbell favorimdir ama tahminimce yeni başladın bench press i sevmeye bak

En öncesi, şınav çekmeye baslayacaz. Hakkıyla nizami çekilen şınav, butun makinalardan iyidir.

Daha sonra, Bench press, incline bench press, incline dumbell press, flat dumbell press hareeketlerini kullanabiliriz.

Bench press göğüsü iyi çalıştırsada, dumbell bench press ile hareketi tamamlarsak çok daha iyi sonuc alırız.

Oranlar yüzde 40 bench press Yüzde 70 dumbell press.

Ama önce nizami şınav olmadan bench press e ve eşidi hareketleri geçmek gereksiz. Kendi vücut ağırlıgımızla kuvvet kazanmadan ağirlik çalişmaya gerek yok.

Önce 3x15 çekmeye baslayalım bakalım şöyle acı çekerek her inişte canımız yansın omuzlarımız triceps göğüs etkilensin biraz kuvvet artsin.

Şınavda çekilemiyorsa, makine ile kuvvet arttirin.

önce kütle oluşturup daha sonra, makinelerle izolasyon yapabilirsiniz.

En öncesi, şınav çekmeye baslayacaz. Hakkıyla nizami çekilen şınav, butun makinalardan iyidir.

Daha sonra, Bench press, incline bench press, incline dumbell press, flat dumbell press hareeketlerini kullanabiliriz.

Bench press göğüsü iyi çalıştırsada, dumbell bench press ile hareketi tamamlarsak çok daha iyi sonuc alırız.

Oranlar yüzde 40 bench press Yüzde 70 dumbell press.

Ama önce nizami şınav olmadan bench press e ve eşidi hareketleri geçmek gereksiz. Kendi vücut ağırlıgımızla kuvvet kazanmadan ağirlik çalişmaya gerek yok.

Önce 3x15 çekmeye baslayalım bakalım şöyle acı çekerek her inişte canımız yansın omuzlarımız triceps göğüs etkilensin biraz kuvvet artsin.

Şınavda çekilemiyorsa, makine ile kuvvet arttirin.

önce kütle oluşturup daha sonra, makinelerle izolasyon yapabilirsiniz.

ben dumbellın daha verimsiz oldugunu biliyordum teşekkürler birazda dumbell gidelim:D

ben dumbellın daha verimsiz oldugunu biliyordum teşekkürler birazda dumbell gidelim:D

dumbell göğüs için tamamlayıcı bir harekettir önce şınav,bench press ve incline bench press ile göğüs kütlesinde artış sağlamalıyız. Güç kuvvet ve kütle artışı olmaya basladıktan sonra,

Göğüsü, daha fazla geliştiricek hareketlere ihtiyacımız var.

özellikle iç göğüs , alt göğüs bölümlerinide etkin calıstırmamız gerekir.

Bu yuzden, Dumbell bench press, incline bench dumbell press, close grip bench press giib hareketlere ihtiyacımız var. Bunlar biraz daha göğüsün iç bölgelerini hedef alıyor biraz daha ileri seviye hareketler.

Daha sonrada alt göğüs gelir zaten. Kütle ve goğüsün farklı bölgelerini geliştirdikten sonra, göğüsün alt kısmına yonelik bir çalışma yapmalıyız.

coyote kesinlikle haklı şınav çekerek vücudunu yeterli seviyeye ulaştırmadan benche girersen zaten tam olarak gögsü vurduramazsın güçsüz kolun titreme yaparak barbellin üzerine düşmesine falan sebep olabilir tavsiyem yenide olsan özellikle benchi partnersiz yapmaman sonra bunun decline'i var incline'i var :D

Genellikle, salonlarda yapılan en buyuk hatalardan biri budur. Hoca adama idman programı verir adama şınav çekmesini önermez. Şınav çekenlere gulenlerde mevcut.

Öncelikle Şınav çekilemiyorsa, o vücut cok zayıftır ve diz üstünde şınava baslayacağız.

Makinelere gerek kalmadan, omuz triceps kısımlarınıda çalıştırmış olucaz.

Hatta yapılabiliyorsa, bayır aşağı bayır yukarı yapacağız. Böylece, göğüsün farklı bolumlerinide çalıştırıcaz.

Şınavla epey mesafe alırız zaten.

En buyuk hata salonlarda şınavı özendirmemektir.

Sırtımda ağirlikla çektiğimde, bench pressten daha iyi bir gerilim sağladıgını hissediyorum.

Coyote ben de şu anda şınavla çalışıyorum evde sınavlardan dolayı.sırtıma da ağılık koyuyorum gerçekten nizami yapıldığı taktirde çok iyi sonuç alınıyor.
yalnız şuna değinmek istiyorum:
sırtımıza ağırlık koymaya başladıktan sonra bileklere ellerin kıvrıldığı noktaya çok fazla ağırlık biniyor ve bu da buradaki eklemler için zararlı.

5-10cm yüksekliğinde 2 takozun,bir yüzeyinin ortasından şekildeki gibi delik açılarak içine yerleştirilen barla şınav çekmek çok daha sağlıklı olacaktır,normal bench gibi oluyor.

Eklentiler

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    5,5 KB · Görüntüleme: 372
aynı şekilde, bende ağirlikla çekiyorum.

Sırtıma 30 kilo alıyorum ve salonda 10 tane çekebiliyorum böylece nizami.

Canım çıkıyor ki göğüslerimin gelişmesindede, şınavın bu hali çok etkili oldu.

Bench pressten daha etkilidir isteyen sırtına bir 20-30 kilo alıp denesin.

şınav çekip bench press girmek te göğüsü çok etkili geliştirir.

Son düzenleme:
son tekrarlarda artık gözümden kan fırlayacak gibi oluyor :) üst göğüs için de ayaklar yüksek bir yere koyularak şınav çekilebilir

chest press ile becnh press pek farketmez gibime geliyor
ama pullover da dumberll ı resimdeki kadar yüksekte tutma derim kanat ve omuza daha çok iş düşmesin

coyote , diego7 şınavı amma övdünüz be kardeşim işyerindeyim şimdi yere çöküp başlıyorum çekmeye :) şınav çekesim geldi bea :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı