barfikste en iyi geliştiren tutuş!

barfikste en rtkili tutuş şekli

• Total voters
    870
çekememnin sebebi nedir kolların mı güçsüz geliyor (ki bu imkansız geniş tutuş daha zor gelir) yoksa barımı kavrıyamıyorsun? dar tutuşu nasıl yapıyorsun ellerin arasında ne kadar boşluk kalıyor ?bana soracak olursan geniş tutuşa devam et derim dar tutuş kamburluk yapar geniş tutuş kamburluğu düzeltir sen ikisini de uygula fakat geniş tutuşa daha çok önem ver :D

Abilerim Size bişi danışmak istiyorum..
Bir çok yerde özellikle burdan aldıgım bılgıler doğrultusunda barfix geniş tutusundaha yararlı olgunu öğrendım..
Şuna gelelimki ben barfix dar tutus çekemiyorum ama omuz genıslıgınde tuttugumda 4-5 tane cekebılıyorum..
Dar tutuş ile yoluma devam edebilirmiyim ??Yane bir yarar saglayabılırmıyım ??
Öncelikle özür dilerim yazıyı yanlış yazmısım :(:(:(

Dar tutarken 4-5 tane çekebiliyorum ama;Geniş tutsta çekemiyorum demek istemistim yanlıs yazmısım :( :(

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:12 ----------

Birde dar tutuş kamburluk yapar demişşin bu nekadar doğru malum ben hep dar tutş çekiyorumda :D

Beyler barfiks çekerken sayın ama şu sayıya ulaşıcam demeyin çünkü hep orda kalıyosunuz mesela ben normal çekişte başladığımdan beri 10-12 yapıyorum 2 aydır. İlk başta bi geniş çekiş yapmayı denemiştim hani en kenarlarda eğimli yerler var ya ordan tutarak kendimi hiç yukarı çekemiyodum. Bugün denedim 5tane rahat çekebiliyorum. Omuz genişliğindeki tutuşta sayımı arttıramamamın sebebi hep kendime hedef olarak 10u almam bence. Siz de dikkat edin buna.

Abilerim Size bişi danışmak istiyorum..
Bir çok yerde özellikle burdan aldıgım bılgıler doğrultusunda barfix geniş tutusundaha yararlı olgunu öğrendım..
Şuna gelelimki ben barfix dar tutus çekemiyorum ama omuz genıslıgınde tuttugumda 4-5 tane cekebılıyorum..
Dar tutuş ile yoluma devam edebilirmiyim ??Yane bir yarar saglayabılırmıyım ??

dostum dar tutusta bicepslerine daha cok vurur benim mesela kanatlarım gozle gorulur derecede gelişmiş olduğu için 15 tan omuz hizasinda çekerken dar tutusta 10-12 tane çekebiliyorum bicepslerim çok gelişmiş deil çınki

boy 1.78
kilo 83

eski ağırsiklet şampiyonlardan birisi bana sırt geliştirmek istiyorsan barfixin 4 türünüde yap demişti eller dışarı geniş-dar eller içeri geniş-dar

Barfiks çekmeye adam gibi çekmeye 1ay kadar belki biraz daha fazla olabilir başladım.Tabi yeni olduğum için nizami olarak çekiyorum.Geniş tutuş çeneye eğik demirle baya etkisini gösteriyor 2 günde 1 böyle çekiyorum eve de tavan barfiksi almayı düşünüyorum fakat nereden temin edebilirim ?

bi dergide geniş tutuş barfixin omuz genişlemesinde büyük rolü olduğunu okumuştum , sırtı geniş ve estetik ama göğüs kafesi içe gömülü göğüsleri belli bile olmayan bir sürü adam gördüm şimdi sorum omuz genişliği sadece sırt geliştirerek olabiliyormu yani göğüse dokunmadan böyle bişey mümkünmü?

Barfiks geniş tutuş-göğüse.
Tabiki en etkilisi şudur diye sadece onu yapmak olmaz,farklı gerilimler ve kaslar içinde diğer tutuş teknikleri uygulanmalı.

bence geniş tutuş iyidir veya dar tutuş iyidir,çeneye çekmek iyidir veya omuza kadar çekmek iyidir demek yanlış:
kası farklı açılardan vurmak bence çok önemli,eksik olduğumuz bölgeyi geliştirecek tutuşa ağırlık vermeliyiz ama diğer tutuş ve çekiş şekillerinide ihmal etmemeliyiz,dar veya geniş tutmak kası farklı açılardan vurduğu için doğal olarak kası şaşırtır ve tepkisel olarakta kas daha hızlı büyür, her ikisinide ihmal etmemek lazım.

Herkese farklı olabilir ama benim için;

Geniş tutuş enseye çekişte sırtımın çok çalıştığını hissetmiyorum.

Geniş tutuş göğüse çekişte kanatlara bayaa biniyor kanatlarımın orta ve alt kısmına vuruyor

Dar tutuş barfiks bicepse bineceği için hiç denemedim ama dar tutuş lat pull down yapınca koltuk altlarımın arkasına vurduğunu hissediyorum

Back
Yukarı