Spora başladığımda cılız ama çok yağlıydım.
4-5 ay kas kütlesi için çalıştım ve sonra yağ yakımı için diyete başladım.
Diyetimin bitmesine az kaldı ve hacim için antrenman programı oluşturuyorum.
Sırt ile birlikte kanatları da geliştirmek için, ilk aylarda Barbell Row yeter mi, yoksa Lat Pulldown ile değişmeli mi yapmalıyım?
Programım şöyle;
Pazartesi - Perşembe
4x8 SQUAT
4x8 Barbell Row
3x8 Romanian Deadlift
3x8 EZ-Bar Curl
Salı - Cuma
4x8 BENCH PRESS
4x8 Overhead Press
3x8 EZ-Bar Skullcrusher
3x10 Seated Calf Raises
Burdaki set sayıları sadece ağır setler. Yani Bench Press'te 3 set ağırlık yükselterek ısınıyorum. Sonra 2 set %70 ile, diğer 2 set de %80 ile çalışıyorum.
Kafama takılan kısım ise, Barbell Row'un latissimus dorsi'leri de çalıştırıdığı kesin, ama kanat gelişimi için yeterli mi?
Yani pazartesi ve perşembe günü sadece barbell row olarak mı kalsın; yoksa pazartesi barbell row, perşembe lat pulldown olarak mı değiştiriyim?
Cevap verirseniz sevinirim.
4-5 ay kas kütlesi için çalıştım ve sonra yağ yakımı için diyete başladım.
Diyetimin bitmesine az kaldı ve hacim için antrenman programı oluşturuyorum.
Sırt ile birlikte kanatları da geliştirmek için, ilk aylarda Barbell Row yeter mi, yoksa Lat Pulldown ile değişmeli mi yapmalıyım?
Programım şöyle;
Pazartesi - Perşembe
4x8 SQUAT
4x8 Barbell Row
3x8 Romanian Deadlift
3x8 EZ-Bar Curl
Salı - Cuma
4x8 BENCH PRESS
4x8 Overhead Press
3x8 EZ-Bar Skullcrusher
3x10 Seated Calf Raises
Burdaki set sayıları sadece ağır setler. Yani Bench Press'te 3 set ağırlık yükselterek ısınıyorum. Sonra 2 set %70 ile, diğer 2 set de %80 ile çalışıyorum.
Kafama takılan kısım ise, Barbell Row'un latissimus dorsi'leri de çalıştırıdığı kesin, ama kanat gelişimi için yeterli mi?
Yani pazartesi ve perşembe günü sadece barbell row olarak mı kalsın; yoksa pazartesi barbell row, perşembe lat pulldown olarak mı değiştiriyim?
Cevap verirseniz sevinirim.