DEXTER JACKSON dedi:Antreman biter aradan artik yarim saat yada bi saat sona 300-400ml süt icine protein tozu katip(protein 30-35grami gecmesin) icersin ve ihtiyaci karsilarsin. Daha mükemmel bir yöntemde icine bal katman yada recelde olabilir. Ama sekerle sorunun varsa hic katma. Saf süt karbonhidratini al. buda yeter azda olsa.
DEXTER JACKSON dedi:Sütte laktoz var. Bu yavaslatiyo dedigin gibi. Aslinda öyle yavaslatma fazla yok. Laktozla yag birlesince cok yavaslar. Yagsiz yada az yagli süt icine protein toz koyarsak bi sey olmaz. Fazla dert etmiyelim. Sen simdi protein tozu iciyorsun ve 15-20 dakka sonra yemek yiyorsun? bu cok yanlis. protein tozunu ara ögünde al yada antreman sonasi ve öncersi diye alabilirsin. ama yemek ögününde protein ve karbon aliyosun. öncesinde bi daha almis olman olmuyor. daha birini dindiremeden digerine geciyosun. Geriye kalan bos zamanlarda ne olacak? bunu bölmek daha iyi etki yapar.
HaX7 dedi:Sabah kahvaltıdan sonra antreman yapıyorum.
Kahvaltıda protein ihtiyacı bi şekilde karşılanıyor (yumurta-süt-peynir vs.). Ancak bunların yanında bi de karbonhidrat almak gerekiyor.
Zengin karb.lar pilav-makarna-patates sabah tüketilemeyeceğine göre (mide kaldırmıyor), sabah hangi besinlerden karb. ihtiyacımı karşılamamı önerirsiniz ?
Ayrıca karb.lardan yaklaşık ne kadar (bi kase, bi dilim vs.) alınması gerektiğini yazarsanız çok sevinirim.
HaX7 dedi:Sabah kahvaltıdan sonra antreman yapıyorum.
Kahvaltıda protein ihtiyacı bi şekilde karşılanıyor (yumurta-süt-peynir vs.). Ancak bunların yanında bi de karbonhidrat almak gerekiyor.
Zengin karb.lar pilav-makarna-patates sabah tüketilemeyeceğine göre (mide kaldırmıyor), sabah hangi besinlerden karb. ihtiyacımı karşılamamı önerirsiniz ?
Ayrıca karb.lardan yaklaşık ne kadar (bi kase, bi dilim vs.) alınması gerektiğini yazarsanız çok sevinirim.
Vücudumuz günde kg x 4(gr.) karbonhidrata ve kg x 2(gr) proteine ihtiyaç duyuyor. Antremanın hemen sonrasındaki öğünde protein tozu veya yemek ile yaklaşık 30-35gr. protein almaya çalışıyorum diğer alımlarıda gün içinde yayıyorum.
Antremanın hemen sonrasındaki öğünümüzde boşalan glikojen depolarını doldurmak için, yaklaşık kaç gr. karbonhidrat almam gerekiyor. Vücudumuz bir öğünde 35-40gr.'dan fazla proteini kullanamayıp attığına göre karbonhidratta da böyle birşey söz konusu mu ?
Vücudumuz günde kg x 4(gr.) karbonhidrata ve kg x 2(gr) proteine ihtiyaç duyuyor. Antremanın hemen sonrasındaki öğünde protein tozu veya yemek ile yaklaşık 30-35gr. protein almaya çalışıyorum diğer alımlarıda gün içinde yayıyorum.
Antremanın hemen sonrasındaki öğünümüzde boşalan glikojen depolarını doldurmak için, yaklaşık kaç gr. karbonhidrat almam gerekiyor. Vücudumuz bir öğünde 35-40gr.'dan fazla proteini kullanamayıp attığına göre karbonhidratta da böyle birşey söz konusu mu ?