30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Günaydın arkadaşlar, bi süğredir salonda foto çektirmiyordum , bu hafta sonu uçuş pistinde bir çalışma esnasında arkadaşlar birkaç görsel almış bende amele yanıklarımdan kurtulmak için sıfır kol giymiştim , fotoğrafları paylaşmak istedim , omuzlarım çok belli değildi ama sanırım artık belirginleşmiş.

111.jpg

333.jpg

444.jpg
Mesut o kollar ne abi ya:) omuzlar çıkmıyor diyodun, soğuk halde bile belli oluyor artık. aslında kilonu düşürsen o omuzlar çok daha fazla belli olucak. ölçü kaybetmeyeyim diye çekiniyorsun biliyorum ama inan çok daha kaslı görüneceksin iyi bir definisyonla. Hacim konusunu bitirmişsin artık sen. yaza daha zaman var. 2 ayda evrim geçirirsin sen bu genetikle. k. hidrat ı iyice düşür kardeşim.[DOUBLEPOST=1430124383][/DOUBLEPOST]
Arkadaşlar 1 Mayısta diyetime başlıyorum,diyetimin detayları aşşa yukarı aşağıdaki gibi olucak.Tabiki her türlü öneriye açığım.Gidişata göre makrolarda oynamalar olabilir,bu yazdıklarım bir başlangıç olucak.Bu sefer diyetim biraz daha uzun vadeye yayılıcak en az 3 -4 aylık bir diyet düşünüyorum.Bu kadar uzun süreli bir diyeti ilk kez yapıcam.Şu anki kilom 100-102 arası,yağ oranım tahmini%22-25 tahmin ediyorum,kendime başlangıç için 2500 kalorilik bir plan hazırladım.Yediklerim gün içinde genelde hep aynı olucak bu sayede diyetimde kaçak olmasının önüne geçebilicem.
Buyrun detaylar
Öğün 1
2 tam 7 yumurta
50 gr yulaf
50 gr ceviz
Öğün 2-3-4
130 gr basmati pirinç(15 gr tereyağı ile)
500 gr tavuk göğsü (tavuk ve pirinç üç ayrı öğüne bölünücek salatada bu öğünlerden birisine ilave olucak.
Mevsim salatası 2 kaşık zeytinyağı ile
Öğün 5-6
200 gr hütten käse(burda bulabilecegim lor peyniri)
250 gr magerquark(bunun türkçe karşılığı sanırım süzme yoğurt gibi bişiy kasein için resimlerini ekliyorum aşağıda)
Toplam makrolar
2530 kalori
177 gr KH
211 gr Protein
107 gr yağ
takipteyiz. resimleri de bekliyoruz.
Arkadaşlar, çok keyif alacağımız bir günlük olacak bekçinin günlüğü.[DOUBLEPOST=1430124445][/DOUBLEPOST]@Bekci antrenman programın nasıl olacak? kardiyo için ayrı bir günün olacak mı?

Son düzenleme:
Barış iltifatın için teşekkür ederim, bu sabah tartıya çıktım 1 haftadır tartılmıyordum . 2 ay önce başladığım definasyon (kendi çapımda öyle 6 öğün yemek yiyemiyorum :D ) 90 dan 86,5kg a kadar düşmüşüm. yani hatlar çok belirgin değil tabiki ama sokakta en azından bu sporu yaptığım anlaşılıyordur diye düşünüyorum

28082011087.jpg IMG-20150426-WA0007.jpg
before-after yapayım dedim. ilk resim 2012 yazından. Sonrasında spora başladım zaten.[DOUBLEPOST=1430125401][/DOUBLEPOST]28082011087.jpg IMG-20150426-WA0007.jpg
before-after yapayım ded
Barış iltifatın için teşekkür ederim, bu sabah tartıya çıktım 1 haftadır tartılmıyordum . 2 ay önce başladığım definasyon (kendi çapımda öyle 6 öğün yemek yiyemiyorum :D ) 90 dan 86,5kg a kadar düşmüşüm. yani hatlar çok belirgin değil tabiki ama sokakta en azından bu sporu yaptığım anlaşılıyordur diye düşünüyorum
anlaşılmaz olur mu hiç. sen birçoğumuzdan daha fazla body builder gibi görünüyorsun

Evet buda çok güzelmiş hmmm deniycem :) peki bunu 3 antreman günüde 3 veya 4 set *8-10 reps şeklinde yapsam nasıl olur. illa 5*5, 4*8, 3*12 şeklinde gitmem gerekir mi? amacım sonuçta hacim kazanmak, ve yakabilirsem yağ yakmak. Birde sayın Cretaed By Loss bu programlarla her hafta oynamak süreci yavaşlatırmı acaba? mesela bench yaptım diğer antreman inline bench press yaptım, barbell curl yaptım ertesi antreman hammer yapmak gibi. yoksa birkaç ayda birmi değiştirmek gerekli?
yazılan programı çok beğendim geçmeyi düşünüyorum bende

Son düzenleme:
Mesut o kollar ne abi ya:) omuzlar çıkmıyor diyodun, soğuk halde bile belli oluyor artık. aslında kilonu düşürsen o omuzlar çok daha fazla belli olucak. ölçü kaybetmeyeyim diye çekiniyorsun biliyorum ama inan çok daha kaslı görüneceksin iyi bir definisyonla. Hacim konusunu bitirmişsin artık sen. yaza daha zaman var. 2 ayda evrim geçirirsin sen bu genetikle. k. hidrat ı iyice düşür kardeşim.[DOUBLEPOST=1430124383][/DOUBLEPOST]
takipteyiz. resimleri de bekliyoruz.
Arkadaşlar, çok keyif alacağımız bir günlük olacak bekçinin günlüğü.[DOUBLEPOST=1430124445][/DOUBLEPOST]@Bekci antrenman programın nasıl olacak? kardiyo için ayrı bir günün olacak mı?
@winston123 antreman büyük ihtimal haftada 3 gün full body olucak,antreman olmayan iki gündede kardio düşünüyorum.şuan yaptığım upper-lover den full body ye geçiş yapıcam.antreman ve kardionun detaylarını oturtunca burda paylaşırım,full body bana ağır gelmişti o yüzden alt üst ayırmıştım ama şimdi ağırlık düşürüp full body denicem bakalım.
Attığın resimde iki ayrı kişi var ilk ile ikinci aynı kişiler değil gibi artizzz olmuşun resmen:)

@winston123 antreman büyük ihtimal haftada 3 gün full body olucak,antreman olmayan iki gündede kardio düşünüyorum.şuan yaptığım upper-lover den full body ye geçiş yapıcam.antreman ve kardionun detaylarını oturtunca burda paylaşırım,full body bana ağır gelmişti o yüzden alt üst ayırmıştım ama şimdi ağırlık düşürüp full body denicem bakalım.
Attığın resimde iki ayrı kişi var ilk ile ikinci aynı kişiler değil gibi artizzz olmuşun resmen:)
Merakla bekliyorum programini ve degisimleri. Bu arada iltifat icin cok tesekkur ederim. Senin kadar olabilsek yeter diye dusunuyorum. Selamlar&saygilar

Günaydın , kolları biraz büyütebildik

adsız.JPG

Herkese merhaba. Ben de 41 yaşındayım. 2 yıla yakın bir süredir uğraşıyorum bu sporla. Spor her yaşta yapılır. Netice de illa ki alınır. Kimi 3 ay kimi 9 ay çalışır ama yine de olur. Yağ oranımı 18'den 13'lere düşürdüm. Ama biraz daha idealist davranıp laser lipoliz yaptırmayı düşünüyorum. Yaptıran ya da yakınlarında yaptırmış olanların tecrübelerini öğrenmek isterim. Spor hep sizinle olsun [emoji125]

Sent from my iPhone using Tapatalk

oooo arkadaşlar kol şov varmış kaçırdım :) Tebrikler @Mesut AK , @winston123 @asrin78 10 numara görünüyorsunuz :)

Bende spora başladığım kiloya geri dönmek üzereyim 94 Kg. oldum :) ölçüler arttı ama göbek de çıktı.

Sağlam bir definasyona girdim şimdi. Bakalim ne olur.

Ne olursa olsun her koşulda görünen en güzel yer KOL diyorum başka bir şey demiyorum :)

94 Kg. Yağ oranım arttı kol ölçüm 38 oldu ama yağlı tabiki. Definasyonda kaç cm düşer bilmiyorum ama üzüleceğim kesin :)

oooo arkadaşlar kol şov varmış kaçırdım :) Tebrikler @Mesut AK , @winston123 @asrin78 10 numara görünüyorsunuz :)

Bende spora başladığım kiloya geri dönmek üzereyim 94 Kg. oldum :) ölçüler arttı ama göbek de çıktı.

Ne olursa olsun her koşulda görünen en güzel yer KOL diyorum başka bir şey demiyorum :)

94 Kg. Yağ oranım arttı kol ölçüm 38 oldu ama yağlı tabiki. Definasyonda kaç cm düşer bilmiyorum ama üzüleceğim kesin :)
fuigo çok teşekkür ederim. ben 42,5-43 cm kolla 89 kiloyla başladığım definisyonda şu anda 84 kilo 40,5 cm kolla devam ediyorum. hacim kaybı oluyor mutlaka ama görünüş kesinlikle daha iyi oluyor. sen de 35,5 dan 38 e çıkmışsın. oldukça hacim almışsın kollardan.
definisyonun en kötü tarafı da karbonhidrat az alındığı için kaslardaki glikojen depoları yeterince dolu olmuyor ve bu durum kaslardaki dolgunluğu azaltıyor.

43 cm kol benim uzun vade hedeflerim arasındaki ölçüydü hocam. Kol ölçün muazzam. Belli ki genetiğin oldukça iyi. 5Kg. fark ile 2 cm ölçü kaybetmen beni düşüncelere gark etti :) yani aynı şartlarda olduğumuzu farz edersem, 94 den 89 kg a indiğimde 36 cm kola geri dönüş olacak ki. Bu da çok üzücü bir durum yaratacak ama dediğiniz gibi 36 cm kol yağsız daha büyük görünecek se ki inşallah öyle görünür. O zaman ölçüyü çok takmam :)

asrın arka kollar muazzam. neler yapıyorsun arka kol için?
teşekkürler
4 hareket giriyorum 3 er set 8-10 tekrar ne çıkarsa
fix olarak sırasıyla
1-dar bench press
2-bench dips
4-triceps posh down yapıyorum

3. hareket kafama göre

Kick back , dumbell one arm riceps extencions, standing barbell tirceps extensions
Bu lying ticeps extencison benche yatarak yaptığımız fix her hocada mutlaka gösterir.
Ben pek beceremiyorum bunu herkesde benden çok daha beter yapıyor izliyorum , yani çok dar tutarsan ve yavaş formda illa etki ediyor ama sıkılıyorum bende standing barbell tirceps extensions yapmaya kara verdim bunu yerine.

Bence en verim aldığım hareket triceps için bench dips bunu aynı hizada sehpalar arası yapmakta (bazı kişler tek sehpa yere uzatıp yapıyor) ve arkada tuttuğumuz kollarımız mümkün olduğunca bitişik tutmakta fayda var , zaten yaparken çok zorlandığınızı anlıyorsunuz ona göre biraz açıyorsunuz aralığı.

Dar bench press de hacim için önemli zaten ç göğsüde biraz çalıştırıyor

Aslında klasik hareketler yaparken yandığını hissediyorsanız olay tamamdır

Öncelikle teşekkürler fuigo , benim definasyonda 1,5 2 cm kaybım oldu :( 90kg dan 86,5kg a düştüm 43,5 ten 41.5 42 civarına geriledi

43 cm kol benim uzun vade hedeflerim arasındaki ölçüydü hocam. Kol ölçün muazzam. Belli ki genetiğin oldukça iyi. 5Kg. fark ile 2 cm ölçü kaybetmen beni düşüncelere gark etti :) yani aynı şartlarda olduğumuzu farz edersem, 94 den 89 kg a indiğimde 36 cm kola geri dönüş olacak ki. Bu da çok üzücü bir durum yaratacak ama dediğiniz gibi 36 cm kol yağsız daha büyük görünecek se ki inşallah öyle görünür. O zaman ölçüyü çok takmam :)
bizim salonda genç bir çocuk var. aslında kick box cuymuş. kolları define sayılır. kendi de zayıf zaten 72-73 kilo. sordum kolların kaç diye. 35-36 dedi. daha büyük göründüğünü söyledim. Tabi aslında ben çocuğu hep sıcakken görüyorum bunun da etkisi var tabi ama define olmuş 36-37 cm kol (vücudun diğer bölgeleriyle orantılı olmak kaydıyla) yeterince iyi görünüyor. o yüzden ben kendim için de ölçü olayına takılmıyorum artık. Hatta salonda gençler soruyorlar abi biz ne zaman senin gibi oluruz diye, içleri biraz rahatlasın diye dışarı çıkınca küçülüyorum ben diye cevap veriyorum :) çalışmaya devam tabiki.[DOUBLEPOST=1430218890][/DOUBLEPOST]
bizim salonda genç bir çocuk var. aslında kick box cuymuş. kolları define sayılır. kendi de zayıf zaten 72-73 kilo. sordum kolların kaç diye. 35-36 dedi. daha büyük göründüğünü söyledim. Tabi aslında ben çocuğu hep sıcakken görüyorum bunun da etkisi var tabi ama define olmuş 36-37 cm kol (vücudun diğer bölgeleriyle orantılı olmak kaydıyla) yeterince iyi görünüyor. o yüzden ben kendim için de ölçü olayına takılmıyorum artık. Hatta salonda gençler soruyorlar abi biz ne zaman senin gibi oluruz diye, içleri biraz rahatlasın diye dışarı çıkınca küçülüyorum ben diye cevap veriyorum :) çalışmaya devam tabiki.
teşekkürler
4 hareket giriyorum 3 er set 8-10 tekrar ne çıkarsa
fix olarak sırasıyla
1-dar bench press
2-bench dips
4-triceps posh down yapıyorum

3. hareket kafama göre

Kick back , dumbell one arm riceps extencions, standing barbell tirceps extensions
Bu lying ticeps extencison benche yatarak yaptığımız fix her hocada mutlaka gösterir.
Ben pek beceremiyorum bunu herkesde benden çok daha beter yapıyor izliyorum , yani çok dar tutarsan ve yavaş formda illa etki ediyor ama sıkılıyorum bende standing barbell tirceps extensions yapmaya kara verdim bunu yerine.

Bence en verim aldığım hareket triceps için bench dips bunu aynı hizada sehpalar arası yapmakta (bazı kişler tek sehpa yere uzatıp yapıyor) ve arkada tuttuğumuz kollarımız mümkün olduğunca bitişik tutmakta fayda var , zaten yaparken çok zorlandığınızı anlıyorsunuz ona göre biraz açıyorsunuz aralığı.

Dar bench press de hacim için önemli zaten ç göğsüde biraz çalıştırıyor

Aslında klasik hareketler yaparken yandığını hissediyorsanız olay tamamdır
bench dips harici hepsi benim programında da var ancak ben de onun yerine 15 kg. luk dumbell ı bacakların arasına sıkıştırıp normal dips yapıyorum. nedense bench dips bende istediğim gerilimi yaratmadı. ama mutlaka programa ilave edicem. belki de yanlış yapıyorumdur bilmiyorum.önerin için teşekkürler.

bizim salonda genç bir çocuk var. aslında kick box cuymuş. kolları define sayılır. kendi de zayıf zaten 72-73 kilo. sordum kolların kaç diye. 35-36 dedi. daha büyük göründüğünü söyledim. Tabi aslında ben çocuğu hep sıcakken görüyorum bunun da etkisi var tabi ama define olmuş 36-37 cm kol (vücudun diğer bölgeleriyle orantılı olmak kaydıyla) yeterince iyi görünüyor. o yüzden ben kendim için de ölçü olayına takılmıyorum artık. Hatta salonda gençler soruyorlar abi biz ne zaman senin gibi oluruz diye, içleri biraz rahatlasın diye dışarı çıkınca küçülüyorum ben diye cevap veriyorum :) çalışmaya devam tabiki.[DOUBLEPOST=1430218890][/DOUBLEPOST]
bizim salonda genç bir çocuk var. aslında kick box cuymuş. kolları define sayılır. kendi de zayıf zaten 72-73 kilo. sordum kolların kaç diye. 35-36 dedi. daha büyük göründüğünü söyledim. Tabi aslında ben çocuğu hep sıcakken görüyorum bunun da etkisi var tabi ama define olmuş 36-37 cm kol (vücudun diğer bölgeleriyle orantılı olmak kaydıyla) yeterince iyi görünüyor. o yüzden ben kendim için de ölçü olayına takılmıyorum artık. Hatta salonda gençler soruyorlar abi biz ne zaman senin gibi oluruz diye, içleri biraz rahatlasın diye dışarı çıkınca küçülüyorum ben diye cevap veriyorum :) çalışmaya devam tabiki.

bench dips harici hepsi benim programında da var ancak ben de onun yerine 15 kg. luk dumbell ı bacakların arasına sıkıştırıp normal dips yapıyorum. nedense bench dips bende istediğim gerilimi yaratmadı. ama mutlaka programa ilave edicem. belki de yanlış yapıyorumdur bilmiyorum.önerin için teşekkürler.

Bench Dips en sevdiğim arka kol hareketidir hocam. ağırlık tekerlerini yükle kucağına yardır :)

Back
Yukarı