1,5 TL'ye 150 gram Karb ve 50gr Protein

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fruion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fruion

Üye
Selam dostlarım öncelikle.Biliyoruzki ülkemizde fiyatı en uygun şeylerden birine bakliyatlar.Ben açıkçası mercimek yiyemiyorum.Tadı çok kötü geliyor.
Çocukken annem kurufasulye yaparken fasulyeyi haşlayınca hemen ufka bi kaseye alır azcık tuz atar yerdim.Geçenlerde bu aklma geldi belki yeni birşey değil ama bence bilmeyenler vardır forumda.Tadı zaten bence gayet güzel ve yenilebilir.

1 Kilo Fasulye A101,Bim,Şok gibi yerlerde 5.95 fiyatı var.Şimdi alıyoruz fasulyeyi suya koyup ıslatın.3-4 saat beklesin.Sonra düdüklü tencere 20-25 dakika haşlıyoruz.Düdüdklü yoksa normal tenceredede olur ama ondan 40-45 dakikayı bulur haşlanması.Ben 1 kiloyu haşlıyorum 4'e bölüyorum.Buzluga atıyorum yiyeceğim zaman mikroldalgaya atıyorum 5 dakikada hazır yenmeye.Konserveye falan para vermeyede gerek.250 gramında 150gr karb 50gr protein var.
Ben çok rahat yiyebilirim tek öğünde 250gramı.

Tavsiye ederim herkese.Bence fiyat olarakta ,pratiklik olarakta , rahat yenilebilir olması avantajları. Bence hiç bir dezavantajı yok.
Glisemik indexi bu arada Fasulyenin 30'dur arkadaşlar.Bu bizim için süper bir değer.Özellikle definasyondaysanız.

İyi sporlar.Güçlü kalın.

Kuru fasulyenin 100g'da 8-9g protein var diye biliyorum

100gr. çiğ tavukta 22-24gr. protein mevcut. O zaman sen onuda çiğ yiyorsun?

Hiçbir besinin besin değerleri ısıtınca değişmez,simsiyah olana kadar yakıp kimyasal bir tepkimeye sokmadığınız sürece.
Pişince içerdiği suyu salacağı için gramaj değişir. 150 Gr çiğ eti pisirince aynı ağırlıkta olmaz. Bunun dışında besinlerdeki bazı makrolar ısıya karşı dayanıksızdır, misal c vitamini, bazıları ise ısı ile etkisini arttırır, misal domatesteki likopen.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pişince içerdiği suyu salacağı için gramaj değişir. 150 Gr çiğ eti pisirince aynı ağırlıkta olmaz. Bunun dışında besinlerdeki bazı makrolar ısıya karşı dayanıksızdır, misal c vitamini, bazıları ise ısı ile etkisini arttırır, misal domatesteki likopen.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Net ya da süzme agirligi kiyaslamiyorum arkadasim.Pisince gramajin azalmasinin konumuzla alakasi yok.Besin degerleri derken makrolari kastetmistim,carb,pro ve yag anlaminda.C vitamini ise mikrodur.

değerler konusunda birşey diyemicem 50 gr protein olmasa bile 30 gr 25 gr vardır karb 150 gr yoksa bile 100 gr vardır 2si bir arada doğal bir kaynak en azından mantıklı gayette

dostum saçmalıorsun
100gr. çiğ tavukta 22-24gr. protein mevcut. O zaman sen onuda çiğ yiyorsun?

Hiçbir besinin besin değerleri ısıtınca değişmez,simsiyah olana kadar yakıp kimyasal bir tepkimeye sokmadığınız sürece.
bir şeyden haberin yok konuşuorsun besin değerleri değişior çiğ makarnayla ısıtılmış makarnanın protein değerlerine bak bakıyım hangisi daha iyi ayrıca ben bodybuilding yapmadığım için makrolarada fazla takılmıorum sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışıyorum sadece

boşuna tartışmaya gerek yok bu konu üstünde,pişirme yöntemine göre çekeceği su miktarı farklı olacağı için son değerler görünüşte farklılaşır,ama aslında temelde aynı miktarlar korunmaya devam eder.100 gr çiğ pirinci ben pişiririm 300 gram olur,sen pişirirsin 200 gram olur fakat içindeki makrolar başta kullandığımız 100 gram çiğ pirinçteki kadardır.

baklagiller çok güzel besinler,hem protein hem karbonhidrat açısından zengin,mikro besinler açısından da öyle.beslenmemizden eksik etmeyelim.tavuk ve pirinç harici besinler de var,bunu unutmamak gerek.

1 Kilo fasulyeyi ben haşlayınca 2.5 kilo oluyor.
Buda demek oluyor ki 100gr çiğ fasulye 250gr pişmiş fasulyeye denk geliyor.Tabi bu konulan suya göre değişir.
Buda demek oluyorki 100gr çiğ fasulyede 21gr protein 57gr karb var.Pişmiş fasulyede ise 250grda 21gr protein 57gr karb olmuş oluyor.

Bunun için evinize bir adet dijital mutfak terazisi alın. 20 25tl arasında bir fiyat. kasenin gram ından pişmeden önceki halini baz alın pişirdikten sonra kafanız karışamyacaktır. Çiğ şekilde 100gr kuru fasulye tartın onu tencereye atın o sudan çıkınca 250 gr civarinde olur ama 100gr çiğ kurufasulyenin besin değerlerini almış olursunuz. Umarım anlamayanlara anlatabilmişimdir

Her şeyi geçtim ortaokulda kimya görmüş bi çocuğa sorsan piştikten sonra değerlerin değişmediğini bilir. Bilmiyorsanız susmayı tercih edin. Birisi de 100gramda 8g protein var demiş. Hey Allahım... İlkokul çocuğuna anlatır gibi anlatmış zeo hocamız. Daha da anlamazsanız yapacak bir şey yok.

Back
Yukarı