İstemeden Kilo veriyorum

Selam arkadaşlar
Ben 1.5 senedir vücut geliştirme yapıyorum. İlk başladığımda 60 kiloydum yaklaşık 7 ayda 73-74 kiloya çıktım. Geri kalan sürede kilom sabit kaldı. Ama şu son 2 aydır bulk döneminde olmama rağmen 3 kilo verdim . Kilo alamıyorum artık sürekli yememe rağmen. Sinirlerim bozuluyo. Salona gidince tartıya çıkıyorum bakıyorum kilo vermişim moralim bozuluyo antrenman motivasyonum kayboluyo.

Sizce sorun ne arkadaşlar. Neyi yanlış yapıyorum yardım edin lütfen büyümek istiyorum

demek ki eksik yiyorsun.kalori hesabı yapman gerekli.

Kas kütlesi arttıkça, vücudun protein ihtiyacı da o düzeyde artıyor.. öğünlerinizi gün içerisine yayarak beslenirseniz bence daha fazla verim alırsınız.. 200 gr tavuğu bir öğünde yemek yerine 1 ana 1 ara öğün yapmak gibi.

Kahvaltı yapamıyorum yani bodyci kahvaltısı yapamıyorum. Acaba kahvaltı öğününü yerini diğer öğünlerle doldursam aynı hesaba gelir mi. Yani günlük 140 gr proteini diğer öğünlerde alıyım diyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kahvaltı yapamıyorum yani bodyci kahvaltısı yapamıyorum. Acaba kahvaltı öğününü yerini diğer öğünlerle doldursam aynı hesaba gelir mi. Yani günlük 140 gr proteini diğer öğünlerde alıyım diyorum

Bodyci kahvaltısı yapıp da 10 tane yumurta yemene gerek yok. ama her sabah düzenli 4-5 yumurtanı yemelisin kahvaltı en önemli öğünlerin başında geliyor. Vücut yeni uyanıyor ve proteine aç bir şekilde bekliyor.

Bodyci kahvaltısı yapıp da 10 tane yumurta yemene gerek yok. ama her sabah düzenli 4-5 yumurtanı yemelisin kahvaltı en önemli öğünlerin başında geliyor. Vücut yeni uyanıyor ve proteine aç bir şekilde bekliyor.
Yumurta yerine peynir olurmu illa yumurta mı yemdk gerekir

Yumurta yerine peynir olurmu illa yumurta mı yemdk gerekir

1.5 yıldır yapıyorsanız bu sporu yumurta yerine peynir olmayacağını bilmeniz gerekmekte diye düşünüyorum.. protein oranları bir değil.. yiyemiyorsanız likit tüketebilirsiniz imkanınız varsa.

Evet biliyorum ve yumurta hala farz değil.
Sanırım doğru okumadınız.Yumurta farz ya da gerekli gibi bir ifade kullanmadım.Günlük protein ihtiyacını karşılaman yeterli istediğini ye demişsiniz.Buna atıfta bulunarak Protein kalitesi önemli diyorum, ki spor yapan bir birey için yüksek kaliteli protein tüketimi daha önemli.
Yumurta hakkında yorum yapmamıştım ama yapıyım, anne sütü ve yumurta beslenme kaynaklarında örnek kalite protein olarak kabul edilir.(Örnek kalite proteinler vücutta tam olarak, yüksek kalite proteinler tama yakın, düşük kalite proteinler ise %65-85 oranında kullanılır.)Daha sonra yüksek(iyi) kalite protein kaynakları gelir et,tavuk,balık, süt gibi.Siz bunların yerine düşük kalite protein kaynaklarından tüketmeyi seçmiş olabilirsiniz.Ancak, "istediğini ye günlük alman gereken proteini karşılayacak düzeyde" demeniz doğru olmaz.Doğru olmasını istiyorsanız diyetin protein kalitesine göre protein gereksinmesinin arttığını ve ne kadar olduğunu burada belirtmeniz gerekir.

Kardesim peynir ye yumurta yiyemiyorsan sut ic sabah proteini karsilarsin ,bir bardak sut 200 ml 6gr protein var ,100gr yagsiz peynir yersen25 gr var toplam 31 gr protein alirsin 5 yumurtaya denk gelir

Back
Yukarı