İlginç bir ayrıntı yakaladım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ALPOGAN

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar;

25 gün önce iherb'den sipariş verdiğim ürün dün elime ulaştı..Ürünü getiren bir postacıydı..Ürün ağır olduğu için postacı taşırken rahatsız olmuştu..Kapıyı açtığımda ''yahu güzel kardeşim ne var bunun içinde Allah(c.c) aşkına, iflahım şaştı'' dedi..''Bizim işimiz posta,zarf,hafif gönderi felan iletmek biz özel kargo değilizki'' dedi..Ben de ''özür dilerim ağabey, ama mecburum DHL,fedex felan iptal oldu'' dedim ve cebimden çıkardığım 10 lirayı zar zor postacıya verdim..Postacı bana ''herkes senin gibi davransa, bu postalar çok kısa sürede insanların eline ulaşır..Ama bazıları ağır olduğu için taşımak istemiyoruz..Bu işten hiçbir kazancımız da yok'' dedi..

Yani arkadaşlar..Eğer ürününüz ağırsa, lütfen postacılara ufak bir bahşiş verin..Bahşiş verinki, adamın alınterine değsin ve sizin paketinizi soruşturup,bulup çarçabuk size getirsin.. Bu devirde develer bile bedava mal taşımıyor heyhat hyper_hyper_

Bugün sen 10 lira verirsin o 10 lira verir sonrada 10 lira vermeyenin postasını kimse taşımaz. O 10 lira bahşiş olmaktan çıkar kişi 10 lirayı kendine hak addeder. Ve daha ilerde de postahanede parasız hiçbir iş yapamaz hala gelirsin. Buda rüşvetin biografisi...

Bugün sen 10 lira verirsin o 10 lira verir sonrada 10 lira vermeyenin postasını kimse taşımaz. O 10 lira bahşiş olmaktan çıkar kişi 10 lirayı kendine hak addeder. Ve daha ilerde de postahanede parasız hiçbir iş yapamaz hala gelirsin. Buda rüşvetin biografisi...

Kaç parça ürünü hammal gibi adam babasının hayrına taşır mı peki ? Hiç gelmemesinden daha iyidir postacıya bahşiş vermek..

Sonra eğer postacılara bahşiş vermez ve ''görevidir efendim getirsin'' dersek, o postacılar en sonunda paket taşımaktan bıkar ve bu tip paketleri taşımamak için ilgili mercilere şikayette bulunurlar..

Sonunda Air Mail de elimizden gider ;) Onun için paketi ağır olanlar bahşişini de vermeli...Yoksa bu airmail olayı da uzun ömürlü olmaz. Benden söylemesi..Ayrıca bahşiş verirseniz sipariş edeceğiniz ürünler de elinize çabuk gelir..

Mevcut başlıkdan devam edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı