İki gün Üst Üste Kol ÇAlışılır Mı??

bodytaha

Üye
Merhabalar. BEn evde açlışıyorum. Evde ciddi aletler var. BEnch Press yatağı, düz bar, Z bar, demir dambıl ve tabiiki ağırlıklar. Salona gidiyordum ben fakat bazı nedenlerden dolayı bıraktım tekrar başlayana kadar evde çalışmayı düşünüyorum. Şu program nasıl acaba daha doğrusu salon programıyla aynı fakat malum bacak ve sırt için alet olmadığı için çalışamıyorum: İlk gün göğüs ve kol ertesi gün omuz ve arka kol. Acaba iki gün üstüste kol çalışabilir miyim? Acil cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

ilk gün biceps yani pazu calısılıp ertesi gün triceps arka kol calısılabilir bir mahsuru yok

ama iki gün üst üste biceps veye triceps calısıpmaz

Merhabalar. BEn evde açlışıyorum. Evde ciddi aletler var. BEnch Press yatağı, düz bar, Z bar, demir dambıl ve tabiiki ağırlıklar. Salona gidiyordum ben fakat bazı nedenlerden dolayı bıraktım tekrar başlayana kadar evde çalışmayı düşünüyorum. Şu program nasıl acaba daha doğrusu salon programıyla aynı fakat malum bacak ve sırt için alet olmadığı için çalışamıyorum: İlk gün göğüs ve kol ertesi gün omuz ve arka kol. Acaba iki gün üstüste kol çalışabilir miyim? Acil cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Evde bacak çalışabilirsin.Bunu bir incele;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-bacak-antreman-yap-l-t12907.html?p=125553#post125553

Ayrıca evde barfiks demiri alıp sırt çalışabilirsin.İlaveten one arm dumbell rows çalışabilirsin.

Cevaplarınız için teşekkürler. Birde kol antrenmanım sadece Z bar ve dambıl şeklinde yapıyorum. Bu ilk ay için yeterli midir? Yoksa önerebileceğiniz ilave çalışma var mı? Buna ek olarak Concentration Curls veya Incline Dumbbell Curls ekleyebilr miyim??

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler. Birde kol antrenmanım sadece Z bar ve dambıl şeklinde yapıyorum. Bu ilk ay için yeterli midir? Yoksa önerebileceğiniz ilave çalışma var mı? Buna ek olarak Concentration Curls veya Incline Dumbbell Curls ekleyebilr miyim??

Bicepsleri ilk zamanlar düz barla çalışmanı tavsiye ederim.

Düz bar hacim için ,Z bar izolasyonda iyidir.Düz bar biceps te genel olarak daha etkilidir.

Forumda antrenman bölümünden kol çalışmalarını incelemelisin.

Acaba Barbell Curl +Two Arm Dumbbell Curls çalışmam ilk ay için yeterli m? Yoksa FleXor hocamızın verdiği
Barbell Curl
Hammer Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Concentration Curls programını mı uygulayayim? Veya kol antrenmanı için başka bir program mı önerirsiniz?

Acaba Barbell Curl +Two Arm Dumbbell Curls çalışmam ilk ay için yeterli m? Yoksa FleXor hocamızın verdiği
Barbell Curl
Hammer Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Concentration Curls programını mı uygulayayim? Veya kol antrenmanı için başka bir program mı önerirsiniz?

3 hareket ve 9-12 set arası çalışmanı tavsiye ederim.Concentration Curls hareketini de programına alırsan iyi olur.

Barbell Curl +Two Arm Dumbbell Curls+Concentration Curlsiyidir diyorsun öyle diil mi? Peki 2. ay ne yapıcağım? Malum program değişecek??

Barbell Curl +Two Arm Dumbbell Curls+Concentration Curlsiyidir diyorsun öyle diil mi? Peki 2. ay ne yapıcağım? Malum program değişecek??

Hayır.Sadece 3 hareket yap dedim.

1-Barbell Curl--Ana harekettir.Ayrıca aynı anda 2 kol çalıştığı için kolda orantısızlık oluşmasını da önler.
2-Hammer Curls--Hareket kola barbell den farklı açıdan vurur.Amaçta farklı vurması.
3-Concentration Curls

Uygun bir sıralamadır.Sonra değiştirmek istersen forumdaki diğer antrenmanlara da göz atarsın.

emregunes çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bir de şunu sorcaktım. Göğüs antrenmanımda hoca bana bench press + dumbell fly+Dumbbell Pullover yaptırıyordu. Bu da mı yanlış acaba duh

emregunes çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bir de şunu sorcaktım. Göğüs antrenmanımda hoca bana bench press + dumbell fly+Dumbbell Pullover yaptırıyordu. Bu da mı yanlış acaba duh

Rica ederim.Yoo bir sıkıntı yok.Uygulayabilirsin bu sırayı.İlerde farklı hareketlerle de kombinlersin.Önemli olan hem press hem de açış hareketlerinin programında olmasıdır.

Yaa kim olduğunu hatırlamıyorum ama birisi bench press + dumbell fly bira rarda olamsı iyi değil demişti de o yüzden sordum :)

1 haftada en fazla ıkı kere bıceps calısılabılır.o da 3 5 gun arayla.hafif calısıyormussun.z barla 50 kg üst üste gun asırı girseydin bıcepsını aynada yukarıya dogru cıkarken kopmasını gorebılırdın.

Benim sana Şöyle bi tavsiyem Olabilir.
Pazartesi bicesp- Göğüs
salı triceps-sırt
Çarşamb.
Perşemb.
Cuma.
Cumartesi. bicesp-triceps

Artık boş kalan Günlerede Kendin forumdan bişiler bulabilirsin.

Benim sana Şöyle bi tavsiyem Olabilir.
Pazartesi bicesp- Göğüs
salı triceps-sırt
Çarşamb.
Perşemb.
Cuma.
Cumartesi. bicesp-triceps

Artık boş kalan Günlerede Kendin forumdan bişiler bulabilirsin.

Yanlış bir program.Pazartesi zaten göğüs çalışırken triceps i de yoğun kullanıyorsun.O nedenle ertesi gün triceps çalışmamak en az 48 saat sonra girmek lazım.Ayrıca pazartesi zaten biceps çalışıp,salı yine bicepsleri aktif kullanan sırt da mantıklı değil.İlaveten de triceps i sırtla değil de omuz ile beraber çalışmak daha mantıklı.

Eeeee senin yazdığına göre tricepsler Pazartesi göğüs ile ;
Salı direkt olarak ,
Cumartesi gene direkt olarak;
Başka gün omuz çalışılırken de gene çalışacak.

Triceps en kolay overtraining olan kastır.

yorum dogru kardeşim . mantıken itişli hareketler bir gun. cekişli hareketler bir gun calısılmalıdır ve aynı anda. bir itş birde çekiş hareketi kullanılacaksa ertesi gun off olmalıdır.

1-Barbell Curl
2-Hammer Curls
3-Concentration Curls
Bu biceps programından sonra ne uygulamalıyım? Bu arada hammer curl ü oturarak mı ayakta mı yapacağım?

Back
Yukarı