Ölçülerin azalması ? :S

arkadaşlar yaklaşık 5 aydır spor yapıyorum 3 ay bir salonda diğer 2 ay farklı salonda spor yaptım ilk gittigim spor salonunda ölçü artışım çok iyiydi buraya geçtim ölçülerim azalıyor sizce normalmi bu durum hocaya sordugumda ise çok iyi diyor çok kafam karıştı eski salona gerimi dönmeliyim bu arada kilom 68.

Salon değiştirincede programlarını değiştirdin mi ?

Programda sorun vardır o zaman salonla alakalı olduğunu sanmıyorum

Olcuyle birlikte yag azaliyorsa tabikide guzel birsey ama yagda fark yok hacim azaliyorsa beslenmeyle antreman programini degistir derim

Acaba yeni salondaki hocası definasyon yapmasını mı önerdi ondanda olabilir

Ee sen değişiklik farketmiyor musun ? Hatlarda falan çizgilerde yani

yağlı bir vucudun varsa onlardan kurtuluyor olabilirsin
bu ihtimal birinci akla gelendir
aklıma en son gelende overtraining olmasıdırki bunu istesen bile yapman çok zordur

Vücut hatlarında çizgilerinde belirginleşme varsa ölçü kaybetmene sevinmen gerekir. Ya da kendine şu soruyu sor: kaldırdığın ağırlıklarda azalma var mı? Cevabın eğer hayırsa yani ağırlıklarında azalmama olmamasına rağmen ölçülerin azalıyorsa yağ yakıyorsundur ve hatlarındaki belirginlikleri ve kaslarının tatlılığını hissetmen görmen lazım. :D Ama şöyle bi durum var aynı bölgeyi sürekli çalıştırıp sürekli ağırlık arttırmaya girdiysen kaslarındaki glutaminleri bitirip kendi cebinden yemeye başlamışsındır demektir bunun sonucunda kaliteli kas kütleni doğru çalışmayla belki arttırabilirsin ama hacim kaybetmene sebep olmuş olabilir. Porgramına uyuyorsan eğer bu durumda panik yapmana gerek yok. Hocanında dediği gibi çok iyi olmuştur daha çok fitleşmişsindir. :cool:

Back
Yukarı