adım adım gidersek; başarının sporda başarını sırları (tabi ki biraz bayağı komprime "ama ,özellikle bizde ) bizim türk sporcuları için:
** spor zekası...bu çok önemli , genetikten bile çok daha önemli...refleks, reaksiyon, algı, inkubasyon, adaptasyon, esneklik vb vb bununla bağıntılı...adama bakarsınız , "ıq" nerdeyse 0.65 , ama o da ne "eq mükemmel "ve "spor zekası" denen olgu mükemmel...
**genetik, tabi ki çok önemli...yıllar önce bizim bi arkadaş , halter yaparken "yahu siz ne yapıyosunuz, ben de geleyim bi bakalyım " demişti...geldi , adam hayatında spor yapmamış ; "yahu şu halteri bi de ben kaldırayım ,deneyeyim " deyip , bizim idmanda zorlandığımız 130 kgs civarı çömelmelerde , herif halteri tutup cart diye 5 tekrar yapıvermişti?!...)))) bi başka arkadaşta yine hayatında spor yapmadığı halde "en güçlüleri" bilek güreşinde yenerdi...
**antrenör , doğru metodoloji....
**sinerji, yani tüm yukardakilerin birleşmesi...
MADDİYAT " derken ben buna pek katılmıyorum, ve hele "türk sporcusu" için asla katılmam...zira, şampiyon olacak adam " disiplinli ,öz verili , gerekirse bodrum katta , günde 10 saat işte vb çalışarak şampyon olur...
zaten, dünyadaki şampiyonların çoğu "şampiyon olmadan önce " işte de çalışır, maddi zorluk çeker , ama disiplinli" hayatı ile bu işi kıvırır ...amam, bizde o da ne " herif oldu türkiye şampiyonu " , hemen her şeyi bekler...
bizim insanımızın , özellikle erkeklerin "egosu aşırı , anormal yüksek olduğundan " bu konuda da her zaman "elma ile armud u" hemen karıştırıverir!!!.. "sanki, mubareklerin b...klraında boncuk var da millet hemen parayı yağdıracak !!!...("
zaten, bizim sporcular her yerde her zaman haklıdırlar !...))))))))))))))
Kesinlikle katılmıyorum!
Kendi insanımızı kötüleyerek ne sonuç elde edebilir, bu sadece sporda yapılmıyor her alanda yapılıyor, bizim böyle kendi kendimizi aşağılık görmek gibi acayip bir psikolojimiz var nedense...
Dünya üzerinde orjinal tek millet biz miyiz, niye bizimkinler şöyle bizimkinler böyle diyoruz?
Bizde herkes gibi insanız diğer akdeniz toplumlarından ne farkımız var?
Bodrumdan şampiyon çıkar demişsiniz, yapmayın hocam şu an kapitalizmin yükseldiği dünyada bu dediğiniz sadece filim konusu fantezi olabilir...
Bende bodrumda sayılırım, elime geçen para sadece nutritiona yetiyor, suplement bile alamıyorum...
Hadi çıksın bakalımda görelim...
Yerden çıkarıp, gökden indirmedikçe bana protein tozu yağması gibi bir olasılık yok...
Kendimi örnek gösterirken aynı konumda olan genç insanları vurguluyorum, hem yaşı hem genetiği hemde disiplini uygun olan ama bu şartlar altında olan çocukları...
%50si asgari ücret ile yaşayan bir ülkeden bahsediyoruz, kalan yarsınında büyük çoğunluğu aylık 1500-2000tl ye yakın bir geçim kaynağı var...
Türkiyede aylık 2000tl den fazla kazanımı olan insanlar bütün nüfusun yüzde kaçını oluşturur?
Şimdi böyle bir ülkede siz nasıl sporcu çıkmasını bekliyorsunuz?
Çocuk 16 yaşından itibaren aman evladım oku doktor-mühendis-öğretmen ol mantığı ile empoze edilip yetiştiriliyor...
Şimdi bu çocuğun yeteneği olsa bile bunun bir müzisyen, ressam, sporcu olma ihtimali nedir?
Ailelerde haklı, adamın hiç bir birikimi yok ki, ortalama maaşı olan malum mesleklerin dışında bir işe kalkışırsa çocuğuna sunabileceği hiç bir şey yok...
Kapitalizmin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde hala daha memur toplum oluşturursan o toplumdan bir cacık çıkmaz...
Bütün kapital başlarını yabancılar ele alsın, biz devletten aldığımız ortalama parayla ot gibi yaşayıp gidip onlara harcayalım...
Şuan ki düzenin tasviri bu işte...
Neden ben mcdonalds yiyorum, neden aldığım dondan arabaya kadar hepsi yabancı?
Sen üret arabayı senden alayım, benim burger dükkanlarım olsun benden ye, hep beraber kendi insanımızla zenginleşelim...
Benim babamın evi arabası belirli bir nakit birikimi olsa, 2 tane hiper marketi olsa bir belde de, ben uğraşırmıyım mühendisliklerde dirsek çürütmekle.
İçimdeki cevher ne ise ne ile mutlu oluyorsam onu yapmak isterim.
Spor ise spor, başka bir şey ise başka bir şey...
Ki zaten illa ki kapitalizm ile bir birimizi zengin kılıp rahat ettirmemize de gerek yok, dünyanın kaynakları sınırsız!
En basit bir deniz dalgasından bile bütün Türkiyenin bile gelecek yüz yılda ki bütün enerji ihtiyacını karşılamak mümkün!
Elektrikdi, ısınma idi, su idi bunlar bütün yurtdaşlara bedava sağlanabilecek çok sınırsız kaynaklar...
Açın Zeitgeist i izleyin, Dünyanın şuan ki nüfusunun 5 katına bile enerji sağlayabilecek müthiş çok geniş enerji potansiyeli var!!!
İzledikçe şaşıracaksınız!
Benzin istasyonları vergi dairesine dönmüş durumda, gerek yok, herkesin istediği bineklere dilediği kadar enerji sağlayabilecek kaynaklar var!
Ekonominin ilk sözü "sınırlı kaynakları sınırsız insan isteklerini karşılamak üzere..." diye başlayan cümlesi dünyanın en büyük yalanı!
Dünyanın enerji kaynakları SINIRSIZ kelimesini hak edecek kadar geniş ve bol!
Bunların hiç biri işkembeden cümleler değil, hepsi oturup hesap edilmiş gerçekler...
Açın ve izleyin!!!
Yaşamak aslında çok kolay bunu zorlaştıran BİZleriz...