Yağsız tavuk kızartmak mümkün mü ?

Arkadaşlar ben diyetteyim fakat 1 haftadır haşlanmış tavuk yemekten midem kalktı.Acaba gögüs(sadece etten oluşan)tavuğu tost makinasında yağsız kızartmak mümkün mü ?
 
Tavaya azıcık yağ koyarak da yapabilirsin. Izgara da yapabilirsin ama uzun sürer biraz. Hafif salçalı bir yemek gibi de yapabilirsin. Lakin gidip de kızartma, tavuğa da sana da yazık...
 
Kızartmayı hayatından tamamen çıkartmışsan kesinlikle bu ürünü almanı tavsiye ederim

hiç yağ kullanmadan et ve sebzeleri çok lezzetli olarak hazırlayabılırsın ...;)
 

Eklentiler

  • mtkorka306.jpg
    mtkorka306.jpg
    5 KB · Görüntüleme: 1.451
Göğüs fletoyu teflon tavaya at orta derece olan ocakta pişir 1-2 dakika daha sonra diğer yüzünü çevir fletonun.Yine 1-2 dakika pişir.Daha sonra biraz daha kısık ateşe alıp üstüne kapağı kapatıp 2 yüzünüde sırayla 4 dakika civarı pişir.Sonlara doğru kekik ve pul biberle damak tadına göre kimyonla lezzetlendir.(Pişerken atma kekiği acı olur fleto) 2 aydır haşlama yemiyorum tavuk fletoyu bu şekilde hiç yağ kullanmadan gayet lezzetli pişiriyorum.

Akşam öğünümün pişme aşamasının resimlerini çekip atabilirim buraya pişirdikten sonra arzu ederseniz.
 
Kızartmayı hayatından tamamen çıkartmışsan kesinlikle bu ürünü almanı tavsiye ederim

hiç yağ kullanmadan et ve sebzeleri çok lezzetli olarak hazırlayabılırsın ...;)


Hiç tava alamam birde tava çıkarmayın başıma :D

Ben tost makinasında pişirmek istiyorum buna göre bir fikir var mı ?
 
: )

Yemeği güzel yapan çeşnisi derler ya hakikaten öyledir.

Salça, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, yenibahar, nane, kekik, vanilya, tarçın, sarımsa, maydonoz, dereotu, limon, sirke gibi tatlandırıcıları kullanmayı tavsiye ederim. Eksiksiz olarak bunlar her daim el altında olmalı ve deneysel olarak mutfakta biraz yaratıcılığa gidilmeli.

Bir omlet tarifinden gidersek az bir sıvı yağ ile beyaz peynir, yumurta, bol sarımsak, az pul biber ile müthiş bir lezzette besin değeri yüksek tam bir aminoasit kompleksi alımı sağlayabilirsiniz. Üstüne de kokulu yeşil baharatlar da eklenebilinir.

Biraz yaratıcı olunabilinirse besin bilgisi de varsa sağlıklı bir şekilde de çok lezzetli yemekler yapabilir herkes. Tadı güzel olan her şey zararlı mottosunu böylelikle de herkes yıkabilir. Benden demesi... : )
 
Hiç tava alamam birde tava çıkarmayın başıma :D

Ben tost makinasında pişirmek istiyorum buna göre bir fikir var mı ?


tost yapar gibi pişireceksin işte :D:D:D baharat ekle :p kızarana kadar pişir işte :) tavugu yağlarından ayır ama :)
yazdıkca canım tavuk cekiyo ya :lol: susuyum bari :)
 
Hiç tava alamam birde tava çıkarmayın başıma :D

Ben tost makinasında pişirmek istiyorum buna göre bir fikir var mı ?

Evinde teflon tava yok mu? Benim verdiğim tarifi uygulayabilirsin şahsen hergün uyguluyorum.Tost makinasında da denemiştim zamanında sıcaklığı ayarlıyamıyorsun ve yapışıyor makinaya ayrıca dışı çok içi az pişebiliyor.Alüminyum folyoyla sarıp içine tavuk koyarsanda piştikten sonra folyoyla uğraşmak tam bir işkence.
 
Evinde teflon tava yok mu? Benim verdiğim tarifi uygulayabilirsin şahsen hergün uyguluyorum.Tost makinasında da denemiştim zamanında sıcaklığı ayarlıyamıyorsun ve yapışıyor makinaya ayrıca dışı çok içi az pişebiliyor.Alüminyum folyoyla sarıp içine tavuk koyarsanda piştikten sonra folyoyla uğraşmak tam bir işkence.

Deniyeceğim sizin taktiği yarın :D
 
Yeni nesil tost makinelerinin yüzeyi ızgara yapmaya da uygun... Hatta birçok makinede belirtiyorlar şimdi. Izgara yapmak için gerekli özellik, yüzeyin derin kanalları olan bir yapıda olması...
 
tavaya veya tepsiye yağı pamukla sürüyorum yapışmasın diye
 
yapışmasın diye yağ koymanıza gerek yok çok kısık ateşte tavaya atın parçalar halinde sürekli karıştırın yapışmaz :) bi süre sonra suyunu falan salıyo ondan yapışmıyo :)
 
Back
Yukarı