Hazır çorbalar birçok vücuda yabancı yapay ve kimyasal maddeler, koruyucular ve aromalar içerir ve bunlar da oldukça zararlıdır. Hele bazıları direk kanserojen statüsüne girmektedir. Ne diyette ne de normal zamanlarda hazır çorbalardan tüketilmemelidir.
Light süt konusunda söyleyeceklerime bakınca birçok kişi itiraz edecektir, ben kaynağı veriyorum, bir okuyun karar sizin. Özet şu süt içilecekse normali içilmeli. Sütteki yağdan zarar gelmez. Diyet yapıyoruz diye her türlü yağdan kaçacağız diye bir kural yok. Doğal olan yağlar tüketilmelidir. Asıl uzak durulması gereken şeker ve türevleri, hamur ve ürünleridir.
Alıntı:
Düşük yağlı sütlerin bir diğer sakıncası, süt içerisindeki proteinin sindirilmesi sırasında vücudun yaşadığı fizyolojik stres ve borçlanmadır. Egzersiz ve beslenme uzmanı Paul Chek, tabiatta protein oranı yüksek besinlerin genellikle yağ oranlarının da yüksek olduğuna dikkati çekmektedir (8, 13, 20). Bunun en önemli nedeni, proteinin sindirilmesi için gerekli olan A vitamininin yağlarda eriyebilmesi ve taşınabilmesidir. Zaten pastörizasyon esnasında sindirim enzimlerinin telef edildiğini hatırlatan Chek, bunun üzerine bir de yağların çıkartılmasının bir bakıma vücudumuza sürekli karşılıksız çek yazılması demek olduğunu belirtmektedir. Çünküyağsız süt proteininin sindirimi esnasında vücut sürekli karaciğerdeki A vitamini depolarını zorlayacak ve zamanla bu depoları tüketerek geri dönüşü çok daha zor olan oto-bağışıklık rahatsızlıklara, kanser ve benzeri birçok kronik rahatsızlığa zemin hazırlayacaktır.
Kaynak:
http://beslenmebulteni.com/bes/index.php?option=com_content&view=article&id=175:suet-icin-doru-bildiiniz-yanllar&catid=94:suet&Itemid=279