jimraynor
Üye
Ben günlük 160-200 gram arası protein tüketen birisiyim. Definasyonumdan yağları tamamen çıkarmam ve karbonhidratı azaltmam sonrası 1 ay öcne 1700 kalorilik bir diyete başladım. 1 aylık süreçte 6 kiloya yakın verdim. Yağ olarak günde 10 gram tüketiyorum. Yumurtanın sarısından tutun tavuğun göğsündeki yağı bile kestim. Definasyon programım imzamdaki linkte var.
Eskiden olduğu kadar hızlı zayıflayamadığım için acaba protein alımımda sorun mu var diye araştırma yaparken mens health dergisindeki bu harika yazıyla karşılaştım.
Yazıyı kısmen aktarmaya çalışayım. Mart 2010 Mens Health Sayfa 76-77den alıntıdır.
Sanırım son kısımdan ötürü benim yağ yakımım yavaşladı bu yüzden aldığım protein miktarını 160-200 gramdan 120 grama çektim. Belki sizde proteini fazla kaçıranlardansınızdır.
Eskiden olduğu kadar hızlı zayıflayamadığım için acaba protein alımımda sorun mu var diye araştırma yaparken mens health dergisindeki bu harika yazıyla karşılaştım.
Yazıyı kısmen aktarmaya çalışayım. Mart 2010 Mens Health Sayfa 76-77den alıntıdır.
...Dr.Mark Tarnopolsky'ye göre profesyonel atletler başarılı olmak istiyorlarsa vücut ağırlıklarının her 450 gramı için günde 0,77 gram protein almalılar. Örneğin 81 kiloluk bir atlet için bu miktar 139 gram demek.
Peki ya bizim ihtiyacımz. Bu antrenman düzeninize bağlı. Söylediğimiz gibi antrenman konusunda dürüst olun. Haftada kaç gün yoğun olarak çalışıyorsunuz?
Haftada 5 veya daha fazla gün, 1saat ya da daha uzun süre antrenman yapan erkekler her 450 gram başına 0,55 grama ihtiyaç duyar. Haftada 3 ila 5 gün 45-60 dk arası çalışan erkekler içinse bu oran 0,45 gramdır. Sonuç olarak düzenli olarak antrenman yapan 81 kilo bir erkek günde 80 gr proteine ihtiyaç duyar.
Tabiiki sadece kaslanmak değil kilo vermek isteyenler için de protein alımının büyük önemi var. Layman bunu şöyle formüle ediyor. kalori alımını azalttıkça alınan kalorinin çoğunun da proteinden gelmesi gerekir. Kalori yakan kas kütlenizi muhafaza etmek istiyorsanız her 450 gram için 0,45 ile 0,68 gram arasında protein almalısınız.
Ekstra protein böbreklerinizi en kaza çevirmiyor diyor ve ekliyor dr.tarnopolsky önerilen dozdan fazlasını almak daha fazla yarar sağlamaz. Size zarar vermez ama onu ekstra enerji olarak yakarsınız.
Sanırım son kısımdan ötürü benim yağ yakımım yavaşladı bu yüzden aldığım protein miktarını 160-200 gramdan 120 grama çektim. Belki sizde proteini fazla kaçıranlardansınızdır.