Deli333 dedi:
Nedir bunun gercegi. Sımdı gıdıyorum salona. hoca 10-12 yıldır bu ısle ugrasıyor. Soruyorum yumurtayı nasıl yıyim diye. Pişirip yiyeceksin. 1 tanesını sarı ıle beraber 2 tanede beyazını yıyeceksın. Hoca peki pişirmeden beyazını ıcsek dıyorum. Asla olmaz. Karaciğerde sentezlenmez. Çöpten farkı yoktur. Bak ben bunca yıldır ugrasıyorum. Bu bılımsel birşeydir.
Başka bir hocaya soruyorsuunz. O da 10-12 yıl bu ıslerle ugrasmıs. Onun cevabı şu. 5 yumurtanın beyazını alıp ıceceksın. gerekirse sunlarla karıştıracaksın tadı gelıcek. Hocam peki işe yaramaz cıg yumurta dıyorlar. Boşver sen onları. Bu yumurtalar once miğdeye gider oradan şuralara gider proteinleri vs vs alınır geriye kalanları atılır gıbısınden.
sımdı 50 kısı işe yarar dıyor. 50 kişi işe yaramaz dıyor. nedır bu ciğ yumurtanın bilimsel gerceği.
Bende bu konuda farki yok saniyordum.. Bu konu aslinda cok iyi birazda baska biligilar yazalim Yumurta hakkinda.. Biraz arastirma yaptim internette..
Ilk önce yumurtanin icerigi.. Yumurtanin aki en iyi proteindir.
bir yumurta ortalama 55gramdir
100 gram
Protein 12,6
yag 10,1
kalori 146
yani bir yumurtada sura bura 6,3 gram protein var.
Yumurtanin akinda 3,5 g. protein vardir
sarisinda 2,8 g. protein vardir.
Yüksek kolestrol varsa insanda haftada 4´den fazla yumurta sagliga zararli.
Ve sorunun cevabina gelince..
Önce linki vereyim
http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=172food
Ve :
Eggs — Before the popularity of protein powders, bodybuilders relied largely on eggs to bump up their protein intake. A large egg has seven grams of protein, 80 calories, and a great BV (biological value).
Again, you may be wondering about the fat and cholesterol, and again I can tell you that the media has over-hyped the issues. Fact: cholesterol is the basic structure for all anabolic hormones. Without it, your body can't produce Testosterone. If you’re following a good diet and working out, a few whole eggs aren’t going to hurt you. Even the very conservative American Heart Association says it’s okay to have four whole eggs per week.
Still, most bodybuilders use egg whites in their meals with only one or two yolks thrown in. You can even buy pasteurized egg products with the yolks removed. Add a whole egg to a carton of egg substitute and you have a great bodybuilder omelet.
Just remember that despite how buff Rocky was,
raw eggs suck, and we’re not talking about salmonella poisoning (although that risk does still exist to some extent despite improvements made by egg distributors over the last few years). According to a study found by John Berardi,
the body can only utilize about half of the protein found in raw egg products. So not only are you risking getting sick, you’re wasting your money.
Lesson: Cook your eggs!
Yani Burada yazan cig yumurtanin proteinin yarisini alir vucud. Sadece salmonella hastaligana yakalanma riskine girmiyorsunuz cig yemekle ayni zamanda paranizi bosa harciyorsunuz. Ders: Yumurtalarini Pisir!