Yatmadan önce 40 gram protein kalbe veya karaciğere zarar verir mi?

Yatmadan önce yemek yemenin zararlı olduğu söyleniyor. Aynı şey protein için de geçerli midir. Yatmadan önce 40 gram protein içeren karbonhidrat ve yağsız bir yemek kalbe ya da karaciğere zararlı mıdır?

Günlük hedefim 200 gram protein. Akşam 11'e kadar aralıklarla 160 gram protein içeren besinlerle beslendikten sonra yatmadan önce 40 gram protein içeren yumurta+lor peyniri omlet ile süt içiyorum. Bu doğru mu yoksa son öğünü 9.30 da yapıp yatarken saat 12 gibi sadece süt içmeli veya light beyaz peynir mi yemeliyim.

burda önemli olan o 40gr. proteinin ne slıklıkta kana karıştığıdır. Eğer 40gr. whey ve ya egg protein alıyorsanız, bu büyük ihtimalle kan şekerini tavan yaptırıp Gh'ı olumsuz etkileyecektir. Ama Casein ya da Time-Released Protein alırsanız bir sorun olmayacaktır.Ben şu an BSN SYntha 6 kullanıyorum.2 scoopunda 44gr. protein var.Geceleri suyla alıyorum 1.5 scoop civarı yaklaşık 35 gr. protein bunun tahminen 10-15gr. ı wheydir.

Supplement kullanmıyorum. Gece yatmadan önce yediğim öğünün:
23 gramı yumurtadan
15 gramı light beyaz peynirden (casein)
6 gramı da yağsız sütten (casein)

pek bir zararı olacağını düşünmüyorum.Tabi kişiden kişiye değişir bu kan şekeri hassasiyeti.
Benim baktığım açı sadece kan şekeri GH üzerine tabii.Diğer konularda pek bir bilgim yok, sağlık açısından nedir ne değildir..

Yanında karbonhidrat içeren hiçbirşey tüketmiyorum. Bu belirttiklerimin arasında da karbonhidratı en çok olan süt. GH'den kastınız glisemik indeks mi. Kan şekeri çok yükselmeyecektir. Fakat başka etkileri yok mu sonuçta vücut sindirim gerçekleştiriyor.

GH büyüme hormonu. kan şekeriyle ters orantılı hareket ediyor. Geceleri aniden artan kan şekeri GH'ı olumsuz etkiliyor.GH'ı olumsuz etkilediği iddia edilen ve tartışılan bir dipğer şey de süt.Ama o kadar sütten bir şey olmaz tabii.

Sütte karbonhidrat biraz fazla olduğu için böyle oluyor olabilir aslında. O zaman çok çok az karbonhidrat bulunan yumurta beyazı ve çokaz yağlı beyaz peynir GH açısından sorun yaratmayacaktır.

++++

Süt büyüme hormonunu azaltsa çocuklara süt verilmezdi.

Son düzenleme:
çocuklarla yetişkinlerin tepkileri aynı olmuyor.Gece içilen sütün GH a etkileri dünyada vücut geliştirme yapaılan her alanda tartışılmakta..

Bu konudan çıkaracağımız sonuç gece yatmadan karbonhidratı düşük proteini yüksek gıdalar sorun yaratmaz mıdır?

Yiyip yatmak çok doğru bir davranış değil.En az arada yarım saat-bir saat sürenin olması lazım.Kısa süreli yiyip yatmalar çok sıkıntı yaratmasada uzun vadede rahatsızlığını yaşarsınız.

sindirimi uzun süren protein kaynaklarının zararı olacağını düşünmüyorum şahsen uzun zamandır gece yatmadan önce lor-süt vs ürünler tüketiyorum öyle ortaya çıkan bi kalp veya başka bi problemim olmadı.

bence gece yatarken casein tarzı süt proteinleri daha uygun,sen omlet tarzi bişey yediğini söylüyorsunki bu cidden bünyeni yorar hatta uyumaktada güçlük çekebilirsin.daha hafif şeyler ye bence.

bence gece yatarken casein tarzı süt proteinleri daha uygun,sen omlet tarzi bişey yediğini söylüyorsunki bu cidden bünyeni yorar hatta uyumaktada güçlük çekebilirsin.daha hafif şeyler ye bence.

Bazen 3-4 kez kalktığım deli gibi susadığım oluyor. Sanırım omletten ötürü oluyor. En iyisi yatmadan 2 saat önce yumurtamı yiyim ardından yatmadan hemen önce 1 yemek kaşığı peynir yiyeyim.

Back
Yukarı