zeytin yağının faydaları saymakla bitmez
extra virgin tercih et
riviera var birde en düşük kaliteli olanı alma
zeytin yağı kalbin en iyi dostlarından, özellikle sabah kahvaltısında alınırsa
antibiyotik özelliği var ayrıca karın yağlarını yakmaya yardımcı
ve daha sayısız birçok faydası var
fakat miktar çok önemli tabiki
1 tatlı kaşığı 126 caloridir
kaynak:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=132
ayrıca sağlıklı yağ kaynakları ise: balık, kuruyemiş (fındık ve ceviz başta olmak üzere badem, antep fıstığı, fıstık) ve avakado
sevdiğim bir salata sosu tarifi meksika mutfağından
1 avakadoyu ezin, 1 soğan, 1 domates biraz maydonoz ince ince doğrayın, 1 taze limon sıkılmış limon suyu, çok az tuz ve karabiber
salatalarla güzel
(tek başına yemek isterseniz avakadoyu tam ortadan çekirdek etrafından kesip yatay olarak 2 parçaya ayırın çekirdeğini çıkarıp içini oyun kaşıkla ve hazırladığınız dipi geri avakadonun içine doldurun
estetik olarakta çok hoş görünüyor
yummy
ancak arkadaşlar türkiyedeki avakadolar çok sert olgunlaşmamış, dokununca yumuşak olmalı fakat her zaman banamı öyle denk geliyor bilmiyorum
bunları olgunlaştırmanın yolu kahverengi kesekağıdına koyup ağzını kapatıyoruz, oda sıcaklığında 3-5 gün içinde bekleyince çok lezzetli oluyor
(umarım off topic olmadım)