Sigara ne alaka?aynen dostum sen 1 gün burger kingden gidip yeyip 2 gün saglıklı 3 gün kola felan abur cubur asla yer yok parana yazık sigara varsa hele hele hiç olmaz bırak derim
dostum sigara senin temponu yavaşlatır bu birinci ileri zamanlarda seni kanser örnegin böbrek kanseri akciger kanseri ve solunum yollarında sıkıntı verirSigara ne alaka?
5 senedir sigara içiyorumaynen dostum sen 1 gün burger kingden gidip yeyip 2 gün saglıklı 3 gün kola felan abur cubur asla yer yok parana yazık sigara varsa hele hele hiç olmaz bırak derim
dostum sigara senin temponu yavaşlatır bu birinci ileri zamanlarda seni kanser örnegin böbrek kanseri akciger kanseri ve solunum yollarında sıkıntı verir
en önemlisi sen gidip yarım kg tavuk gögüsü alacagına 5 TL lik şey ama artık en baba parlament 11.5 TL 11.5TL ye 1 Kg tavuk gögüsü yersin sağlıklı sporunu yaparsın
spor yapınca ara ögünde sigara içenleri çok gördüm ama köpek gibi anıranlarda boldu içlerinde en iyisi içmemek leş gibi tezek tezek kokuyolardı artık adamları içenleri almıyoruz spor salonunda iyiki. bizim deil
Merhabalar
Protein tozu almayı düşünüyorum bu ikisi arasında kaldım. Alınmaya değermidir sizce hangisini almalıyım. Vücut geliştirmeye yeni yeni alışıyorum. Teşekkür ederim. Eki Görüntüle 43328 Eki Görüntüle 43329
yaklaşık 3. ayımı doldurdum. Öğrenciyim ve beslenmeme gramı gramına dikkat edemiyorum sürekli et alacak bütçem yok fazla yağlı yiyecekler ve karbonhidrat yememeye çalışıyorum. Günlük almam gereken kalori miktarı ve aldığım kalori miktarını nasıl hesaplayacağım yardımcı olabilirmisiniz ?Öncelikle merhaba mevcut bilgim ile yardımcı olmaya çalışayım.
1.Kilo vermek yağ yakmak mı istiyorsun.
2.Günlük olarak besinlerden alabileceğin protein hesabını yap ve ona göre proteinlere bak.Varsayalım 80 kg sun kg basına 2 gr protein alman lazım ki buda 160 yapar sen kilo vermek için 2000 kalori altında alman lazım ve besinlerden 100 gr protein alıp 1900 kalori civarına gelmiş oluyorsun daha fazla yememen gerek.Ve 100 gr protein alırken yeteri kadar yağ ve karbonhidrat da almış oldun.Protein tozu burda devreye giriyor ve eksik proteinini tamamlıyor.Örnekte verdiğim gibi kilo vereceksin ve günlük proteini tamamlaman gerekiyor.Bunun içinde yağ karbonhidrat olarak en düşük protein olarak yüksek bir protein tozu lazım sana.İzole whey proteinler bu işte işe yarıyor çok çok çok düşük diğer proteinlere göre de düşük karbonhidrat-yağ ve şeker oranları ile amacını destekler.Alırken bcaa değerlerine de bak derim.
Günlük olarak kilo vermek-almak için kaç kalori alman gerek bunun kaç gramı protein kaç gramı karbonhidrat kaç gramı yağ olmalı bunları bir ölç beslenme programını buna göre hazırla
sonra da ihtiyacın olan değerleri takviye edecek bir protein al.
Bu beslenme programını yaparken proteini hesapladığında gerçekten protein tozuna ihtiyacın varmı bunu da görmüş olursun.Ve proteini gerçekten kg başına 2 gr olacak şekilde alabiliyosan farklı supplemetler için biraz daha bb devam et derim kaçıncı ayında oldugunu yazarsanda olay kolaylaşır
bunları sırf senın ıcın değil başka konuyu gören ve bu yazdıklarımı bilmeyen biri için de yazdım.Bunları bildiğini varsayarsak 2 whey arasında 4dn'in karbonhidratı ve kolestrol oranı biraz daha fazla
Ben olsam Combat alırdım
internette yaklaşık olarak hesaplayıcılar var. kalori ihtiyacı yaz çıkaryaklaşık 3. ayımı doldurdum. Öğrenciyim ve beslenmeme gramı gramına dikkat edemiyorum sürekli et alacak bütçem yok fazla yağlı yiyecekler ve karbonhidrat yememeye çalışıyorum. Günlük almam gereken kalori miktarı ve aldığım kalori miktarını nasıl hesaplayacağım yardımcı olabilirmisiniz ?
Teşekkürler
teşekkürlerinternette yaklaşık olarak hesaplayıcılar var. kalori ihtiyacı yaz çıkar
kendi kalorinide yediğin yiyeceklerde bulunan besin değerlerinden bakabilirsin. yani az matematik lazım150 gr bulgur mesela 100 gr ında x kalori varsa 1.5 la çarparsın olur biter onun gibi günde aldığın kalorileri topla yani basit
![]()