Terlemek = Yağ Yakmak mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kujum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kujum

Üye
Spora ilk başladığım zamanlarda o kadar antremana rağmen,kesinlikle terlemiyordum,salondaki çoğu bayan kıpkırmızı olmuş, saçlar terden ıslanmış, her yerlerinden terler damlıyor oluyordu, ama bense,nasıl girmişsem öyle bitiryordum antremanımı.

hocama sorduğumda bana ; hamamdaki kesecilerde terliyor ama yağ yakmıyorlar cevabını vermişti, o açıklama benim kafama yattı, şimdilerde ise başka bir salondayım hocamız sürekli terleyince kilo vereceğimizi söylüyor, eskiye oranla daha çok terliyorum ama yine öyle çok fazla değil..

benim öğrenmek istediğim terlemekle yağ mı yakıyoruz, yoksa sadece vucuttaki fazla suyu ve tuzumu atıyoruz

Ne Saunada ne de hamamda yag yakilmaz, yag yakimi icin aldiginiz kalorinin harcadiginiz kaloriden az olmasi gerekir. Bu kadar basit.

Terlemek demek vücudun ısınması demektir, dolaylı yoldan da enerji harcaması demek. Yoğun enerji harcayınca vücudun ısınması dolayısıyla da terlemesi kaçınılmaz olur, ancak yağ yakıldığını söylemek için bu kadarı yeterli olmaz.

Ne Saunada ne de hamamda yag yakilmaz, yag yakimi icin aldiginiz kalorinin harcadiginiz kaloriden az olmasi gerekir. Bu kadar basit.

Vücudumuz terledıgınde'de enerjı yakar , saunda ve hamamda vucudumuz ısınacaktır vucudumuz kendını soguturken dolasıyla enerjı harcar . tabı saunada yan gelıp yatıp kılo vermeyı beklemek akıl ısı degıldır.

yag yakimi icin aldiginiz kalorinin harcadiginiz kaloriden az olmasi gerekir ==> buraya katılıyorum .

bizim salonda öyle kalınkafalılar varki geliyo koşu bandına geçiyo camlarıda kapatıyo içersi zaten havasız, niye kapatıyon abi diyom yok terliyelim ki yağ yakalım diyor.Anlatıyosun anlamıyo bizde orda havasız kalıp kafayı yiyoruz.

terlemek vücudun yağ yakımı sonucu üretimi değil sadece sıcaklığı artan vücudu soğutma mekanizmasıdır.
deri yüzeyine çıkan ter buharlaştıkça deri serinler..

kalın giyerek daha çok terleyenler vücutlarını yeteri kadar soğutamazlar ve kas-beyin koordinasyonu yavaşlar, kas kasılmalarında sorunlar baş göstermeye başlar.

sıcaklığı artan ve soğutulamayan vücudun kardio vasküler sistemi düzenli çalışamaz.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.
- Konu forum kurallarına aykırıdır

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Terleme
cardio ve terlemek
Cardio vs Terleme
Terlemek Güzeldir
Terleme, kas ağrılarındaki azalma ve şınav...

Back
Yukarı