Spor Hastalığı Sizde de var mı böyle bir şey

Arkadaşlar herkes ayna karşısına geçtiğinde bir gelişme gördüğünde mutlu olur ve bunu surdurmek ıster benım sorunum şu 2-3 gun calısmıyım kafayı yıcek gıbı oluyorum bagımlılık oldu artık ıster ıstemez başlıyorum antremana bu sızde de varmı ?

Motivasyonun yüksek demek ki. Hem de kendini spor yapmak zorunda hissediyosun bence çok iyi bişey.
Bende de son zamanlarda oluyo, çünkü motivasyonum son 3-4 gündür fazla ve hergün gitmeye başladım neredeyse.
Sevinmen gereken bişey.

vg sporuna bir kaç yılını vermiş herkeste vardır bu sporu yapmak için aşık olmak gerek bu spora aşık oluncada şartlar ne olursa olsun spora vakit ayırıyorsun heleki istediğin görünüme yavaş yavaş ulaştığını görünce spordan başka bir şey düşünemiyorsun

Ben subatta basladim su an rest daylerde bile gym aklimdam cikmiyor. Su hareketi bidakine soyle yapiyim vs vs kafami kurcaliyorum. Herhalde o hastalik bende de var aman hasta olacaksam oyle oluyim.

Evet böyle bir bağımlılık var.Spor yapıldığı zaman mutluluk hormonu salgılanır...Vücudunuzu ve beyninizi alıştırırsanız, sizden bunu sürekli bekler.Bu iyi bir şey...Başka bir örnek vereyim, aşırı karbonhidratlı gıdalar ve şekerde aynı işlevi yapar, şeker bağımlılığı denilen şey de budur çünkü bu gidalar vücutta mutluluk hormonu salgılanmasını sağlarlar ama bu tabi ki kötü...Bu nedenle insanların çoğu morali bozuk olduğunda şekerli ve bol karbonhidratlı yemeklere yönelirler.Aslında spor aynı işlevi yapar ve bir zararı yoktur hatta faydalıdır....

Dostum sorma tatilde deliriyorum spor yapmalıyım diye kendi kendime ev,programları yapıp uyguluyorum falan bu hastalık sadece bende var sanıyodum yine 10gündür fitness yapamadım son 2gün sabrediyorum :)

Var zayıf olmama ragmengunde toplam 300 sınav cekmessem kollarıma kasımtı basıyor nasıl bi sure ... Yapmassan kusun otmeye baslıyorsa benimde kollar içten içe kuduruyor iyice eriyip gitcem dir korkuyom ya

Ya ben yemeği saatinde yemediğimde kendime ihanet etmiş gibi hissediyorum çok garip :D

Arkadaşlar herkes ayna karşısına geçtiğinde bir gelişme gördüğünde mutlu olur ve bunu surdurmek ıster benım sorunum şu 2-3 gun calısmıyım kafayı yıcek gıbı oluyorum bagımlılık oldu artık ıster ıstemez başlıyorum antremana bu sızde de varmı ?

Kesinlikle ben idman antreman yapmayınca mutsuz hissediyorum kendimi sanki küçüldüm gibi giydiğim yakışmıyo gibi geliyo bırakamıyorum mesela bi kızla buluşacam antremandan sonra görüşmek için ayarlama yapıyorum gitmem gerekli yoksa olmaz :) :)

Salona girip eldivenleri elime gecirene kadar acaip istekliyim.
Sonra agrilar ciz ciz diye yayildikca ben ne halt yyrm burda demeye basliyorum :D
Cikarkende karindami calissaydim onun yerine bu harkeeti mi girseydim vs yarin isinirken hayal edyrm kendimi sonunda :D

ne tuhaf dır ki spor salonuna gidene kadar bazen esnerim bazen hiç halim yok gibi ama salona ayak basdımı BOOOOOOM hisi geliyor ve Allaha şükür iyiki gelmişim diyorum. Sadece bazen çok düşününce morelim bozuluyor. Ya bir gün brakırsam sporu nolucak diye, bütün emeklerim boşuna miydi gibisindn karamsar oluyorum, ama antreman yaparken sanki her derde derman buluyorum :D BOOOOOOOM !

Back
Yukarı