Beslenmem iyi fakat bildiğim kadarıyla her amino asiti doğal olarak gerektiği kadar alamıyoruz.beslenmenin iyi olduğunu söylüyorsan
psikolojik fayda dışında bir etkisi olmaz bu ürünlerin asıl etkisi beslenmesi kötü olan kişilerde uzun süre aç kalanlarda ortaya çıkar oda ciddi bir etki değil
vücuda muazzam bir etkisi olsa zaten doping olarak kabul edilir satışı yasaklanırdı
şimdiye dek ayrıca kutu olarak ne bcaa nede glutamin kullandım
Bugün konu gördüm saç döküyor vs. diye. Zaten saçlarım dökülüyor iyice kel kalmayalım.Beslenmen iyise tek ihtiyacın kreatin. Beslenme ile alınamıyor çünkü.
beslenme yoluyla aldığın amino asit yeterlidirBeslenmem iyi fakat bildiğim kadarıyla her amino asiti doğal olarak gerektiği kadar alamıyoruz.
Kreatini araştırdım bana göre bir ürün değil. Saç dökülmesi ve sivilce çıkardığı hakkında bir kaç araştırma mevcutmuş ve bu sorunlar bende güncel olarak mevcut. Ayrıca ekstra bir enerji gerekli olmuyor antrenman sırasında rahatlıkla bitirebiliyorum antrenmanları.beslenme yoluyla aldığın amino asit yeterlidir
daha fazlası anabolik bir etki yaratmıyor daha fazla bcaa protein sentezini arttırmaz öyle bir şey olsa hergün 15 bcaa hapı yutayım bende ama yok ne yazıkki ticari kandırmaca bana güven işe yarasa ben kullanırdım,ek supplement alacaksan yukardaki arkadaşın dediği gibi sadece creatin tavsiye ederim
Dediğim gibi sivilce ve saç dökülmesi mevcut olarak var, bence riske girmemem en doğrusu olacaktır.şimdiye dek ne kendimde ne çevremde nede kendi araştırmlarımda bugüne dek öyle bir şeyle karşılaşmadım
her ürünün binde bir ihtimal bazı kişilerde yan etkisi vardır bu azınlık bir kitledir
yani insanların %90ında belki daha fazlasında böyle şeyler görülmez
creatin sadece enerji değil bir çok etkisi var eğer bir şeye para vereceksen vücuduna azda olsa katkısı olmalı oda creatin dir
Bir yerden alıntı;Kirmizi et , balik vs bunlarin hepsinde kreatin vardir.
Ben oyle degil demedim zaten besinlerde bulunuyor yaniBir yerden alıntı;
1 kg biftek sadece 1 gr kreatin içerir. Halbuki yoğun bedensel aktivite veya spor yapan bir kişinin günlük ortalama kreatin ihtiyacı 5-6 gr olup, bunun tamamının yiyeceklerden karşılanması hemen hemen olanaksızdır. Yiyeceklerden karşılanmaya çalışılsa bile beraberinde aşırı yağ ve kalori alımı da söz konusu olmaktadır.
Benim bilgime göre 1,5 kilo çiğ et yenmesi gerekiyor 3 gram felan alınması için. Yiyebilen varsa buyursun almasın. Protein tozu aminodan önce en önemli takviye kreatindir hocam için ve araştırmalarda öyle söylüyor.
Haklısın ben besinlerde bulunmuyor derken kimsenin o kadar et yiyeceğini düşünmediğim için öyle söyledim. Amino konusunda benim bildiğim et ürünlerinde bütün aminolar var ve yumurtada bütün amino çeşitleri var bitkiset proteinlerde bazı aminolar yok diye biliyorum yanılıyor da olabilirim ama. Konu sahibine gelirsek; saç dökülmesi herkeste yapmıyor zaten kanıtlanmamış bir şey hani belki 100 kişiden 3-4 kişide yapıyordur ki bence kanıtlanmadığı için hiç bir gerçekliği yok kreatin bu spor için hem kas kütlesi artışı hem performans hem enerji için bir numaralı ürün.Ben oyle degil demedim zaten besinlerde bulunuyor yanive vucudumuzda ayni zamanda kreatin uretiyor. Ha tabi boyle olunca disaridan alinmamasi mi gerekiyor tabiki hayir . bence de oneliklerden bi tanesi. Ama digerlerine zaten besinlerde var deyip alinmamasi da gerekmiyor. Bazi amino cesitleri vucutta uretilmiyor o yuzden onlari da sadece besinlerle karsilayamayiz almaliyiz..
Bilgiler için çok teşekkür ederim.Söylenildiği gibi 1 kg ette 1 g kreatin yer almıyor. Ortalama 100 g ette 350 mg kreatin bulunuyor. Bazı kaynaklarda 1 kg ette 4-5 g kreatin bulunduğu ifade ediliyor.
Kaynak belirtilmemiş ama alıntının yapıldığı yazıyı daha önce de okumuştum. Hatta kaynak göstermeden Prof. Dr. Gülgün Ersoy'un kreatin konusunda söylediklerini eleştirmişlerdi. Referans kullanılmadan yazılan böyle yazılara itibar etmemekte fayda var.
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.672.3304&rep=rep1&type=pdf
Buradaki kaynakta şu ifade yer alıyor:
"Creatine and its phosphorylated derivative creatine phosphate play an important role in muscle energy metabolism and under some circumstances creatine supplements can enhance muscle performance [35]. Red meat contains approximately 350mg/100g [31] and is the principal dietary source for humans. Creatine in meat is readily absorbed [36], but typical intakes are unlikely to provide the levels of creatine used for supplementation of sports performance (up to 15g/day). "
Kreatin ihtiyacı belirtilmemiş ancak kreatin ihtiyacının 1-2 gram olduğu ve spor yapan bir bireyin bunu rahatlıkla besinlerden karşılayabileceği ile ilgili de çalışmalar mevcut. Ayrıca elzem olmadığı belirtiliyor.
Kas kreatin havuzunun 120 g olduğunu ve suplementler ile 150-160 grama çıkarılabildiğini de belirteyim. Yani dışardan alınan suplementler aslında havuzu çok artırmıyor.
Kreatin ve saç dökülmesi konusunda ise @fbkdr1234 doğru söylemişsin. Kreatin suplementlerinin genetik saç dökülmesinin sebebi olarak kabul edilen dihidrotestosteron(DHT) miktarını artırarak saç folikülleri DHT'ye duyarlı kişilerde saç dökülmesini artırdığı ve hızlandırdığı ile ilgili çalışmalar mevcut.
Yine de bir çok spor kuruluşuna göre en etkili ve güvenilir sporcu suplemanı kreatin![]()