Sağ kürek kemiğim daha çıkıntılı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abilerim arkadaşlarım öncelikle iyi forumlar diliyorum. 17 yaşındayım 1.80 boy 76 kilo. 3 ay vgye yazıldım ilk ayım bitmek üzere. Sorunum sağ kürek kemiğimin sola göre daha çıkıntılı durması. İnternette araştırma yaptığımda bunun skolyoz olduğunu öğrendim. Gittim barfiks aleti aldım hergün düzenli barfiks çekmeye başladım biraz düzeldi sanki. Şu an vg yapıyorum ve her spora gittiğimde en geniş şekilde 6x4 nizami barfiks çekiyorum. Sizce düzelme olur mu ne yapmalıyım resimlerim burda yardımcı olun lütfen.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    55,8 KB · Görüntüleme: 3.061
  • image.jpg
    image.jpg
    56,4 KB · Görüntüleme: 3.391
  • image.jpg
    image.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 3.306
Benimde aynı şekil aynaya yan dönüp vücuda yandan bakayım sağ tarafın sırt bölgesi daha geniş dışarıya doğru duruyor. Sürekli sağ el kullanmaktan bence. Spora başlayana kadar işyerinde ağır işlerde hep sağ el sağ omuza yük bindi daha fazla gelişmiş durumda. Sadece o bölge değil genel olarak sağ bölge daha gelişmiş benim.

bendede aynı durum dik durunca sorun yok ama biraz saldımmı hemen kemikle dışarı salon fayda etti ama tam olarak değil doktora gitmedim ben ama gitmekte fayda var git bence

Kürek kemiğinin dışarıya doğru fazla çıkıntılı olması literatürde Winging Scapula olarak geçiyor. Sendeki çok ileri seviyede gibi gözükmüyor o yüzden dert etmene gerek yok . Barfiksi asla bırakma ve bir de Inverted Rowing hareketini araştır . Aynı sorun bende de mevcuttu ve kesinlikle inverted rowing cok cok faydali oldu

Skolyoz için en faydalısı yüzmedir. Yeğenim gecen sene ameliyat oldu. Simdi iyi.
Bence doktora gitmelisin.

--- ERA ---

Omurga eğri olduğu için kürek kemiği digerinden çıkik duruyor. Ablam ve yeğenim de olduğu için biliyorum.

--- ERA ---

Yukarıdaki fotoğrafları dikkatli incelediğinizde herhangi bir omurga eğriliği olmadığını görürsünüz. Arkadaşın problemi bende de mevcuttu ve inanın bana bunun skolyozla ilgisi yok . Lakin ben ,omurga eğriliği kürek kemiği üzerinde olumsuz etkilerde bulunmaz demiyorum , bu arkadaşın durumunda omurga ile ilgili bir sıkıntı olmadiğini söylüyorum. Buradaki problem , Scapula kemiğini yani kürek kemiğini Geriye doğru çekmeye yarayan ; Rhomboid, Alt Trapez ve Serratus kaslarındaki güçsüzlük veyahut herhangi bir problemden meydana geliyor. Bu kaslar güçlendirildiği takdirde % 90 e yakın iyileşme sağlanıyor

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar Inverted Rowing hareketini bugünden itibaren yapacağım salonda. Ama barfiks şu ana kadar gerçekten etkili oldu daha fazlaydı çünkü hissebiliyorum.

Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :
- Fotoğraf ekleme kurallarına uyulmamıştır!

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı