protein tozunun zararsız olduğunu açıklayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Paul_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Paul_

Üye
protein tozunun zararsız olduğunu açıklayabilir misiniz, 2 kutu aldım tadınıda beğenmedim ama 1-2 ay sonra içmeyi düşünüyorum

babam baya konuştu zararlı falan diye ne desem anlamıyor gitmiş et tavuk almış buzdolaba attı al bunları ye içme onları çöpe at diyor :)

nasıl ikna edicem tabiri caizse anlamayan birini canan karatayda çıkmış zararlı diyor iyice kıl kaptı, geçen eline aldı tozları çöpe götürüyo masaya baya para koydu git başka şeylerde al kebap ye hergün diyor aylık sana bütçe çıkarıcam hergün git ye diyor :D

Protein Tozlari Kalbi Buyutur mu ?
Canan Karatay ve Benim Goruslerim

NOT: Çöpe atmak yerine sat ya da bağışla birilerine.
Not2: Protein tozları yerine et, tavuk balık vs. yemek çok daha mantıklı. Ama günümüz koşuşturmacasında sürekli yemek hazırlayamıyoruz ya da bir süre sonra sıkıyor. Sana tavsiyem kıyma aldır babana bol bol, annene söyle içine un falan koymadan köfte haline getirsin, streçle at buzluğa. 1 gün önceden yiyeceğin kadar çıkart. Bıkmadan yiyebileceğim tek şey köfte heralde benim.

Doğal yollardan protein ihtiyacını karşılayabiliyorsan , herkesin ortak görüşü zaten protein tozunun gereksiz oluşu burada baban haklı. Zira insanların çoğu , işten güçten fırsat bulamadıkları , ekonomik sorunlar , hızlı çözümler için protein tozunu tercih ediyorlar. Yaşın 16 dan büyükse ve ciddi bir sağlık problemin yoksa kullanmanın bir zararı yok , sen babanın dediği gibi doğal yollardan beslen protein tozunu da ara sıra tatlı niyetine tüket en güzeli.

Eğer birisi bana böyle bi imkan verseydi ve zamanım olsaydı kesinlikle organik ürünleri tercih ederdim.Hem babanı üzme hem daha sağlıklı yaşarsın protein tozu dediğin nedir ki ? 80-90 gr daha fazla tavuk tüket olsun bitsin.

Bence çöpe atma çünkü verilen paraya yazık, gerçekten zararı yok sonuçta. Bunlar TV'de çıkan sahte beslenme uzmanı Karatay'cı tayfanın kafa bulandırması. Şimdi şöyle söyleyim, protein tozu bebek mamasında bile bulunur, yurt dışında ek gıda olarak doktorlarca bebeklere dahi tavsiye edilir.
Konu kalp büyümesi ise, bu anabolik steroid değil ki kas büyütsün, aynı zamanda tavuk et yiyince kalp büyüyor mu? Protein tozu evde yediğin lor peyniridir. Sağlığa zararı falan yok, hani kalp büyütür demek, çok büyüüüüük cahilliktir, komik ötesidir. Senelerce steroid kullanan kişilerde bile kalp büyümesi çok rastlanan bir şey değildir. Karatay bunu şöyle yorumladı; "Protein tozunu kas geliştirmek için alıyorlar, kalpte kastandır ozaman kalpte büyür" Bence bu kadının ekranlara çıkması yasaklanmalıdır. Bizim insanlarımıza ne kadar anlatsan anlamazlar.
Examine.com'a gir orada türlü supplementler ile ilgili gerçek bilimsel araştırmalar var, gerçeği budur. Ben hiç bir yerde protein tozunun zararlı olduğuna dair ne araştırma gördüm, ne de şikayet, kullandım da kalp hastası oldum diyene gülerler. Vücut geliştirmecilerin sağlık sıkıntılarının sebebi dediğim gibi ilaçlardır.
Babana kızma boşuna, belli ki Karatay'ın ateşli uydurmalarını dinlemiş, aksine, doğrusuna ikna etmek zor olacaktır.

'İnsanları kandırıldıklarına ikna etmek, onları kandırmaktan daha zor"

hocam maddi durumum çok iyi değil yani orta seviyenin 1 tık üstü falandır var iki kardeşiz üstümüze titriyorlar yıllardır inanmazsınız ama yaşımda 25 okulu bitirip daha bu sene geldim eve 3 ay falan oldu:) yoksa öyle zengin çocuğu değilim ama babam sana zarar geleceğine paramız gitsin diyorlar yıllardır babamı tanırım

zaten şuan bir sürü şey aldım kretain gainer toz daha önce gainer falan kullandım sanki uyuşturucu kullanıyorum gibi bakıyordu amino asit hapları alınca artık iyice dellendiler hepsini toplayıp çöpe atmaya kalktılar ben ellerinden bin bir türlü ikna yöntemiyle aldım. ucuzluk vardı ondan aldım bunları da :)

ben zaten toz falan kullandım 1 hafta önce midem bulandı şimdi normal yemek (pilav makarna et )yiyorum ama pek faydası olmadığını hissediyorum tekrar başlıcam bide şimdi o kadar antremandan sonra ben yorgun argın geliyorum nasıl mutfakta kendime yemek hazırlayayım bir yere kadar gder bu...

burdaki yorumların videoların hepsini okudum ve izledim babamı büyük ihtimal ikna ederim mantıklı adamdır okuyup araştırır ama bizim halkın maalesef çok ciddi bir bilgisiziliği var bu konuda, hadi benim ailem biraz kaliteli argümanlarla gidince mantıklı düşünecekler tipler ama direk uyuşturucu bonzai şeklinde bakan kişiler var....

hocam maddi durumum çok iyi değil yani orta seviyenin 1 tık üstü falandır var iki kardeşiz üstümüze titriyorlar yıllardır inanmazsınız ama yaşımda 25 okulu bitirip daha bu sene geldim eve 3 ay falan oldu:) yoksa öyle zengin çocuğu değilim ama babam sana zarar geleceğine paramız gitsin diyorlar yıllardır babamı tanırım

zaten şuan bir sürü şey aldım kretain gainer toz daha önce gainer falan kullandım sanki uyuşturucu kullanıyorum gibi bakıyordu amino asit hapları alınca artık iyice dellendiler hepsini toplayıp çöpe atmaya kalktılar ben ellerinden bin bir türlü ikna yöntemiyle aldım. ucuzluk vardı ondan aldım bunları da :)

ben zaten toz falan kullandım 1 hafta önce midem bulandı şimdi normal yemek (pilav makarna et )yiyorum ama pek faydası olmadığını hissediyorum tekrar başlıcam bide şimdi o kadar antremandan sonra ben yorgun argın geliyorum nasıl mutfakta kendime yemek hazırlayayım bir yere kadar gder bu...

burdaki yorumların videoların hepsini okudum ve izledim babamı büyük ihtimal ikna ederim mantıklı adamdır okuyup araştırır ama bizim halkın maalesef çok ciddi bir bilgisiziliği var bu konuda, hadi benim ailem biraz kaliteli argümanlarla gidince mantıklı düşünecekler tipler ama direk uyuşturucu bonzai şeklinde bakan kişiler var....
Protein tozu konusunda rahat ol en ufak bir zararı yok, ama kas gelişimi beklentini karşılamaz, sonuçta peynir altından elde edilen doğal bir ürün, kas gelişimi adına kimyasallar ile yan yana gelmesi imkansız olduğu gibi yan etkileri ve zararları da aynı şekildedir, en ufak bir benzer etki yaşatmaz.

Şimdi öncelikle maddi durumun yoksa supplement al gibi bir şey düşünüyorlar bence çok yanlış ufak bir hesapla protein tozlarının kazık oldugunu anlayabiliriz. Örneğin çoğumuzun bildigi bir ürün olan Optimum Gold Whey'in 1 servisinde 24 gram protein var ve 3tl ediyor eger 2273 gr lık kutudan aldıysan. Eee bide tavuk göğüsüne bakalım 1kilosu benim gördüğüm 10 ile 20tl arasında değişiyor daha ucuz veya daha pahalısı illaki olabilir biz 1kg nı 15tl diye düşünelim. Eee noldu 100 gram tavuk 1,5tl olmadımı peki 100gram tavukta kaç gram protein var 25!!!!. Şuan diyeceğim şeyden emin değilim ama bence tavuk aminoasit zinciri bakımından çok daha iyi bir üründür protein tozuna göre ki 100gr tavuk 4-5 lokmada bitecek kadar küçük bir şey. O yüzden bol bol tavuk yumurta süt fasule mercimek tüketerek hiç supplementsiz çok güzel fizik olur bu arada tabi şu ara yumurtadaki zam biraz can sıkıcı özellikle günde 5-10 adet tüketenler için.

Back
Yukarı