Protein Tozu İçindeki Aminoasit Değerleri Yeterli Midir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sari55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yani hocam antr. ve beslenmeye dikkat edildiğini varsayıyorum bcaa değil de Lösin yeterlidir mi diyorsun...? Bir de şu var; ant. düzenli ancak beslenmeye istenilen özen gösterilmeye çalışılsa da bunu pek başaramayanlar bu destek ürünlerini (Bcaa) kullanması gereksiz harcama mı olur?[DOUBLEPOST=1492644735][/DOUBLEPOST]Bu arada sorum ayrıca günlük Bcaa kullanımı ne kadardı aslında ama konu amacından saptı gibi dostlar
protein tozu ve kreatin hariç diğer destek ürünleri çok katı kilo verme diyet dönemlerinde bir miktar vücuda etkisi olabilir
ancak normal standart bir beslenmede bu amino asitler bizim vücudumuzda zaten yeterince bulunduğu için daha fazla tüketmek sadece böbrekleri yoruyor başka işe yaramıyor
tarihi uzunsa saklayıp kilo vereceğin dönem kullabilirsin asıl faydasını o zaman görürsün zaten
illa kullanıcam diyorsan 5-10 gram arasıdır kullanım limiti
bu spordaki 3.yılım şuana dek bir çok supplement kullandım tek kullanmadığım almaya gerek duymadığım supplement bcaa oldu

Son düzenleme:
Bu arada arkadaşlar kas gelişimi için hangi suplementlerin gelişime etkisi fazladır whey kullanıyorum proteinimi günlük alıyorum 1 litre günlük süt 4 yumurta 1 ölçek whey 2 kutu ton balığı haftada 2-3 gün tavuk yada et.casein qlmıyorum sütte bol miktarda casein olduğu için.bcaa için kararsız kaldım ne düşünüyorsunuz? Olanildiğince çeşitli pretin kaynakları kullanıyorum öğünlerde ortalama her gün bu şekilde beslenirim.hangi suplementler gereklidir bu beslenmeye? Karbonhidrat alımını yazmadım gerek olmadığı için baklagil makarna gibi 2 öğün yerim her gün.yağlarımıda süt ton balığı etten alırım.8 aydır uğraşıyorum bu sporla.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
kas mutfakta yapılmaz kas antremanda yapılır işin mutfak kısmı sadece vücudun onarımı içindir
kas mutfakta yapılıyorsa daima aynı ağırlık ve tekrarlar ile çalışıp kas yapmayı deneyin hiç zorlamayın kendinizi
yada hiç antremanda yapmayın beslenmenizi yapın oturun bekleyin
bcaa aminoasit gerçeği ile ilgili bir bilgi daha;
l-leucine_1.png

bcaa aminoasit zinciri içerisinde protein sentezine etki eden tek amino asit lösin olmasına rağmen bilindik markaların hiçbiri lösini ayrıca satmıyor
sebebi insanların alışkanlıklarına bağlı olması ve aldığı ürünün tam olarak neye yaradığını bilmemesi BCAA ismi yayıldığı için satış yapamama endişe taşıdığı için
GNC de L-Lysine 1000mg. olarak vardı, ama adamlar dükkanı kapayınca ondan da olduk. Bulabilirseniz, ağır antremanlarda glutamin ile birlikte kullanmayı tavsiye ediyorum.

Konuyla alakası opmayabilir ama şöyle bir soru sormak istiyorum ilgili arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.
Haftada 5 gün spora gidiyorum (hergün farklı bölge) ancak bundan vazgeçip ant. gün sayısını 3 'e düşürdüm. Yani; göğüs-triceps, sırt-biceps, bacak-omuz...Kilom 66 boyum 1.70 hacim ve kas kütlesi artışı istiyorum. Zira 5 günlük programı uyguladığımda yediğimi sporda yakıyorum ve pek dinlenme fırsatım olmadığından çok iyi bi gelişim göremedim. bu program mı yoksa eski programa mı devam etmeliyim ? Bu arada 3 günlük programda doğal yollardan protein alamazsam protein tozu içmeli miyim ?[DOUBLEPOST=1493133088][/DOUBLEPOST]Konuyla alakası opmayabilir ama şöyle bir soru sormak istiyorum ilgili arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.
Haftada 5 gün spora gidiyorum (hergün farklı bölge) ancak bundan vazgeçip ant. gün sayısını 3 'e düşürdüm. Yani; göğüs-triceps, sırt-biceps, bacak-omuz...Kilom 66 boyum 1.70 hacim ve kas kütlesi artışı istiyorum. Zira 5 günlük programı uyguladığımda yediğimi sporda yakıyorum ve pek dinlenme fırsatım olmadığından çok iyi bi gelişim göremedim. bu program mı yoksa eski programa mı devam etmeliyim ? Bu arada 3 günlük programda doğal yollardan protein alamazsam protein tozu içmeli miyim ?

Konuyla alakası opmayabilir ama şöyle bir soru sormak istiyorum ilgili arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.
Haftada 5 gün spora gidiyorum (hergün farklı bölge) ancak bundan vazgeçip ant. gün sayısını 3 'e düşürdüm. Yani; göğüs-triceps, sırt-biceps, bacak-omuz...Kilom 66 boyum 1.70 hacim ve kas kütlesi artışı istiyorum. Zira 5 günlük programı uyguladığımda yediğimi sporda yakıyorum ve pek dinlenme fırsatım olmadığından çok iyi bi gelişim göremedim. bu program mı yoksa eski programa mı devam etmeliyim ? Bu arada 3 günlük programda doğal yollardan protein alamazsam protein tozu içmeli miyim ?[DOUBLEPOST=1493133088][/DOUBLEPOST]Konuyla alakası opmayabilir ama şöyle bir soru sormak istiyorum ilgili arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.
Haftada 5 gün spora gidiyorum (hergün farklı bölge) ancak bundan vazgeçip ant. gün sayısını 3 'e düşürdüm. Yani; göğüs-triceps, sırt-biceps, bacak-omuz...Kilom 66 boyum 1.70 hacim ve kas kütlesi artışı istiyorum. Zira 5 günlük programı uyguladığımda yediğimi sporda yakıyorum ve pek dinlenme fırsatım olmadığından çok iyi bi gelişim göremedim. bu program mı yoksa eski programa mı devam etmeliyim ? Bu arada 3 günlük programda doğal yollardan protein alamazsam protein tozu içmeli miyim ?
protein tozu amino asitler ve benzeri supplementlerin neredeyse tamamı gün içerisinde tüketebileceği besin kaynağı az veya sınırlı olan kişiler içindir
maddi durumu iyi olan insanların supplement kullanması gereksizdir ve hiç bir faydası yoktur
örnek ben protein tozu kullanıyorum çünkü gün geliyor evde yiyecek bir gram protein kaynağı olmuyor böyle zamanlarda beni kurtarıyor
supplementler daha çok ekonomik durumu kötü gün içerisinde tüketebilecek besin kaynağı bulmakta zorlanan kişiler içindir
peki çok zengin insanlar var onlar neden kullanıyorlar derseniz bir çoğu zaten kullanmıyor reklam aldıkları için ürünlerin tanıtımını yapıyorlar

Dediğin gibi kardeşim her zaman protein kaynağı olmuyor evde olsa da yeterli miktarda olmuyor. Yarısına yakın doğal yollardan karşılayabiliyorum kalan kısmı protein tozu ile tamamlamak istiyorum. Kullanımı nasıl ayarlamam gerek kahvaltıyla birlikte mi veya gün içersinde herhangii bir saatte mi ?

spordan hemen sonra ve 3 saat arayla 2 ölçek kullanabilirsin
ayrıca ihtiyacın olan protein maksimum 75, 80 gram bunuda belirteyim daha fazlasına ihtiyacın yok

Dediğin gibi üstad 75-80 gr. almam gereken protein miltarı. Antr. dan hemen sonra alıyorum zaten kardeşim. Off günde nasıl kullanmalıyım ?

hayır bir önemi yok
eskiden spora yeni başladığım dönemler bunları çok kafama takıyordum sonra bu tip şeylere kafa yormayı bıraktım
asıl sonucuda ondan sonra almaya başladım,önemli olan tek şeyin sporu yapmayı bırakmamak olduğunu anladım zaman içinde
en önemlisi spor yapmayı bırakmamak gerisi teferruat,vücut zaten zaman içinde şekillenecek ve gelişecektir
örnek adam beslenmesine süper dikkat ediyor herşeyi hesaplıyor 6 ay spor yapıyor bırakıyor
bumu daha iyi yoksa öyle veya böyle bu sporda 10 yılı devirmek mi daha iyi ?

Tqbi ki de süreklilik önem arz ediyor kardeşim. Ben de kafaya çok takıyordum bu konuları dediğin gibi. Cevapların için teşekkür ederim. Hakkını helal et

Back
Yukarı