Mikrodalga fırında pişirilen yemekler sağlıklı mıdır?

grkszhrf

Üye
Mikrodalga fırında pişirilen yemekler sağlıklı mıdır? Bu konuda internette olumlu ve olumsuz yazılar okudum, ben sağlık açısından ve yiyeceklerin besin değerleri açısından bir sorun olmuyorsa bonfile tavuk göğüslerini daha pratik olması için mikrodalga fırında pişirmek istiyorum. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bizi işin hem sağlık yönünden hem de mikrodalga fırının eti ne sürede pişirdiği, lezzeti ve pratikliği hakkında aydınlatırlarsa sevinirim.

Günlük çevrenden almış aldığın radyasyon oranını yeni bir radyasyon yayıcı ile arttırmış olursun. Tv, pc, fotokopi makinesi, Dedektör vs...

Günlük çevrenden almış aldığın radyasyon oranını yeni bir radyasyon yayıcı ile arttırmış olursun. Tv, pc, fotokopi makinesi, Dedektör vs...

Kim demiş?

Mikrodalga fırınlardaki radyasyon iyonize olmayan bir radyasyon olduğu için x-ışınları, ultraviyole lerde olduğu gibi bir kanser riski taşımaz. Fırın molekülleri doğrusal hızlandırarak ısıtır, mikrodalga döndürerek. böylece daha hızlı ısınırlar.

Sağlığa bilinen bir zararı yok. cep telefonu da kullanmayalım o zaman.
Ancak ısıtarak zarar verebileceği için mikrodalga fırınlar, kapağı kapatılmadığı zaman da çalışmazlar. dolayısı ile daha da güvenlidirler.

Bkz wikipedia.

mikrodalga fırında ısıtılan yemekler besin değerleri açısından olumsuz etkiler yemekleri...
ama şu yöntemle hiç bir zararı olmadan ısıtabilirsiniz. sadece ışıgı geçiren cam bir tabak la ısıtacagınız yemek dolu tabagın üstüne kapayın ışığın yemege direk temas etmediği sürece hiç bir şekilde zararı olmaz..

Arkadaşlar ben mikro dalgafırında derisiz kemiksiz bonfile tavuk göğüsünü pişirmek için almayı düşünüyorum ama kimisi mikrodalga fırında pişirme olmaz sadece ısıtmak için diyor bu konuda deneyimi olan birisi bilgi verebilir mi? Eğer pişirme yapabiliyorsak bu ürünü almayı düşünüyorum.

mikrodalga fırında ısıtılan yemekler besin değerleri açısından olumsuz etkiler yemekleri...
ama şu yöntemle hiç bir zararı olmadan ısıtabilirsiniz. sadece ışıgı geçiren cam bir tabak la ısıtacagınız yemek dolu tabagın üstüne kapayın ışığın yemege direk temas etmediği sürece hiç bir şekilde zararı olmaz..

Kesin bir kaynak verebilir misin bunları söylerken ? Besin değeri kaybettiği konusunda ?

pişirme yapılabilir ancak içten pişmeye başladığı için dışı normal kızarttığın şekilde olmaz...ve dikkat etmek gerekir çünkü tahmininden daha cabuk sürede pişeçeginden yapısında bozulma olabilir..ve bildiğim kadarıyla mikrodalga fırınlarda yiyecekler daha çok su kaybediyor..

Back
Yukarı