Kreatin hakkında çözemediklerim

Arkadaşlar kreatin hakkında kafama takılan bir kaç konu var gerek forum içersinde gerek diğer kaynaklarda çok araştırdım ama net bir cevap bulamadım.

Merak ettiklerim.
1-) Kırmızı et gibi bir kaynağın 1 kilograminda bile 1 gram bulunan bir maddeyi hali hazırda olcek şeklinde 5-10 gram almak insan fıtratına nekadar uygun?
2-) Kreatin başladıktan sonra şu tutacağı aşikar fakat aşırı olmasada biraz iri yapılı bir vücuda sahibim kreatin kullanırken bu beni daha yağlı bir görünüme sahip yapar?
3-) Kreatinin sağladığı enerji ile bir miktar fazla ağırlık kaldırıldığını şeylerin daha kolay çıkarıldığını biliyorum. Düz mantıkla bu beni daha çabuk gelişime sokacak ve kreatin kullanıp bıraktıktan sonra hacim azalsa bile kreatin siz yapacağım hacimden bir tık fazla hacme sahip olacağım. Doğrumudur?
4-) Ve son sorum şuan on gold whey protein tozum var yanına scivation xtend bcaa almak istiyorum bu iki supplement ile kreatin alırsam nasıl bir kombin yapmalıyım?
Vücut ölçülerim
Boy 1.85
Kilo 96
Kollarım 36.5
Omuz 128
Bel 95
Gogus 95
Şeklinde yaşım 22
Vücut tipim mosemorpha yakın (melez)
İyi forumlar.

Guvenli oldugu bilimsel olarak ispatlandigi icin fitrata uyduruyuoruz.
Sodyum alimini kisitlarsan cok su tutumus gozukmezsin.
dogrudur.
Idman oncesi al creatini, scivation zaten intra idman icinde ic. Protein tozunu da ne zaman istersen alabilirsin,

Sodyum alımı sanırım vücuda aldığım tuzla doğru orantılı günlük 6 gr geçmedikçe sıkıntı yok diye biliyorum bu şekilde dikkat edersem sıkıntı olmaz galiba?

Sodyum alımı sanırım vücuda aldığım tuzla doğru orantılı günlük 6 gr geçmedikçe sıkıntı yok diye biliyorum bu şekilde dikkat edersem sıkıntı olmaz galiba?
Sadece tuzda sodyum yoktur, konserve yiyeceklerde sodyum bol bulunur, Tuz NaCl' dir yani sodyum klorur.

Genel anlamda sodyum alimina dikkat edilmeli, gunluk 3-5 gram tuz alimi yeterlidir.

NaCl sofra tuzu tek başına sodyumun kütlesini bilmediğim için sanırım günde 3-5 gram arası yeterli olacaktır en azından fazla şişme yapmayacaktır galiba?

3-5 gram gunluk ihtiyacimiz olan tuz, bunun haricinde ictigin mineral sularda da sodyum olur bunu da gozonune al ne kadar fazla sodyum o kadar cok tutusu.

Çok tuzlu yemek yeme alışkanlığını sahip biri değilim zaten tuzsuz yerim çoğu şeyi o halde sıkıntı yaratmaz sanırım bu anlamda.
Önerebileceğiniz f/p oranı bir kreatin varmıdır acaba?

3-5 gram gunluk ihtiyacimiz olan tuz, bunun haricinde ictigin mineral sularda da sodyum olur bunu da gozonune al ne kadar fazla sodyum o kadar cok tutusu.
Çok tuzlu yemek yeme alışkanlığını sahip biri değilim zaten tuzsuz yerim çoğu şeyi o halde sıkıntı yaratmaz sanırım bu anlamda. <br />Önerebileceğiniz f/p oranı bir kreatin varmıdır acaba?<br/>

Benim bakis acim su sekilde, mono baslangic icin iyi hatta basakasina gerek yok, creapure vs gibi tescilli bir urun olduktan sonra marka farketmez. Zaten uretici firmalar belli gerisi sadece paketleyip satiyor. Hangisi ucuzsa onu kullaniirim yillardir, sertifikali olanlardan. Universal, scitec, Uns, vitalmax hepsini kullandim.

Benim bakis acim su sekilde, mono baslangic icin iyi hatta basakasina gerek yok, creapure vs gibi tescilli bir urun olduktan sonra marka farketmez. Zaten uretici firmalar belli gerisi sadece paketleyip satiyor. Hangisi ucuzsa onu kullaniirim yillardir, sertifikali olanlardan. Universal, scitec, Uns, vitalmax hepsini kullandim.
Weider pure creatin almayı düşünüyorum 600 gr günlük 5 gr dan 120 gün gidiyor uygun olur sanırım

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı