Bakiyorsunuz LDL 130 a kadar normalde. üç sene sonra 100, simdi de 60 olsun diyorlar. yakinda sifira indirecekler. Aslinda, kolesterol masum. Bizler sucluyuz. Fruktozu yani tatli sekeri yiyerek olusturdugumuz trigliseritler, kolesterolun oksitlenmesine sebep oluyor. Yagsiz kuzu sis yediginizi varsayalim, yaninda da meyve suyu iciyorsunuz sadece kuzu sisi yeseniz bir zarari yok, ama kirmizi etten aldiginiz kolesterolu, mesrubattan aldiginiz seker trigliserite donerek oksitlediginiz icin damar sertligi olusuyor. Biz insanlara "kardesim kolesterol zararli degil. Ama oksitlenmesine izin verme" diyecegimize, ilac firmalari kolesterolu dusurecek ilac kesfediyor. Biz masum olani indiriyoruz. Eger oksitleyici maddeleri dusuremiyorsak, oksitlenen maddeleri azaltalim. Ama esas insan mantigi ne diyor? Oksitleyen maddeleri azalt. hyper_
Yine oksitleyici bir madde, damar sertligi yapan doymus yag asidi. Bu madde yapay beslenen hayvanlarin sutunde var, depo yaglarinda var. ama bizim inegimiz merada otlasa, dogru beslense doymus yag asidi sutte ve hayvansal yagda sifir olacak. Dolayisiyla kolesterol oksitlenmemis olacak..
a32
Yine oksitleyici bir madde, damar sertligi yapan doymus yag asidi. Bu madde yapay beslenen hayvanlarin sutunde var, depo yaglarinda var. ama bizim inegimiz merada otlasa, dogru beslense doymus yag asidi sutte ve hayvansal yagda sifir olacak. Dolayisiyla kolesterol oksitlenmemis olacak..
a32