Koldaki damarlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sedif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sedif

Yeni Üye
Koldaki damarları nasıl belli edebiliriz?

Bazı arkadaşlar kollarını sıkarak damarlarını gösteriyorlar ve güçlü olduğunu iddaa ediyorlar da merak ettim bu konuyu... İnternette de "kaynak" denilebilecek bir yazı da yok o yüzden sizlere sorayım dedim :)

Damarları belli etmek sizin gibi bir çok sporcunun istediği bir konu ama bu olay daha çok yağ oranıyla ve genetiğinizle alakalı bir durum eğer damarların belirgin olmasını istiyorsanız yağ oranınızı düşürebilirsiniz.

Ayrıca ileri seviye bir sporcuysanız pump,nox tarzı ürünler kullanabilirsiniz bunun için forumda zaten tartışılmıştır bu konu büyük ihtimalle.

Ben şu an sadece şu linki bulabildim;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/damar-t19966.html?t=19966&highlight=damar

İyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:
koldaki damarlar yani venler kas ile deri arasındaki dokuda bulunurlar. bunların belli olması için
1. kolda kas kütlesinin olması
2. deri altı dokusunun ince olması gerekir.
tabii ki genetik faktörünü de unutmayalım. bazılarının damarları oldukça iriyken bazılarının ki incecik olur.
kaslı olup yağlı olan kişilerde kolda bu damarlar yağ dokusunda gömülü olduğundan görülemeyebilir.
sonuç olarak damarların yeterli kalınlıktaysa, kolun iriyse, yazğ oranın düşükse damarlar görünür.
ancak kolun damarlı olması kesinlikle kolun kuvveti hakkında bilgi vermez.

Damarları belli etmek sizin gibi bir çok sporcunun istediği bir konu ama bu olay daha çok yağ oranıyla ve genetiğinizle alakalı bir durum eğer damarların belirgin olmasını istiyorsanız yağ oranınızı düşürebilirsiniz.

Ayrıca ileri seviye bir sporcuysanız pump,nox tarzı ürünler kullanabilirsiniz bunun için forumda zaten tartışılmıştır bu konu büyük ihtimalle.

Ben şu an sadece şu linki bulabildim;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/damar-t19966.html?t=19966&highlight=damar

İyi çalışmalar dilerim.
Tamam teşekkürler. thums:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı