kilom kas yapmak icim uygunmu

3 aydir evde duzenli olarak spor yapiyorum kol omuz filan calisiyorim dambillarla 188 boyundayim son bi aydir da mekik cekiyorum mekik cekmeden onmce 77 kiloydum su an 74 kiloyum kas gelisiminde etkili oluyor ama zayiflatiyor gibimede geldi beslenmem normal dikkat ediyorum 188 boya 74 kilo normal mi kas yapmak icin yoksa gainer ya da protein tozu almalimiyim

Beslenmende sikinti var acil gozden gecir, mekik kilo verdirseydi herkes mekik manyagi olurdu.

Yani baslayanlarda sabit konulari oku beslenme, idnman, supplementasyon hepsi yaziyor

ben başladığımda 52 kiloydum 1.81 boyla..şimdi 65 kg.

Beslenme konusunda disarda okuyan bir ogrenci olarak sıkınti cektigim zamanlar oluyor spora devam etmek istiyorum ama zayiflamayi onlemek icinde ek besin almalimiyim sizce protein tozumu alayim yoksa gainer filanmi yoksa zayif vucuda kas olsada yinr sagliksiz olur sanirim

Beslenme konusunda disarda okuyan bir ogrenci olarak sıkınti cektigim zamanlar oluyor spora devam etmek istiyorum ama zayiflamayi onlemek icinde ek besin almalimiyim sizce protein tozumu alayim yoksa gainer filanmi yoksa zayif vucuda kas olsada yinr sagliksiz olur sanirim

Yemek ye guzel insan yemek ye bos islerle ugrasiyorsun supplement vs

Neyse bencede gerek yok protein tozu vs. Ayni sekil devam edeyim birazdaha beslenmeye calisayim hayirlisi ondan sonrasi tesekkurlerr

supplementler sporcu beslenmesi ile birlikte işe yarar eğer normal beslenmeni ikinci plana atarsan supplementler hiç bir işe yaramaz paran boşa gider dergilere yada spor salonu sahiplerine bakma sen ek besinleri satmak için mucize ürünler gibi gösteriyorlar

protein tozu vs. alsan bile günlük ihtiyacının 3/1'ini protein tozundan alınması öneriliyor gerisini yine beslenme ile tamamlıcaksın herkes bu sporu yanlış anlıyor işin %20'lik kısmı antreman %10'luk kısmı kasları yeterli süre dinlendirme %70'lik kısmı ise beslenmedir antremanda parçaladığın kasları anca doğru bir beslenme programı ile besleyebilirsin aksi taktirde kas kaybına uğrarsın yada olduğun yerde sayıklarsın.

Back
Yukarı