Kişisel

Merhaba.Yaş 22 , 178 boy, 58 kilo. Lise dönemlerinde 1 buçuk yıl fitness yaptım, son 7 aydır muaythai yaptım. Fakat düzensiz beslenmeden dolayı kilo problemi yaşıyorum. Cılız bi yapım var ama güçsüz değil. Ramazan bitiminde tekrardan fitnessa yazılıp yanında yüzme düşünüyorum. Bu sefer iyi bi beslenme ve yanına whey ve gainer eklemeyi düşünüyorum. İlk sorum haftada 3 gün fitness 2 gün yüzme mi yoksa 2 fitness 2 yüzme mi? İkinci sorum, whey ve gainerı aynı anda alıp ikisinede mi başlıyim, yoksa önce gainer alıp onu bitirip daha sonra mı whey almalıyım? Ezber yapmayan tecrübeli arkadaşlarımız veya büyüklerimiz yardımcı olurlarsa sevinirim.

Whey ya da gainer senin kilo problemini çözmez. Beslenme planı oluşturup kalori fazlasını alman gerekir. Kilo almak için wheye zaten ihtiyacın yok. Gainer desen ona da gerek yok gözünde büyütme böyle şeyleri. Ha illa alacam dersen kaloride aşırıya kaçmadan ikisinide aynı anda kullan. Protein miktarın yetersiz gelirse eğer wheyle en azından kas ekleme oranını biraz olsun artırırsın. Yüzme sana kaslarda hipertrofi olarak fazla bişey katmaz zaten spor geçmişin olduğunu söylüyorsun. Onun için 2 kere yüzme yeterli olur sosyallik açısından. Fitness 3 gün yapman iyi olur ama zayıfsın ve bu tempoda yeterli beslenmeyi veremezsen ilerleme kaydedemezsin. 3 fitness 2 yüzme şeklinde başla 2-3 hafta kilonu kontrol et ona göre bir yol çiz kendine. Başarılar

Yüzmeyi fizik olarak güzel bi görüntü oluştursun diye eklicem. Kilo almaktan kasıt boş şişmek istemiyorum , güçlenmek istiyorum bi yandan. muhtemelen 3-4 ay sonra tekrar muaythaiye devam edicem yada crossfite başlıcam. Bu 3-4 aylık fitness+yüzme sürecinde fiziği ilerletmem lazım.Matematiksel hesabım zayıf oldugunda kalorinin sayısal hesaplamasını yapamıyorum ama yaz boyunca çalışacağım için 2 ana öğün çalıştıgım yerde yiyip 1 öğünde ekstradan ben eklicem. Ara öğünlerede sütüdür meyvesidir onları ve bi de bahsettigim gibi gainer whey falan. Şimdi sadece protein oranıda yüksek olan bi gainer mı almamı mı önerirsin. Yoksa ayrı ayrı bi gainer bi de whey alsam ikisini bir kullansam bunu mu önerirsin? Fitness+yüzme yapacagımdan kaybedicegim kalori miktarı fazla olabilir bunuda göz önünde bulundurur musun hocam

Gainerin protein oranı 100 gr da 20 gr civarı protein olacak şekilde olursa sadece gainerde alabilirsin. Bence maddi imkanın varsa ayrı ayrı al ikisinide ve beraber kullan. Yukarda benimde söylemeye çalıştığım buydu fazla kalori kaybın olacağı için haftalık kilo takibi yapmalısın ve buna göre yediğini içtiğini artırıp azaltman gerekli. Boş şişmek diye bir şey zaten yok hocam. Antrenman yaparak kilo alan her insan yeterince güç kazanır. Programınız yoğun olduğundan kilit nokta beslenmeniz. Ayda 2-3 kilo alacak şekilde beslenmenizi takip ederseniz fazla yağlanmadan temiz bir kütle kazanırsınız.

Son olarakda bu whey ve gainerın kullanım zamanı nedir? Biçok sitede araştırdım kimi antreman öncesi ve hemen sonrası whey diyo. Kimi antreman sonrasında gainer diyo. Kimi yatmadan 1 saat önce whey yada gainer diyo. Şimdi antreman sonrası veya günün herhangi bi saatinde bunları peşpeşe kullanmak pek mantıklı gelmiyo kulağa. 2sinden de 2 şer ölçek kullanılması ideal diyede biliyorum. Zaman ayarlamasını nasıl yapmak lazım hocam. Ek olarak da off günde ikisinide 1 ölçek alsak kafii olur mu?

Gainer bildiğin karbonhidrat ona göre düşün işte gün için her vakitte alabilirsin. Whey için 2 ölçek alcam diyorsan birini antrenmandan 2 saat kadar önce diğerini de çıktıktan sonra tüketebilirsin. Off günlerinde beslenmeni bozma derim kalori fazlan olursa kilo almana yardımcı olur.

kardeşim güçlenmek istiyorsan güce yönelik bir program ayarla.Güçlenmek için illa kilo alman gerekmiyor, hacim için kilo almalısın yoksa sen full sabit kiloda kal istersen yinede güçlenirsin ve compound hareketleri yap yani temel ve birden çok bölgeyi aynı anda çalıştıran(squat,deadlift,bench press,dips)vb. whey protein alıcağına hergün 400-500gram tavuk veya hindi yesen çok daha karlı çıkarsın whey yerine kreatin almanı öneririm.

Kretatini de şu 3-4 aylık fitness programım bittikten sonra crossfit yaparsam o zaman yapmazsamda muaythaiya devam ederken kullanıcam hocam. Sağol

Back
Yukarı