Kansere karşı Antioksidan yiyecekler.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan malko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

malko

Üye
E Vitamini:Buğday tohumu, ayçiçeği çekirdeği, badem, pişmiş domates(salça ve dometes püresi)

Polifenol:Soya, yeşil çay, bitter çikolata, erik, çilek, yaban mersini, siyah ahududu, elme, yemişler(fındık, şamfıstığı)

Resveratrol:Üzüm, kızılcık, yaban mersini, yerfıstığı.

Lutein:Ispanak, kale, kara lahana, kiwi, brokoli, kırmızı üzüm.

Beta-karoten:Tatlı patates, havuç, balkabağı, mango.Ayrıca ıspanak kale, brokoli, turp ve şalgam yaprakları de antioksidan bakımından çok zengindir.

A Vitamini:Genellikle ıspanak ve kale gibi yapraklı yeşilliklerde bulunur.Ayrıca havuç ve kavunda da vardır.

Glucosinalates:Suteresi, bürüksel lahanası, brokoli, karnabahar ve kıvırcık lahana da bulunur.

C Vitamini:Turunçgillerde, yeşil ve kırmızı biberde, kiwi, brokoli ve çilekte bulunur.

Selenyum:Tuna ve morina balığında bulunur.


İşin gerçeği şu vakitte, ben ve benim gibi orta direk vatandaşların devamlı alabileceği yiyecekler değil.
 
Back
Yukarı