kafam karıştı. supplement kullanımı hakkında.

hallowed

Üye
arkadaşlar elimde hardline whey 3 matrix protein tozu ve weider 2200 amino asit var.

antrenman öncesi ve sonrası bunları nasıl kullanacağıma karar veremedim. bazı arkadaşlar antrenman öncesi protein tozu alınmaz diyor. hardline ise antrenman sonrası alın yazmış kullanıma. ama içinde 7.9 mg bcaa olduğu için antrenman öncesi kullanmak istiyorum. ve tabiki bcaa antrenman öncesimi kullanılmalı sonrasımı ?

özetle whey 3 matrix ve weider 2200 aminoyu nasıl kullanmalıyım. tüm bunlara ek olarak bcaa kullanabilirmiyim ?

antrenman sonrası amino olcakmı peki ? birde antrenman öncesi sadece amino yeterlimi.

antrenman öncesi protein almazsam whey3 matrixdeki 7.900mg BCAA ve 5.000mg Glutamin ve 3.000mg Kreatin Monohidrat dan mahrum kalıcam.

ben proteini sabah kalkınca ve antreman sonrası aminoyuda antremandan 40 dakika önce ve hemen sonrasında olarak kullanıyorum.forumda okuduğum kadarıyla doğru kullanımı bu şekilde diye biliyorum.ileride ihtiyacına göre bcaa yı ayrı olarak ekleyebilirsin kombinasyona.

Spora yeni başlayan biri olduğunu varsayarak cevap veriyorum ;

Spor öncesi matrix ten alacağın creatine i önemseme (en azından bu seviyede)matrix in içinde 5.mg glutamine yok glutamine ve öncüsü yada glutamik asit yazar kapakta her yazana itibar etme :) kelime oyunu yapıyorlar

Matrix sihirli bir toz değil spor öncesi aldığında ekstra bir fark yaratmayacak sende .

Elindeki üründen stabil şekilde verim alman adına Spordan önce aminoasit spordan sonra whey alman uygundur.

Spora yeni başlayan biri olduğunu varsayarak cevap veriyorum ;

Spor öncesi matrix ten alacağın creatine i önemseme (en azından bu seviyede)matrix in içinde 5.mg glutamine yok glutamine ve öncüsü yada glutamik asit yazar kapakta her yazana itibar etme :) kelime oyunu yapıyorlar

Matrix sihirli bir toz değil spor öncesi aldığında ekstra bir fark yaratmayacak sende .

Elindeki üründen stabil şekilde verim alman adına Spordan önce aminoasit spordan sonra whey alman uygundur.

spor öncesi sadece amino asit yeterli olurmu peki ? 3 tablet spor öncesi 3 tabletde sonrasımı alıyım. yoksa direk spor öncesi sadaece 6 tablet amino asitmi atıyım

antremandan 30-40 dakika önce amino ve 1 adet elma,
sabah kalkınca aç karna portein tozu ve antremandan sonra protein tozu ve bir elma ya da muz.

peki gün içinde protein tozu kazein yada kazein&whey karması kullansam ? nede olsa spordan sonra acil protein ihtiyacım yok. mesela yatarken yada sabah kalktıkdan sonra kazein proteini alsam ?

Nerdeyse günlük alman gereken değerin tümünü hatta daha fazlasını supllementten karşılamak niyetindesin.

Başlıkta yazdığın gibi kafan karışmış :)

Sabah kalktığında yumurta+süt içersin(Naturel likit protein )

Gece yatmadan evvel yoğurt yersin(Ev yapımı yoğurt Naturel Kazein)

Supllementlerden önce forumda beslenme konusunda araştırma yaparsan kafandaki bir çok soruya cevap bulabilirsin.

hocam biliyorum onları. keşke vaktim ve durumum olsada herşey doğal alsam ama olmuyo işte.. sabah kalkar kalkmaz işe gidiyorum. ve çok kısa bi süre sonra işe başlıyorum. akşamda aynı şekilde. mecburen supplement kullanmak zorundayım. annemde diyoki 150 tl protein tozu alacağına. 150 tl daha ben vereyim. 300 tl ye her gün süt yumurta ve tavuk göğsü al : ) ama olmuyo işte

Back
Yukarı