Gelişim Çağında Spor

Merhaba,Ben

Boy:1.76
Kilo:65

Gelişim çağında(Ergenlik)de olduğum için ağırlık,mekik kısaca güç gerektiren sporları yapabiliyorum fakat gelişimimimde bir sorun yaratır mı?Yani boyumun uzamasını engeller mi? Neye zararı olur ? Bu konuda bilgilendirir misiniz?

(Ne demek isteğimi inşallah anlatabilmişimdir.)

vücut ağırlığınla yaptığın hiçbir şeyin ( şınav-mekik- barfiks hatta pilates) sana zararı olmaz, istediğin kadar yap..

agırlık çalışman gelişimini kötü yönde etkilemez. hatta daha iyi beslenip daha fazla hareketli olacagın için gelişiminde + yönde katkısı olabilir. gelişim çagında olanlara squat ve enseye press hareketlerini yaptırmazlar.bu hareketler boy uzamasına engel olabiliyor çünkü. şınav mekik barfix in yanında hafif agırlıklarla çalışabilirsin sorun teşkil etmez. ya da istersen bi süre vucut agırlıgınla çalışmalar yap. 1 sene sonra da agırlık çalışmalarına başlarsın....-

Son düzenleme:
j.claude.er arkadasmzn dedgi gbi bacaklarına ve omuzlarına baskı yapıcak hareketleri yapmadgn sürece hiç bi problem olmaz.

barfix şınıv mekik ve dips i yaparsan eğer kemiklerinde daha güçlü olur.

basarılı bir sporcu olursun inşallah kolay gelsn...

hamza sana kendimden örnek vereyim ben 167 idim 1.5 ay önce yani v.g ye ilk başladığımda. şu an 170 boyuna geldim ama düzgün beslendim sadece kendi ağırlığımla da çalışmadım hatta enseye çekiş bile yapıyorum sadece bacak ve omuz çalışmıyorum, umarım aydınlanmışsındır.

Vücut Geliştirme sporunun boy uzamasına negatif yönde etkisi yoktur. Aksine doğru ve nizami yapıldığında pozitif etkisi vardır.

Şöyle ki; spora yeni başlayan bi kardeşimiz gençlik ateşinin verdiği güçle Barbell Curl yaparken gücüne nazaran yüksek kilolarla çalışırsa, belden destek almak için arkaya kaykılırsa, bicepsler hariç tüm kaslar aktif olursa, bel kemikleri ve eklemler zarar görürse elbette kemik rahatsızlıkları büyümeyi engeller. Sonra yok efendim neymiş, body uzamayı engellermiş. Hadi canım ordan.

Türk insanına Allah kaza bela vermesin ama bazen çok saçma konuşabiliyorlar ( uz ).

Back
Yukarı