Göğüs estetiği için dumbell press mi bench press mi?

Arkadaslar bu arlar gogus uzerine yoneldim, fitnessda 15.ayım bitti
Bench pressde gecen gun 90kg ile(35+35+20) sag omuzumu baya zorladim seti tamamliyim derken. Agri aci yok fakat bench pressde 90kgdan asagisini takarsam motivasyon dusuyor, dedigim gibi 90kiloda da omuzumu sakatlamaktan korkuyorum. Bu yuzden dumbell presse yonelicem bundan boyle. Atiyorum 3 ay sonra bench pressim 110-120lere cikar mi bu 3 ay surede antrenmani eksik etmesem ama dumbell press yapsam. Yani özetle bench pressde agirligi arttirmak icin dumbell press yapmayi dusunuyorum. Estetikde degisim olursa bir daha bench press yapmam :)

Sizce yanlis mi dusunuyorum

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya ben evde calistim hep bu nedenle tek olunca bench girmedim,dumbill press yaptim.36 kg kadar ciktim dumbill presste,ama bench yaparken olimpik bara 30/30 taktigimda bile kaldiramiyodum.illaki birbirine etkisi vardir ama senin dusundugun kadar olacagini sanmiyorum.simdi haftada 2 gun salona gidiyorum bench i arttirmak icin 1 aydir falan,Bar dahil 100 kg a ancak ciktim,105 denedim eklemlerim sizladi biraktim

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya ben evde calistim hep bu nedenle tek olunca bench girmedim,dumbill press yaptim.36 kg kadar ciktim dumbill presste,ama bench yaparken olimpik bara 30/30 taktigimda bile kaldiramiyodum.illaki birbirine etkisi vardir ama senin dusundugun kadar olacagini sanmiyorum.simdi haftada 2 gun salona gidiyorum bench i arttirmak icin 1 aydir falan,Bar dahil 100 kg a ancak ciktim,105 denedim eklemlerim sizladi biraktim

Bende bugun 25 ile dumbell press yaptim hocam, 30a kadar rahat cikarim ama dumbelli alirken ve birakirken korkuyorum o yuzden agir giremiyorum, ama gogusumu bench pressden daha fazla hissettim. Herhalde haftada bir kez dumbell press bir kez de bench press yapacagım

Bencede mantiklisi o olur.yanina bir ekuri al zorliyacagin zaman yardimli yap,bayagi fatdasi oluyor.dumbill presi asagidan cikardigin icin daha iyi hissediyorsundur ama hacim icin herkes bench te hemfikir.birde agirlikla dipsi ekle son hareket,cok faydali oluyor

Bencede mantiklisi o olur.yanina bir ekuri al zorliyacagin zaman yardimli yap,bayagi fatdasi oluyor.dumbill presi asagidan cikardigin icin daha iyi hissediyorsundur ama hacim icin herkes bench te hemfikir.birde agirlikla dipsi ekle son hareket,cok faydali oluyor

Hocam dipsi agirliksiz yapiyorum fakat korkuyorum. Olay su, genis omuzlu insan da ayni demirde yapiyor dipsi, dar omuzlu bir insan da. Omuz hizasinda bir demir olsa eminim agirlikli yapabilirim fakat omuz fazla genis degil, sakatlanmaktan korkuyorum dipsde. Asagida bir saniye bekleyerek arttirmaya calisiyoruz

Sen once bi doktora git kontrole,ondan sonra program hazirla,bi kac ay sakatliktan dolayi idman yapamamaktan iyidir

Sen once bi doktora git kontrole,ondan sonra program hazirla,bi kac ay sakatliktan dolayi idman yapamamaktan iyidir

Sagol hocam tavsiyeni dikkate alacagim, zaten dedigim gibi bench press yuksek agirlikta sorun da sag omuzda cikiyor :)

Back
Yukarı