Ama bende görünüyor.nasıl yapmam lazım?resimler gorunmuyor dostum.
1. resimde ve 2. resimde hangi hareketler var sirasiyla yaz hocam yeterli.Ama bende görünüyor.nasıl yapmam lazım?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ama ben sadece göğüs çalışıyorum başka bişey yapmıyorum.ayrıca 2 hareketde bence çok az.yanında başka ne çalışıyosun?Ben 2 hareket yapiyorum. Bench press - Dumbbell fly. 6 hareket nedir ? spor gecmisi olan arkadaslar yorumlar konuyu gorunce. Cok fazla bence.
Alt - ust vucut seklinde calisiyorum. Biceps ve triceps haric diger kas bolgelerine 2 hareket koydum.Ama ben sadece göğüs çalışıyorum başka bişey yapmıyorum.ayrıca 2 hareketde bence çok az.yanında başka ne çalışıyosun?
Çalışma sistemin farklı senin sen bir günde 3 bölge çalışıyorsun.ben tek bölge.ayrıca göğüs çalıştığın gün omuz çalışmayın diyorlar sonuçda omuza çok yük biniyorAlt - ust vucut seklinde calisiyorum. Biceps ve triceps haric diger kas bolgelerine 2 hareket koydum.
Ornek- Bench press- Dumbell fly - Dumbbell omuz press - Front plaka raise - Pulldown - Bent over row
Bende omuz sakatlığı olduğu için çok fazla omzuma yüklenemiyorum.barbell bench press yapamıyorum o yüzden.6 hareket yazdım ama bazen omzumda ağrı olduğu zaman 2 pressle bitiriyorum antremanı decline press yapmıyorumBench press hareketini duzgun yapamayanlar icin dedigin gecerli. scapulami geriye aliyorum omuz sakatligimi onlemek icin.
Anladim. Salon hocana danis derim. 6 Hareket bana gore cok fazla.Bende omuz sakatlığı olduğu için çok fazla omzuma yüklenemiyorum.barbell bench press yapamıyorum o yüzden.6 hareket yazdım ama bazen omzumda ağrı olduğu zaman 2 pressle bitiriyorum antremanı decline press yapmıyorum
2 press diğerleri fly vs sence iyi değilmi??yani mantıklı değilmi sadece göğüs çalıştığım içinAnladim. Salon hocana danis derim. 6 Hareket bana gore cok fazla.
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim bundan sonra 5 hareketi geçmeyecek şekilde çalışma uygalayacağım ozaman.Normal şartlar altında antrenmanda ister bir bölge çalış ister daha fazla, göğüs için yapılacak hareket sayısı ortalama 4 harekettir. Senin vücudunun kas yapısı nasıldır bilemiyorum fakat 6 hareket ile göğüs bölgende kas yapımından ziyade zorlanmadan oluşabilecek yıkım da yaratabilirsin. Bench press, fly, üst ve alt göğüs hareketleri göğüs kasları için yeterlidir. 6 hareket ile aynı kas gruplarını fazladan çalıştırıp bölgede fazla yüklenmeye yönelik kas yıkımı yaratmaya gerek yok, ki olası ihtimal budur aynı bölgeyi fazla çalıştırdığında. Fazla hareket yapayım fazla gelişsin gibi bir mantık malesef yok. Her bölgenin kas grupları farklı olduğu için her bölgeye farklı set ve sayıda antrenman programı yazılmalı fakat bu hareketler de söylediğim gibi her bölge için ortalama 4, maksimum 5 olmalıdır.
4 ve 5 bile fazla. 1 temel hareket 1 izole yeterlidir. Tabi bunun icin maksimum agirligi alip son tekrarlari cikarabilmeliyiz.Normal şartlar altında antrenmanda ister bir bölge çalış ister daha fazla, göğüs için yapılacak hareket sayısı ortalama 4 harekettir. Senin vücudunun kas yapısı nasıldır bilemiyorum fakat 6 hareket ile göğüs bölgende kas yapımından ziyade zorlanmadan oluşabilecek yıkım da yaratabilirsin. Bench press, fly, üst ve alt göğüs hareketleri göğüs kasları için yeterlidir. 6 hareket ile aynı kas gruplarını fazladan çalıştırıp bölgede fazla yüklenmeye yönelik kas yıkımı yaratmaya gerek yok, ki olası ihtimal budur aynı bölgeyi fazla çalıştırdığında. Fazla hareket yapayım fazla gelişsin gibi bir mantık malesef yok. Her bölgenin kas grupları farklı olduğu için her bölgeye farklı set ve sayıda antrenman programı yazılmalı fakat bu hareketler de söylediğim gibi her bölge için ortalama 4, maksimum 5 olmalıdır.