respect2us.23
Üye
Mesajımı tekrardan oku bence. Bu testlerin karaciğer hasarını gösterdiğinden emin olabilir miyiz yazmışım. Bu testlerin karaciğer hasarını göstermekte kullanıldığını, olması gereken aralıkları vs gayet iyi biliyorum. Söylediğim şey, nasıl sirozda ya da NAFLD de AST ALT normal değerlerde olabiliyorsa karaciğer yıpranıyorken de referans aralıkta kalabilir şeklinde.Yani bu testler birşey göstermiyor diye ,supplement kullanımı hasarmı veriyor ?
6 ürün karaciğeri öldürür tarzında bir yorumum yok. Kendince öznel değerlendirme yapmışsın. Buna hakkın yok.Hani gerçeklik olarak konuşsak güzel olucak , yabancı ülkedeadamların supplement kürleri sabah - akşam -post workout - pre workout ayrı ayrı o kadar fazla şey varken şurdaki 6 ürünün etkisini karaciğeriöldürüyor olarak gösterip adamı korkutmanınsahteliği benim gerçekten canımı sıkan birhusus.
Bilimsel konuşalım, tamam. Arjinin ile ilgili bir bölüm atıyorum akademik bir kitaptan örnek olması için.
Öznel yorumlarından biri daha. Söylediklerim arasında C vitaminin fazlası öldürür tarzında bir şey yok. C vitamini suda eriyen bir vitamindir ve fazlası idrarla atılır.C vitamini hususuna gelince gazetede okumuştum bir hafta önce civarı , onu geçtim benim evimde c vitamini efeversan kapsülellerim var 1000mg C vitamini içeriyor ve günlük bir tane kullanım ilaç prospektüsü , herhalde sizin doktorların görüşüne göre ben öldüm şuan... 2 kutu bitirdim 40tablet tablet başı 1000mg .Sporcu olan şahıslarla normal insanları eşit tutmamanızıda bi yandan sizlere öneririm...
Sporcuların Gereksinmesinin arttığı ile ilgili kişisel bir yorumun var. Onun için de bir kısım atıyorum.
Vücut geliştirme sporcularında yapılan stacking ile ilgili çalışma ve vakaları okumanı tavsiye ederim.Eksiklik ne burda , belki 1 yıldır aralar vererek multivitamin kullanıyorum ve ekstra c-kals-magnezyum-b12-çinko kullanıyorum gerçekten grip-nezle gibi hastalıkları çok uzun süredir olmuyorum.Toplu taşıma hastalıklarınıda sık kullanan biriyim..
Hala kitaplarda kaynak olarak kullanılan bir çalışma:Protein tozuna gelince , gerçekten antreman yapan kişilerin proteini karşılayamadıklarını düşünüyorum ayrıca body yapan birine kgx1.5gram protein alımını bile doğal olarak kolay karşılayamazken protein tozundan nasıl fayda görülmüyor büyük bir muammadayım bu yazınız için
Lemon PW, et al., Protein requirements and muscle mass/strength changes during intensive training in novice bodybuilders., J Appl Physiol (1985). 1992.