Biceps konusunda yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

fire80

Üye
Değerli hocalarım bu spora başlayalı yaklaşık 9-10 ay oldu.23 yaşında 1.70 boyunda ve 69 kiloyum.9-10 aylık zamanda omuz ve göğüsten yaklaşık 12 şer cm büyüme sağladım.Ama bu süreçte biceps triceps toplamından yani toplam kol ölçüsü olarak 4 cm büyüme sağlayabildim.Zaman zaman kollarımın geri kalması beni endişelendiriyor.Acaba sizce bu geri kalmanın sebepleri neler olabilir.Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar

bicepslerini haftada 2 kereden fazla çalıştırmamalısın kaldırdıgın agırlıkta çok zorlanıyorsan verim alamazsın vede arada bir biceps hareketlerini farklı farklı yapmalısın kaslarını şaşırtmak oluyor buddaa.. eklemlerini kilitlememelisin agırlıgı dirseklerini ileri geri oynatmadan kaldırmalı ve dogru şekilde kaldırdıgından emin olmalısın.bunun dışında forumda biceps konusunnda fazlaca bilgiye sahip olabilirsin.

Evet aynen dediğiniz gibi haftada en fazla iki defa,farklı hareketler uygulayarak,nizami bir şekilde yapıyorum ama yine de beklediğim gibi bir sonuç alamadım.Gerçi her kas grubunun aynı oranda gelişim göstermesini beklemiyorum ama yine de bir nedeni olmalı ve bunu da sizin yardımlarınızla bi sonuca erdirmek istiyorum.

Bicepste ben ölçü alabilmek için basabildiğim maksimum ağırlıklara çıktım işe yaradı. gerekirse patlatıcan :)

Kol ölçüsü sadece bicepsle olmaz triceps de çalışman lazım ayrıca yağ oranın düşüp kas oranın artmasıyla ilgili olarakta az gelişme var gibi görünüyor olabilir.

Biceps antremanlarını kısa ama sert yapmalısın.Mesela 3 hareket yapıyorsan hareket sayısını 2'ye indir max. kilo ile çalış,iyi beslen birde böyle dene...

Birde haftada sadece 1 defa biceps gir belki biraz fazla yüklendiğinden de gelişmiyor olabilir...

Sonuçta diğer kas gruplarını da çalışırken bicepste çalışıyor...

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link :

Arama Kelimeleri : biceps, kol, kol kası

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı